Mit tegyek, ha anyukám egy kissé sznob? Nem hagyja, hogy dolgozzak.
Én nem azt mondom, hogy 1 évet ne hagyj ki, de ha jó eszed van, igenis tanulj. Azért teremtett okosnak a sors, hogy használd ki :)
Persze nyugodtan szünetelj, gondolkodj mi az, ami jó lenne neked, mit szeretsz és csak olyat tanulj, amivel tényleg boldog tudsz lenni. :)
Mondd el nekik, hogy a sznobizmusból meg a doktori titulusból önmagában még senki nem élt meg eddig, a tenni akarásból meg annál inkább. Én is ugattam már be sznob orvos-ügyvéd rokonnak ilyesmit, egyszerűen imádnivaló az a fej, amit közben vágnak, megéri. (én azért voltam lenézve, mert "csak" nyelvszakos tanár vagyok, és az külön bosszantja őket, hogy igazi szabad szellemű idióta vagyok).
28 N
7-es vagyok. Sejtettem, hogy a "családi szakmát" kellene továbbvinned.
Apukád amúgy mit szól anyukád ötletéhez? Ő is a továbbtanulást szorgalmazza? Lehet, hogy vele kéne szövetkezni, ha nem teljesen osztja anyukád véleményét.
Ha eleve egy olyan szakra mész ami nem érdekel, kínszenvedés lesz maga képzés. Ha meg a diplomának megfelelően helyezkedsz el, akkor a munka is.
Egyébként ez két olyan szakma, amihez elhivatottság, és folyamatos tanulás kell, ha már most tudod, hogy ez nem a te világod, kár belekezdeni.
Tény, hogy könnyebb a folyamatos tanulás (főleg, hogy akkor rendszerint nappalis az ember), de munka mellett is lehet tanulni. Persze az utóbbinál a szabadidő terhére megy a tanulás, és fontos a szervezés, de meg lehet csinálni. Én meló mellett prosztgradoztam.
Először is jól teszed, hogy diákmunkát vállalsz annak ellenére, hogy nem vagy rákényszerülve. Édesanyád büszke lehet(ne) rád.
De egyébként igaza van neki, nem kell nagyon elnyújtani a tanulást.
Kezdj el valamilyen szakot, amit valamelyest szimpatikusnak tartasz, ha nem jön be, lehet váltani.
Egyébként abból, ha egy évig dolgoznál, nem derülne ki feltétlenül, hogy milyen a "nagybetűs élet", hiszen ez mindenkinek mást jelent, sok tényezőtől függ, kinek hogy alakul az élete. Általában, aki tanul és eljut oda, hogy tényleg ért valamihez, annak jobban.
Mindig olyan furcsa számomra, ha egy gyerek ennyivel normálisabban gondolkodik, mint a szülő aki felnevelte...
Nno de nem ez a lényeg.
Anyukád valóban sznob, nem is kicsit, de ez még nem jelenti azt, hogy nincs igazság abban amit mond. Tényleg jobb ha nem hagysz ki egy évet, a bsc-s rendszerben meg elég könnyen tudsz szakot váltani is.
De ha tényleg nem tudod még az "irányt" sem eldönteni, akkor jobb a munka, mint egy rosszul megválasztott szak, ami csak elveszi a kedved az egész diplomásditól.
Esetleg egy továbbtanulási tanácsadó? (Bár még sose voltam olyannál, de hátha tud segíteni :) )
Miért nem viszed tovább apud titulusát,biztos van nagy ügyfélköre,nyilván saját cégében tolja,saját ügyvédi irodában,miért nem végzed el a jogot és ülsz bele a ,,tutiba".
A jog amúgy ötforint,átlagban elmehetsz minimálbérért éhen halni,de neked ott van apud,te már nyertes helyzetből indulsz szépen átveszed a cégét,ezt ne hagyd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!