Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen első gyereknek lenni?

Milyen első gyereknek lenni?

Figyelt kérdés
Válaszolók, akik első gyereknek születtetek pl egy három gyerekes családban hogy éltétek ezt meg? Nem kaptatok kevesebb odafigyelést, törődést, szeretetet?
2013. márc. 3. 22:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

9. válaszoló együtt érzek veled. Nálunk is én vagyok a lelki szemetesláda.

Érdekes amúgy, a testvéreim akik több odafigyelést, szeretetet kaptak így felnőtt korban mennyire megvetik, kibeszélik és kinevetik a szüleinket néhány nem ésszerű tettük miatt.. persze tudom, hogy van ami nem helyénvaló, de mégiscsak az anyám és az apám és szeretem őket és fontosak nekem! :)

2013. márc. 3. 23:02
 12/17 anonim ***** válasza:
57%
Köszönöm szépen az együttérzésed, Én is nagyon átérzem amiről írsz. Nagyon jó ember lett belőled, az írásodból látszik!
2013. márc. 3. 23:10
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Nekem volt egy olyan ötletem, hogy minden első gyereket 18 éves korában le kéne lőni. Igazából sokkal egészségesebb lenne a társadalom nélkülünk első gyerekek nélkül :) Persze a pszichológusoknak is kevesebb munkája lenne, de őszintén szólva nem jó kísérleti patkánynak lenni...
2013. márc. 3. 23:10
 14/17 anonim ***** válasza:
59%

13,as válaszoló, engem ugyen nem kéne lelőni, inkább csak téged, ha ilyen hülyeségeket találsz ki;)

Én nem éreztem hátrányát annak, hogy elsőszülött vagyok. Odafigyelésből elég sokat kaptam, mert jellememből adódóan elég nagyszájú és makacs vagyok, míg az idősebb húgom olyan jámbor, mint egy bárány. 3 éves voltam, amikor született, onnantól kezdve már inkább nagylányként voltam kezelve, mintsen kis apróságként, ellenben a fiatalabb húgommal, aki 12 éves, de számomra még mindig egy édes, dédelgetnivaló baba, kicsit el is lett kényeztetve. Viszont hiányzik belőlem az önzőség, amim van, azt szeretem megosztani másokkal. Nem azért, mert rá lettem kényszerítve:) Szerintem ez azért van, mert én vagyok a legidősebb. Illetve mindig én voltam az okos nagy testvér^^

Imádom a tesóimat, nem is tudom, mit kezdek majd, ha egyszer elköltözök itthonról.

2013. márc. 4. 11:59
 15/17 anonim válasza:
57%

Én is első gyerek vagyok, a kettőből! :)

Én nem igazán éreztem előnyét annak, hogy idősebb vagyok, hátrányát annál inkább! Mind a bulizás, mind az iskolaválasztás és minden egyéb dologban én voltam az első, én voltam a kísérleti nyúl, tesómnak ment minden, mint a karikacsapás. Ő sokkal anyásabb, így elég sok figyelmet igényelt, apám is hasonló, így én már nem akartam anyámat egy harmadik irányba rángatni, így megoldottam a dolgaimat egyedül. Nem túl sok figyelmet, törődést kaptam, kivéve ha esetleg egy-egy becsúszott rossz jegyről volt szó...

Annyira nem volt szörnyű, valahogy nem is igényeltem annyira a babusgatást, de azért nem volt jó érzés...

2013. márc. 4. 15:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi ketten vagyunk és én születtem elsőként.A testvérem 3 évvel később.Én élveztem,hogy rajtam "kísérleteztek".

Szüleim is próbálgatták,hogy mennyit engedhetnek,mennyit bízhatnak rám.Persze azért felelősséggel is járt.Na meg a "miért én?" kérdésre kapott "mert te vagy az idősebb" válasz...Összességében örülök neki,hogy én születtem elsőként,így az öcsémnek is tudtam mindig segíteni:pl suliban mit hogyan könnyebb tanulni,vagy csak kikérdezni a német szavakat

2013. márc. 4. 20:40
 17/17 anonim ***** válasza:
57%
Egyedüli lány 3 fiú öccsel....Hamar fel kellett nőni.
2013. márc. 5. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!