Ti hogy toleráljátok a férfiak sérülékeny önérzetét?
Komolyan nem értem, hogy lehet ezt kezelni, vagy csak nekem nem megy.
A barátommal összeköltözés előtt állunk, de most igen csak arra hajlok, hogy ebből nem lesz semmi.
Beszélgettünk a közös jövőről, és mondta, hogy ne aggódjak, mert majd segít nekem a háztartásban.
Erre én megjegyeztem, hogy rendben életem, én meg segítek neked a pénzkeresésben. Én elhiszem, hogy ez így gúnyos, de hogy vérig sértődött rajta, ezt komolyan nem tudom hova tenni.
A válaszom azért volt olyan amilyen, mert nem tudtam hova tenni magamban, hogy hogy gondolja ezt a segít nekem a háztartásban. Dolgozok én is mindennap, az ő keresete annyival több, hogy használhatja a céges telefonját magán célra és a számla 20 %-át ő fizeti.
Eddig egyedül éltem, el tudom tartani magam, nyilván magamnak mindent megcsináltam, de nem értem, hogy neki honnan jött, hogy ha majd együtt élnünk, akkor ő nem csinál semmit, mert a háztartás az én dolgom.
Ennyi erővel én is megsértődhettem volna, de butaságnak tartanám, mint ahogy ezt sem értem.
Ő meg felháborodott, hogy én mit képzelek róla, mi az, hogy segítek neki pénzt keresni..
Ti hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
Már ne haragudj de én nagyonis megértem, hogy a barátod így reagált! Ő csak kedvesen felajánlotta neked, hogy segít a háztartásban mire te úgy reagáltál mint egy hárpia. Oké, legyél feminista, "egyedül is megéltem" szemléletű de ezt akkor se így hozd a tudomására. Különbenis már rég rossz, ha összeköltözés előtt azzal pedálozol, hogy "egyedül is megvoltál" de most könyörgöm ezek után már ketten lesztek és a közösön van a lényeg.
Szerintem-nem rossz májúságból-de ti még nem értetek meg az összeköltözésre.
A férjem sem halt bele, ha mosogatott, és én se haltam bele a fapakolásba, hasogatásba, méterfa arrébbtologatásba.
Vihar a biliben.
Nem csak rosszul fejezte ki magát?
Párom is mindig így mondja, "segit a házimunkában".
Holott nem segít,hanem ugynaannyit,néha többet is megcsinál mint én,magától kitakarítj a szobákat-fürdőt mig én a konyhában tevékenykedek,kérés nélkül krumplit pucol-hagymát vég fel-húst aprit,nekem már csak összekevergetni kell a dolgokat és feltenni főzni.
Ez már nem a segitség kategória,hanem a teljes részvétel a házimunkában.
Mégis ugyanugy azt mondja hogy segit.
Nálunk is segít a férjem a házimunkában. Őszintén szólva engem nem zavar hogyan aposztrofálja a dolgot, amíg eszébe jut magától takarítani. Cserébe ha kiejtem a számon, hogy hú de jó lenne oda egy beépített szekrény, hát nem? Akkor ő abban a pillanatban elkezdi nekem mondani, hogy hogyan tudja megcsinálni, úgy jó lenne -e és általában másnapra megbeszélte már a haverokkal, hogy honnan kéne faanyagot venni satöbbi. Én meg arra mondom, hogy majd segítek neki összeszerelni (mondjuk megoldaná nélkülem is, de szeretek barkácsolni).
Szóval amíg együtt tudunk működni, addig nem nagyon húzom fel magamat azon, hogy hogyan fogalmazza meg amit csinál. Ha szerinte segítség, akkor legyen, a vége ugyan az. Megcsinálja és kész.
Példálóztok kertel rendelkező házakkal,pedig előfordulhat,hogy a kérdező és a barátja egy 50nm-es belvárosi társasházban vagy panelban fog lakni...
Bocs az off kommentért.
Már ne haragudj de ez vihar a biliben. Ha ilyen lényegtelen dologból ekkora ügyet csináltok mi lesz később...
Tipikus női magatartás részedről, hogy Te már tudni véled, mit gondolt amikor ezt meg azt mondta, holott a férfiak egyáltalán nem gondolkoznak a szavak érzelmi töltetén, az esetek 90%-ban kinyögnek mindent ami épp eszükbe jut. Másrészről ha nő lenne sem tudnád miért pont "így meg úgy" mondta, meg "miért ilyen hangsúlyban" biztos ez meg az járt már a fejében...stb. Erre épülnek a szappanoperák.
Egy valamit véss észbe: A barátod nem NŐ!!! És nem gondolat olvasó, ennek megfelelően nem tudja éppen milyen érzelmi státuszból fogsz értelmezni mondatokat meg mit látsz mögé.
Igen, ez a "segít" olyan fura. 12 évesen "segítettem", amikor még tanultam, mit hogyan.
Ez ugyanannyira kiakaszt, mint amikor anyukák írják, hogy "elmentem ide-oda, addig a picire az apja vigyázott".
Olyan furcsa megfogalmazás, mintha apának nem lenne a dolga a saját gyerekével foglalkozni. Az apa sem mondja a munkahelyén, hogy a gyerek most otthon van, anyuka vigyáz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!