Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a sógornőm...

Mit tegyek ha a sógornőm állandóan belém köt mert nem vigyázok a gyerekére?

Figyelt kérdés
ma reggel nem vigyáztam a gyerekére mert ő takarított.. "mindig rám szakad minden, senki se segít nekem " - a gyerek ordít a hempergőbe- el van kényeztetve a kisfiú. mindíg ez van. folyton engem akar minden lépéséhez kapcsolni wc- vigyázz a gyerekre, mosok-rendezd a gyereket, alszik a gyerek menj be hozzá stb.. és ha nem történnek meg ezek a "parancsok" veszekedés van belőle. már a saját ruhám is én mosom mondjuk 20 vagyok már . de abból is vita volt hogy mennyi ruhám mossa ki. és ma hozzám csapta hogy ő főz mos takarit itthol. hát mi a dolga a pulya mellett (szülők dolgoznak). nem értem minek szül az ilyen ha nem tud gyereket nevelni........
2009. szept. 11. 09:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha te nem tudsz a sógornőd gyerekétől felöltözni akkor mit vársdz tőle? Adjátok valaki másnak a gyereket, mert nem tudjátok nevelni. Se ő se te se senki. Te is beteheted a járókába. Mennyi idős a gyerek? Lehet, hogy már nem is kellene betenni, mert szépen eljátszik egyedül kinmt is. Veszekedések, meg mindig is lesznek, akár a sarkadra állsz akár nem. Húsz éves vagy, mondd meg, hogy ez a te életed az meg az övé, s ha vigyázzni kell a kicsire előre kérjen meg. Egyébként dolgozol? Esetleg tanulsz? Mert ha egyiket sem akkor egy kis babafelügyelet belefér. Ha te reggel mire felkel kitakarítasz, akkor ezt miért mondtad: "ma reggel nem vigyáztam a gyerekére mert ő takarított" ????
2009. szept. 11. 11:55
 12/23 anonim ***** válasza:
86%

"Adjátok valaki másnak a gyereket, mert nem tudjátok nevelni. Se ő se te se senki."

Hat szerintem pedig nem a kerdezonek kellene nevelni a gyereket,hanem a szuleinek.

A testvered amugy hogy all az egesz dologhoz?

2009. szept. 11. 12:03
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy a szülőknek kellene nevelni a gyereket, de ahogy látom, ők nem képesek erre, mert órákra hagyják olyanra, aki még felöltözni és megfésülködni sem képes egy gyermek mellett. Akkor, hogy ad a gyereknek enni, inni, hogyan teszi tisztába, ha a saját szükségleteit sem tudja ellátni ilyenkor. A szülőnek felelőssége, hogy olyanra bízza a gyermekét aki maradéktalanul képes őt ellátni. Nem tudom, hogy a kérdező testvére és szülei mennyit tudnak erről.
2009. szept. 11. 12:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van nem kötelességed vigyázni rá. De, ha megkér ez olyan nehéz? Ahogy kiveszem a szavaidból Te semmit nem csinálsz, délben még pizsiben rohangálsz, nem fésülködtél. Inkább az a szégyen, hogy egy 20 éves nő se nem dolgozik, se nem tanul. De az észt nagyon tudod osztani, hogy mit, hogy kellene csinálni a sógornődnek.
2009. szept. 11. 12:20
 15/23 A kérdező kommentje:
dolgozom.. és reggel a 2 hónapos keresztfiamra vigyáztam és 1 éves a gyerek. Az apja még a saját gyerekét csak akkor lássa mikor alszik... reggel 6 tól este 10 ig melózik mondjuk itt mindig is lesz és volt is vita, de ugy gondolom hogy a gyereket az anyja és az apja nevelje. egy anya találja fel magát, a házvezetéstől a gyereknevelésig. lehet ez sok anyának nem paszol meg nem tetszik de én igy gondolom. mi 6 voltunk testvérek és az én édesanyámnak nem kellett felügyeletet válalni mellénk, pedig oadajár/ odajárt napszámba. hétvégén főzött mosott takaritott és volt mikor sütit sütött......Én ennyi idősen kifőzök , kimosok, kitakaritok, amit tudok megcsinálom magamnak,létesülök ahogy csak tudok önállóan
2009. szept. 11. 12:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kifőzől? Azt meg, hogy csinálod, bogaram?
2009. szept. 11. 12:38
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is szemet szúrt ez a kifőzés :D Én azt hittem kifőzni a ruhát szokás, illetve még tésztát. De aztán nem agyaltam, szépen összeállt a kép. Gyanítom a kérdező nem egy értelmiségi családból származik, legalábbis erre utal az is, hogy nem gyereke van a sógornőjének, hanem pulyája, 6-an voltak tesók stb
2009. szept. 11. 12:45
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont...én azt nem értem, hogy ha a kérdező dolgozik, akkor hogy az istenbe van fél napot pizsibe...reggeltől délig...
2009. szept. 11. 13:38
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasni is fàjdalmas :D

De jokat rohogok az egeszen.

Anyukam, ahelyett, hogy fel napokig pizsamaban vagy, inkabb vegyel par magyar nyelvtan orat. Rad ferne...

2009. szept. 11. 13:53
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
De jót röhögtem az utolsón :D Csak anniyt írok, zsák a foltját :)
2009. szept. 11. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!