Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy toleráljátok a férfiak...

Ti hogy toleráljátok a férfiak sérülékeny önérzetét?

Figyelt kérdés

Komolyan nem értem, hogy lehet ezt kezelni, vagy csak nekem nem megy.

A barátommal összeköltözés előtt állunk, de most igen csak arra hajlok, hogy ebből nem lesz semmi.

Beszélgettünk a közös jövőről, és mondta, hogy ne aggódjak, mert majd segít nekem a háztartásban.

Erre én megjegyeztem, hogy rendben életem, én meg segítek neked a pénzkeresésben. Én elhiszem, hogy ez így gúnyos, de hogy vérig sértődött rajta, ezt komolyan nem tudom hova tenni.

A válaszom azért volt olyan amilyen, mert nem tudtam hova tenni magamban, hogy hogy gondolja ezt a segít nekem a háztartásban. Dolgozok én is mindennap, az ő keresete annyival több, hogy használhatja a céges telefonját magán célra és a számla 20 %-át ő fizeti.

Eddig egyedül éltem, el tudom tartani magam, nyilván magamnak mindent megcsináltam, de nem értem, hogy neki honnan jött, hogy ha majd együtt élnünk, akkor ő nem csinál semmit, mert a háztartás az én dolgom.

Ennyi erővel én is megsértődhettem volna, de butaságnak tartanám, mint ahogy ezt sem értem.

Ő meg felháborodott, hogy én mit képzelek róla, mi az, hogy segítek neki pénzt keresni..

Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?

#háztartás #női férfi munka
2013. febr. 26. 02:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
82%

Már bocs, de abban, hogy valaki azt mondja a párjának, hogy majd segít neki a házimunkában nem a b@szogatást kéne látni, hogy a házi munka női munka, hanem a kedves párod nyilván úgy van vele, hogy te jobban értesz a házimunkához, mint ő (ami általában így is szokott lenni) ezért ő majd segít neked, ha megkéred rá, ill. elmondod neki, mit hogyan kell csinálni, mert a férfiak nem feltétlenül úgy takarítanak, mint egy nő.

Nem tudom, hogy erre az egyébként jó szándékú felajánlásra szerinted miért az a legmegfelelőbb válasz, hogy te meg segítesz neki pénzt keresni ahelyett, hogy azt mondtad volna, hogy "de rendes tőled, hogy már ilyeneken agyalsz, majd ki alakul, hogy melyikünk mit fog csinálni a házban". Nem ismerem a párodat, nyilván te látod, hogy mi az, amit ő maga is meg tud csinálni, amit majd rá lehet bízni, s ezzel a kijelentéssel ő vállalja is, hogy bizonyos dolgokat megcsinál. Semmi rosszindulat nem volt abban, amit mondott, te pedig végigsértetted. Azzal, hogy te dolgozol, a közös pénzetek lesz több. Nem az, amit ő kap a munkájáért, hanem amit együtt elkölthettek a közös kis életetekre. Tehát, ha azt mondod, hogy segítesz neki pénzt keresni, az olyan, mintha be akarnál menni a munkahelyére az ő kis dolgát elvégezni. Én is hülyét kapnék egy ilyen kijelentéstől. Nem kell én nekem segíteni pénzt keresni, hisz normálisan végzem a munkámat, amit meg is fizetnek. Egyből felmerülne bennem, hogy szerinted keveset keresek? Ilyen anyagias emberrel akarok összeköltözni? Pedig én csak jó fej akartam lenni azzal, hogy segítek. Most akkor kell a segítségem, vagy sem? Ha nem, akkor b+ és csináld egyedül!

Inkább neked kellett volna megkérdezni, hogy mit szeretne majd segíteni, mi az, amiben szívesen segít otthon? Mert ezt bizony meg kell beszélni, hisz ő felajánlotta, hogy segít, te meg elvárod, hogy segítsen. Akkor mi a gáz, ami miatt kavarod a sz@rt? Ha nem beszélitek meg, hogy ő pl. szívesen porszívózik, honnan fogod tudni, hogy megcsinálná? Lehet, hogy neki elég havonta egyszer porszívózni, de te meg a heti egyet szoktad meg. Lehet, hogy hihetetlen, de a párod nem gondolatolvasó, ezért kell megbeszélni, hogy mit is vártok el egymástól.

Össze akarsz vele költözni egyáltalán, vagy csak a kifogásokat keresed? Ha valaki felajánlja neked, hogy segít főzni, tehát pl. pucol krumplit (mert főzni nem tud), akkor lecseszed, hogy te meg segítesz neki TV-t nézni? Úgy, hogy egy másik TV-n egy másik műsort nézel? Mi van?! 27N

2013. febr. 26. 13:14
 22/23 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem örülj hogy még nem dobott ki. Én már megtettem volna. A házimunka a nők dolga. Mikor fognak a nők majd az iparban dolgozni vagy fát vágni és egyebek? A nők munkája sokkal könnyebb mint a férfiaké de előbb mehetnek nyugdíjba. Tehát elvárható hogy azt a kevés házimunkát elvégezze otthon ez is pontosan a nőkért van hogy ne kelljen a nehéz, kemény fizikai munkákat elvégezniük.
2013. febr. 26. 15:10
 23/23 anonim ***** válasza:
37%

a kérdező egy öntudatos nő. vannak ilyenek, és ennek én örülök, mert ha minden nő bólogató kutya lenne, akkor még mindig ott tartanánk, ahol 100 éve.

nekem is időbe telt, míg a párom felfogta, hogy egy háztartás nem tesz magától rendet, a lakás nem takarítja ki önmagát. neki is ugyanannyi idő és energia mint nekem, nem 5 éves, h ne legyen rá képes- egyik gépre, eszközre sincs ráírva, h csak női használatra :)

ha egy pasinak nem magától értetődő, h otthon (is) meg kéne emelni a popóját, akkor sajnos nincs más választás mit rávezetni. aki meg mártírkodni szeretne, annak kellemes időtöltést kívánok :)

anno úgy voltam vele, ha valami nem tetszik a páromnak, úgyis közli, tud beszélni. ha nagyon nem tetszik, akkor pedig el lehet költözni, senki nem kényszeríti, h velem éljen.

egyik ismerősömön látom, h mennyire fos dolog egy megalkuvó kapcsolatban élni, ahol csak fortyogsz magadban, de egy szót nem szólhatsz, mert te leszel a szemét, még ha nem is te vagy az.

kihasználni azt lehet, aki hagyja magát. aki az elején lefekteti a játékszabályokat, annak később nem kell szenvednie.

de felőlem mindenki úgy él, ahogy jól esik. nekem bevált ez az életforma, tehát nem változtatok rajta, még ha 0ra is pontoztok :P

2013. febr. 26. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!