Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most nagyon megijedtem, mi a...

Most nagyon megijedtem, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, van egy 4éves kishugom de ő nem az én apámtól, hanem nevelőapámtól már 10éve együtt vannak anyával, minden rendben működik, nincs veszekedés sem, nem iszik stb. Anyukámnál négy éve(amikor a hugommal terhes lett) méhnyakrákot diagnosztizáltak. Szerencsére időben észrevették és kivették a méhét amikor a hugommal császározták. Pár perccel ezelőtt kihívott a konyhába és leültetett, hogy úgy döntött, hogy ha betöltöm a 18at (2hónap múlva) akkor elmegyünk a gyámhivatalhoz és én leszek a hugom gyámja, ha ő istenőrizz meghal. Kérdeztem, hogy miért nem a nevelőapám és azt mondta, hogy ő bennem bízik a legjobban és tudja, hogy rámhagyhatja. Most nagyon megijedtem, hogy miért döntött így...félek hogy van valami baja csak nem mondja el nekem :( bár rákérdeztem, hogy ugye nem jött vissza a betegsége de azt mondta, hogy nem. Nagyon nagyon félek, hogy van valami, rengeteget dolgozik emellett, hogy több betegsége van (pajzsmirigy...stb) és megkért hogy ezt ne mondjam senkinek, de akkor is idegesit ez a hirtelen döntés :S szerintetek miért döntött igy? ugye nem beteg?:(
2009. szept. 12. 19:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
A rákból nem mindenki gyógyul ki.Általában azt mondják,hogy öt év után lehet gyógyultnak tekinteni valakit.Ezt édesanyád is tudja.Ha pedig egyéb betegsége is van,akkor talán csak megakarja nyugtatni magát,hogy minden rendben lesz,ha ő esetleg meghal.Ez teljesen természetes részéről,és nem jelenti azt,hogy már most olyan beteg,hogy közelinek érzi a halált.Nyugodj meg,és ahol tudod,segíts neki.Ha baj lesz,azt úgyis elmondja nektek.Jobbulást kívánok anyukádnak.
2009. szept. 12. 19:16
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondja, hogy jól van, akkor csak a közelgő időpont, ami miatt most mondta el ezt neked. A döntést már régebben meghozhatta, de ezt megkérdezheted tőle négyszemközt. Szerintem az első ijedtséged után amúgyis jó lenne elbeszélgetni, ha ő ilyen komoly dologgal mer téged megbízni, akkor "jogod" van kérdezni, átbeszélni is a dolgokat.
2009. szept. 12. 19:19
 3/28 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :( segítek neki amiben csak tudok..:) de azért félek, hogy mi lesz velünk :(
2009. szept. 12. 19:20
 4/28 A kérdező kommentje:
csak nekem az még elég furcsa hogy azt mondta hogy nevelőapámnak se mondjam el :S
2009. szept. 12. 19:22
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinél ilyet diagnosztizálnak, az azért elgondolkodik egy-két dolgon. Lehet, hogy már rég kigondolta ezt, és most, hogy nem sokára 18 leszel, már meg is lehet tenni a szükséges lépéseket, így úgy látta ideje, hogy elmondja neked. Szerintem, ha valakinek volt már ilyen, az nem úgy van vele, hogy jaj de laza vagyok minden rendben, azt inkább megnyugtatja, hogy minden rendben lenne, ha ne adj Isten még is megint lenne valami baj.

Az én szüleim több alkalommal elmondták mielőtt elutaztak, hogy mennyi a balesetbiztosításuk és mihez kezdjek vele, mit kell kifizetni, kihez forduljak stb ha meghalnak. Jó, elröhögtük, de tényleg komolyan gondolták, pedig egyáltalán nem arról volt szó, hogy na most meghalnak, egyszerűen, sosem lehet tudni.

2009. szept. 12. 19:35
 6/28 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy csak gondol a jövőre és a ti helyzetetekben el is kell menni a gyámhivatalhoz, ugyanis ha történne vele valami, nem te lennél a gyám, pedig ő ezt akarja. Miért bízik benned jobban? Szerintem evidens, hogy az ember a saját gyerekében jobban bízik jobb esetben. Valószínűleg csalódott már pár férfiban és tudja, hogy te olyan ember vagy, akiben nem fog. Ez nem azt jelenti, hogy beteg, csak gondol a jövőre, ami szerintem nagyon helyes dolog.
2009. szept. 13. 00:25
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek! Ha valaki sokszor beteg, puszta ijedség miatt próbál minden számára fontos dolgot biztonságba helyezni! Ez egyáltalán nem jelenti azt hogy halálos beteg lenne! Azonkívül ha annyira megbízik benned hogy rád hagyná a hugodat a nevelőapád helyett, akkor elég érettnek tart arra hogy megemészd ha beteg lenne! Biztos vagyok benne hogy elmondta volna! Miatta nem kell aggódnod! Én a helyedben inkább arról kérdezném többet, hogy miért nem bízik meg a nevelőapád megbízhatóságában!
2009. szept. 13. 00:47
 8/28 anonim ***** válasza:

Az egészben egyet nem értek.

Teljesen feleslegesen mennétek be a gyámhatóságra,mert nem választhatja meg,hogy esetleges halála után ki lesz a gyámja.

Első körben vérszerinti apa,másodikban nagyszülők,utánna következik a testvér.

2009. szept. 13. 13:28
 9/28 anonim ***** válasza:
Bocsesz, de ki kell hogy javítsalak! Ha a gyermek eredeti gyámja írásban rendelkezik arról hogy halála, vagy beszámíthatatlansága esetén ki legyen az új gyám, akkor ő lesz! A legközelebbi hozzátartozó elv, csak akkor érvényes, ha ezt nem teszi meg!
2009. szept. 13. 13:47
 10/28 anonim ***** válasza:
Egyébként nagyon sokan élnek ezzel a lehetőségggel, egyéb más okból is!
2009. szept. 13. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!