Mi értelme van ennek a viselkedésnek?
Konkrétan az egyik nagynénémről van szó. Nyugdíjas, de mivel sosem volt semmilyen végzettsége, ergo soha nem végzett valami magasabb kvalitású munkát, csak az alapnyugdíjat kapja meg. Van egy nagy 3 szintes több száz négyzetméteres háza, amit ugye ebből nem igazán tud fenntartani. Ő meg tudna élni, de az a ház felemészti az összes bevételét. Sokszor lehet látni az ingyenkonyhán, mert ételre már nem telik neki.
És amit nem értek. Miért ragaszkodik foggal-körömmel a házához? Miért nem adja el? Van két gyereke, őket becsülettel kiházasította, ellátta pénzzel, szerintem értük már megtett mindent. Miért nem tudja ép ésszel felfogni azt, hogy az a ház neki már nagy, nem tudja fenntartani, az árából viszont bőven tudna venni egy kisebbet, a maradékból pedig élhetne nyugodtan, anélkül, hogy azon kellene filóznia, hogy most éppen mit fognak nála kikapcsolni? A ház mostani árakon számolva, meg figyelembe véve a környéket, egyebeket kb. 40 milliót ér.
Tőle már kérdeztem. Annyi választ kaptam, hogy az az övé, attól semmi pénzért sem hajlandó megválni. Hát ettől a választól még nem igazán értem. De hátha itt van, aki érti ennek a viselkedésnek a mozgatórugóját.
11.
Még nem szenilis, de a csökönyösség az nagyon jellemző rá. És hát igen, rágja a féreg rendesen azt a fát.
Férjem rokonai ide költöztek. Pestről, falura.
A két ház árát simán elköltötték 3 év alatt.
Jött a szöveg: Mi akartuk. Dehogy akartuk!!!
Adósággal haltak meg. Sírt, temetést mindent mi rendeztünk.
Mégis mi voltunk a számító rokon.Hittelüket 5 évig fizettük.
Rosszul írtam, bocsi: Két ház ára KÜLÖNBÖZETÉT költötték el.
Az azért nem semmi..
8.-as voltam.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!