Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincs családod, gyerekek,...

Ha nincs családod, gyerekek, házastárs, de még testvérek se, akkor mi az életed értelme?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát kérem, akik hasonló helyzetben vannak.

Miben találod meg az életed értelmét? Mik a terveid, céljaid?

2013. márc. 3. 23:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

én megkérdeztem valakit (20 éve ismerem) mi lenne ha elvenne feleségül, gyerek minden, de ki-ki csinálná tovább a maga életét, szóval csak a társadalmi "elvárás" nem nyomasztana tovább legalább.

és amikor azt mondta, rendben, megcsinálhatjuk, ha megtanulok főzni egyszer és nem rontok el még egyszer egy tükörtojást, vagy kávét :)

szóval akkor belegondoltam, h áá inkább nemá (megijedtem.mégiscsak kell az a fránya szerelem, vagy valami)

2013. márc. 4. 21:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

a válasz meg lemaradt, bocsi:

szóval ha nem is érzem magam a társadalom részének, nem elég ez ahhoz, hogy full elkeseredjek és bele menjek olyan dolgokba, amibe "bele kellene" a társadalom szerint

2013. márc. 4. 21:10
 13/29 anonim válasza:
4-es válaszoló vagyok. Velem is szokott ilyen lenni, csak nekem nem azért mert nincs családom, hanem azért mert gyerek korom óta enyhén szólva utál (oknélkül) minden szószerint minden velem egyidős a környéken és barátaim sosem voltak, max 1-2 ideiglenes, de azokban is csalódnom kellett. A családomat meg olyan szempontból nem érdeklem, hogy a nyomorommal törődnének, mert szerintük én tehetek róla. Suliba se nagyon csípnek, sőt mindennap azon élvezkednek, hogy rám szállnak és csesztetnek, emiatt teljesen begubózom és a saját sötét kis világomba merülök, ahol néha már eljutok arra a szintre, hogy tényleg miaf*sznakélek?!.. Ez így kb. addig tart amíg suliba vagyok, utána még 1-2 órás állapot, néha sírok is aztán ha eszembe jut valami lekötöm magam, és tervezgetek. De ha akarod beszélhetünk levélben, ha gondolod írj levelet, ha az megnyugtat, szívesen segítek!
2013. márc. 4. 21:36
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Rühellem a társadalom elvárásait, számomra ez elnyomás ami megmondja mi legyél, mit csináljál, midnek kell lenni, hogyan öltözködj. Ha nem így teszel kilógsz a sorból és ujjal mutogatnak rád. Ilyentől okádhatnékom van, de csak azért se fogok beállni a sorba. Egész életemben árral szembe mentem, ezek után se fogok ezen változtatni.
2013. márc. 5. 13:22
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Néha olyan nehéz ezt hordozni...

2013. márc. 20. 21:38
 16/29 omba ***** válasza:

1. A felsorolt "nincs"-ek közül, néhány még lehet, nem?

2. Volt, hogy a felsoroltak közül mind volt, de attól éppúgy teljesen magányosnak éreztem magam.

3. Valakinek, valakiknek így is fontos tudsz lenni, mint pl. a Kisherceg.

2013. márc. 23. 08:19
 17/29 anonim ***** válasza:

Attól függ hány éves az illető. Ha 50-60 akkor már csk karitatív tevékenység hobbi, festés, amivel megmarad vmi belőle az utókornak.

Ha fiatal, akkor talán változtatni kellene.

2013. márc. 23. 15:54
 18/29 anonim válasza:
Utazz!
2013. márc. 23. 19:16
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem hiszed el, hogy magadban is szórakoztató lehetsz magadnak?

Én amikor egyedül vagyok, akkor szépítgetem a lakásomat, olvasok, filmeket nézek, ruhát varrok, a barátnőimmel vagyok, úszni és jógázni járok, kirándulócsoportokhoz csatlakozom, önkéntes munkát vállalok, nyelvet tanulok, a következő tanfolyamra gyűjtögetek, szóval nagggyon is jól érzem magam.

Az életet én teszem értelmessé, nem mások.

2013. márc. 23. 19:17
 20/29 A kérdező kommentje:

Utolsó, jókat írsz, csak úgy olvasom, hogy "AMIKOR egyedül vagyok"... vagyis nem vagy egyedül, ugye?

Más ám az, ha az ember ideig-óráig egyedül van, valamennyi kell is. De ha az egész élet magányos... na az nagyon-nagyon nehéz...

2013. márc. 23. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!