Egy férfi adhat egy pofont a párja gyerekének, ha az súlyosan megsérti?
Én 23 éves F vagyok.
Régebben nem volt felhőtlen családi környezetem. Édesapám már elhunyt több, mint tíz éve, Ő mindenért elvert, amiről nem is tehettem, még utólag, így vissza gondolva sem.
Nevelő apám egyszer tarkón vágott, hogy repültem előre egy métert, mert kissé tiszteletenül beszéltem vele a saller előtti egy hétben.
Muterom természetesen kiakadt, mikor utólag megtudta.
Én meg észrevettem magam, hogy 18 évesen ahogy beszéltem az is gázos volt, meg a füles is, hogy ez kellett, hogy észre vegyem magam.
Ám, azóta meggondolom, hogy kinek mit vágok a fejéhez, tehát, hasznomra szolgált.
Az említett gyerkőcnek véleményem szerint elsőkörben az Édesanyjának kellene szájon vágni ilyen esetekben, ha a gyerek így elengedi magát, mert ez a tiszteletlenség felső foka az én értékrendem szerint.
12 - es vagyok.
Még talán annyit leírnék, hogy ha valaki, akkor én kaptam az erőszakos nevelésből.
Azóta kerülöm konfliktusok olyan formáját, ahol a fizikai megoldás szükségeltetne a vita elsimításához, illetve ha tehetem, akkor minden konfliktusban a békés, kultúrált utat választom. Nem érzem, hogy ettől egy erőszakos állat lettem, vagy egy agresszív, verekedős ember.
Nem tartom célra vezetőnek, de ahogy előttem írták, egy jókor adott "atyai - nevelő célzatú" nem árthat.
12-13 23 éves vagy csak, várjál még, hogy jön elő ez a minta mikor a saját gyerekedet neveled.
Ez nagyon dühítő, ha ezt mondja, de nem igazán tudok olyat elképzelni, hogy megüssem érte. Főleg, mivel nem az enyém. Szólnék az anyjának, aztán az majd csak csinál vele valamit. Elképzelhető, hogy ő csapja képen.
Hadd idézzem saját magam!
"Az említett gyerkőcnek véleményem szerint elsőkörben az Édesanyjának kellene szájon vágni ilyen esetekben, ha a gyerek így elengedi magát, mert ez a tiszteletlenség felső foka az én értékrendem szerint."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!