Milyen első gyereknek lenni?
Én voltam a "kísérleti patkány" :D Rajtam próbálták ki a nevelési módszereket, mindenféle döntéseket (mikor maradhat ki, mikor nem, mit tehet meg, etc), majd ha bejött a döntés, akkor a húgomon folytatták, ha nem, akkor rajta valami mást próbáltak ki :)
Egyébként nem éreztem úgy, hogy kevesebbet érnék, vagy hogy kevesebbet kapnék.
Gyereknevelés lépései:
Első gyereknél: a fürdővíz hőfokát megméred, megnézed a könyököddel. Második gyereknél: megnézed a könyököddel. Harmadik gyerek esetén: JUJ DE FORRÓ!-és kikapod a vízből!
Szintén úgy érzem ahogy a 2. válaszoló írta :) Sok utat kitörtem a tesóim előtt.
Egyébként én szerettem a legnagyobb lenni, van egy anyáskodó természetem egyébként is (vagy pont ezért?:)) Volt, hogy vigyáznom kellett rájuk, vagy jöttek utánam, ilyenkor azért reklamáltam, de alapvetően jó volt ez így.
Köszönöm a válaszokat!
Ebben a cikkben is ezt olvastam. Általában így is van, csak sajnos nem az én esetemben. Én 2,5 éves voltam mikor megszületett a testvérem. Ő nagyon sokat betegeskedett, anyuval sok időt töltöttek bent a kórházban. Én apummal voltam itthon, ha ő éppen dolgozott a mamámmal vagy amikor már nagyobbacska lettem akkor egyedül. Hiányzott a szeretet, a törődés az odafigyelés. Sajnos apumtól ezt nem kaptam meg.. nem nagyon tudta hogy kell gyereket nevelni, maximum elvert szíjjal ha valamit nem úgy csináltam ahogy azt ő akarta. Az egész életemre rányomta ez a bélyegét. 9 éves voltam mikor megszületett a másik testvérem, akkor vele kellett foglalkozniuk meg persze még mellette ott volt a beteges testvérem is. Sok mindent amit nálam "elrontottak", testvéreimnél már megfelelően csinálták. Néha úgy érzem egy roncs vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!