Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez az eset nemi...

Szerintetek ez az eset nemi erőszak, vagy ártatlan történet?

Figyelt kérdés
1 férfi otthonába hív egy buliból nagyon részegen hazafelé gyalogló lányt, -aki mivel messze lakik, és kicsit ismeri is a férfit- elfogadja. Odaérnek, lány lefekszik, részegségtől és fáradtságtól egyből elalszik. Férfi az alvó lánnyal közösül. ??????
2009. szept. 12. 15:42
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
84%
18.23: nyilván arra gondoltam, hogy nem f.szvezérelt automata kellene legyen...
2009. szept. 13. 18:29
 22/42 anonim ***** válasza:
35%

Nem akarok kötözködni de ha bizonyítható hogy a lány is felelős a történtekért akkor az erőszakoló kevesebbel ússza meg ez tény. Három évig ezt tanultam. Szóval nem kell megmagyaráznom az álláspontomat. Egyébként én se értek vele egyet. Senkinek sincs joga megerőszakolni a másikat. De ez van. A kriminalisztika tanárom legalább is így tanította.

A nemi erőszak egyébként súlyos bűncselekmény. Én magam is elítélem az olyan férfit aki Ilyet tesz. De az is igaz hogy a mai fruskák nagyon szeretik tenni magukat.

2009. szept. 14. 12:47
 23/42 anonim ***** válasza:
56%
Én csak azt írtam le amit az iskolába tanultam Kriminaliszika órán. A nemi erőszak akkor is nemi erőszak. Én nem hibáztatom az áldozatokat. Csak én így tanultam. De a leírtakba nincs semmi személyes.
2009. szept. 14. 12:51
 24/42 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos vannak olyanok akik kelletik magukat, és ez (talán) kicsit ösztönzi is azokat, az elborult agyúakat akik ilyenekre vetemednek! De ebben a történetben egyáltalán nem tett olyat a nő, amivel kiprovokálta volna (legalábbis ha csak annyi történt, amit a férfi emesélt)! Abszolút értelmes döntésnek tartom, ha (NEM VADIDEGENHEZ, HANEM) olyanhoz akit ismer, bemegy, mert nem akar egyedül részegen hazamenni! Bár az igaz hogy a barátai is hazakísérhették volna!
2009. szept. 14. 16:21
 25/42 anonim ***** válasza:
88%
Na, most kérdeztem meg az ügyvéd ismerősömet. Azt mondta, hogy erőszakos közösülésnél nem értékelhető a sértetti közrehatás. Magyarán: akit megerőszakolnak, az nemet mondott a szexre, és ennek ellenére erőszakosan közösültek vele. Ennek semmi köze ahhoz, hogy előtte vacsoráztak vagy táncoltak. Ezt férj is elkövetheti (ld. házasságon belüli nemi erőszak), sőt: prostituált sérelmére is elkövethető az erőszakos közösülés. Jelen volt egy ilyen ítélethirdetésen, ahol prostit erőszakoltak meg, és bizony elítélték az elkövetőt.
2009. szept. 14. 17:31
 26/42 A kérdező kommentje:

Ez a sértetti közrehatás nekem nem tiszta. "nem"-ről írsz, de itt a lány azt nem tudott mondani, mert aludt.

Ezt a sértettist kifejtenéd nekem?

2009. szept. 14. 23:00
 27/42 anonim ***** válasza:
94%
Csak kicsit félreérthetően fogalmazott! A "nemet mondott a sex-re" alatt csak annyit értett hogy nem egyezett bele! Ha bármitől olyan állapotba kerül hogy nem képes nemet mondani, az nemnek minősül!
2009. szept. 14. 23:46
 28/42 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Nagyon sajnálom, hogy ilyenek vannak és megtörténnek.

Sajnos nagyon nagyokat csalódok az emberekben.

2009. szept. 15. 09:00
 29/42 anonim válasza:
53%

MInt a dologban jártas személy a sértettnek azt tudom mondani, hogy, bizonyos ügyek nem évülnek el amíg a bűncselekmény büntetendő.

Elévülés eseetén pedig még mindig fel lehet hozni valamilyen nyugvási vagy megszakadási okot.

Nem birom megmondani, hgy mit tegyen, mert nem akarom befolyásolni, ahhoz senkinek sincs joga. A döntés az övé.

Azt viszont el tudom mondani, h mit tettem én. Segítséget kértem, majd pereskedtem, elmentem pár újsághoz, s elmeséltem a történetem. A per sikertelen lett, mégis úgy érzem én nyertem, mivel mindnki megtudta. Közösségi érdek vezérelt, ahogy most is.

Ha magunkon már nem is segíthetünk, segítsunk másokon

2009. okt. 22. 01:36
 30/42 anonim válasza:
89%

Szia!

Ez egy elég nehéz kérdés, ugyanis én majdnem átéltem egy nemi erőszakot. Végül konkrétan nem történt meg, de ez csak pillanatok műve volt.

Ha köztük volt aznap testi kapcsolat, én azt igenis nemi erőszaknak fogom fel, ugyanis ez a lány tudta és akarata nélkül történt. Másképp fogalmazva kihasználták.

Számomra a nemi erőszak az emberi kegyetlenség legalja, a legdurvább dolog, amit férfi tehet nővel.

Ez nem csak egy „ártatlan történet”, ez nemi erőszak!

„Az erőszakos közösülés akkor valósul meg, ha valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel közösülésre kényszerítenek, vagy védekezésre, AKARATNYILVÁNÍTÁSRA KÉPTELEN EMBER ÁLLAPOTÁT KÖZÖSÜLÉSRE HASZNÁLJÁK fel.”

Ez igenis erőszaknak számít, és törvény szerint is bűncselekmény…

Aki pedig azt mondja, hogy aki részeg, az megérdemli, és ne csodálkozzon, ha megerőszakolják, arra csak azt tudom mondani, hogy sose tudja meg, hogy milyen…

Mert a nemi erőszakot SENKI NEM ÉRDEMLI MEG!

A nemi erőszak áldozatainak többsége soha nem képes feledni mindazt, ami velük történt, még évtizedekkel később sem, mikor már a fizikai sérülések rég elmúltak.

A lélek darabokra szakad, a bizalom megszűnik, és évekkel később is „vérző sebbé” válhat akár egy apró mondat hatására a begyógyulni látszó lelki seb…

17/L

2009. dec. 5. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!