Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme van ennek a viselke...

Mi értelme van ennek a viselkedésnek?

Figyelt kérdés

Konkrétan az egyik nagynénémről van szó. Nyugdíjas, de mivel sosem volt semmilyen végzettsége, ergo soha nem végzett valami magasabb kvalitású munkát, csak az alapnyugdíjat kapja meg. Van egy nagy 3 szintes több száz négyzetméteres háza, amit ugye ebből nem igazán tud fenntartani. Ő meg tudna élni, de az a ház felemészti az összes bevételét. Sokszor lehet látni az ingyenkonyhán, mert ételre már nem telik neki.

És amit nem értek. Miért ragaszkodik foggal-körömmel a házához? Miért nem adja el? Van két gyereke, őket becsülettel kiházasította, ellátta pénzzel, szerintem értük már megtett mindent. Miért nem tudja ép ésszel felfogni azt, hogy az a ház neki már nagy, nem tudja fenntartani, az árából viszont bőven tudna venni egy kisebbet, a maradékból pedig élhetne nyugodtan, anélkül, hogy azon kellene filóznia, hogy most éppen mit fognak nála kikapcsolni? A ház mostani árakon számolva, meg figyelembe véve a környéket, egyebeket kb. 40 milliót ér.

Tőle már kérdeztem. Annyi választ kaptam, hogy az az övé, attól semmi pénzért sem hajlandó megválni. Hát ettől a választól még nem igazán értem. De hátha itt van, aki érti ennek a viselkedésnek a mozgatórugóját.

2013. febr. 24. 13:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 8-as, de a kérdező nénje rászorul más kenyerére, az ingyenkonyhára! Ésszerűtlenül viselkedik. Nincs abban a helyzetben, hogy "allűrjei" legyenek. Nem képes fenntartani az ingatlant, amiben él. Szépek az "öreg fás" hasonlatok, de, ha a féreg rágja a hajtásokat-kevés pénz, egy kis szenilitással vagy csökönyösséggel megfűszerezve-, csak tenni kellene valamit?
2013. febr. 24. 14:14
 12/14 A kérdező kommentje:
Sajnálom, de az én véleményem az, hogy az ilyen mondásokat azok találták ki, és hangoztatják, akik semmi más értelmes magyarázatot nem tudnak adni bizonyos viselkedésekre.
2013. febr. 24. 14:15
 13/14 A kérdező kommentje:

11.

Még nem szenilis, de a csökönyösség az nagyon jellemző rá. És hát igen, rágja a féreg rendesen azt a fát.

2013. febr. 24. 14:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Férjem rokonai ide költöztek. Pestről, falura.

A két ház árát simán elköltötték 3 év alatt.

Jött a szöveg: Mi akartuk. Dehogy akartuk!!!

Adósággal haltak meg. Sírt, temetést mindent mi rendeztünk.

Mégis mi voltunk a számító rokon.Hittelüket 5 évig fizettük.

Rosszul írtam, bocsi: Két ház ára KÜLÖNBÖZETÉT költötték el.

Az azért nem semmi..

8.-as voltam.,

2013. febr. 24. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!