Mit tegyek, ha anyukám egy kissé sznob? Nem hagyja, hogy dolgozzak.
anyu mindig azt mondta, azért nem akarja, hogy ne tanuljak, illetve szünetet tartsak, mert szerinte utána borzasztó nehéz visszarázódni - így 28 évesen már azt mondom, igaza volt!
lehet a tied is így gondolja. szerintem nem arról van szó, hogy nem becsüli meg, amit gondolsz.
Szia!
Én örülnék, ha ilyen lányom lenne. Bár még nem tudja az irányt diploma tekintetében, de addig is hasznosan akarja tölteni az időt.
Én úgy vélem, hogy nagyon kevesen tudják ma érettségizőként, hogy mit szeretnének csinálni később, amiből mondjuk meg is lehet élni. Annak meg nem sok értelme van, hogy valamilyen szakra jelentkezz, csak azért, hogy főiskolára/egyetemre járhass.
A sógornőm rögtön érettségi után továbbment fősulira. Nagyon nem érdekelte a dolog, de kell ugye a diploma, meg majd sok pénzt akar keresni. Eltelt 6 év, még mindig nem tudja mi érdekli, a fősuli otthagyva (benne milliók), most OKJ-t csinál, ami szintén nem érdekli. Ennek aztán sok értelme volt.
Amúgy sok esetben nem a diploma, hanem a tudás számít. A férjem diploma nélkül talált tök jó állást. Meló mellett kezdte az őt érdeklő fősulit, most csinálja a diplomamunkáját. Nem egyszerű, mert van kisgyerekünk, de meló mellett is lehet tanulni.
Esetleg próbálj meg beszélni anyukáddal, hogy sok értelme nincs most jelentkezni, mert nem tudod, mi érdekel, és ugye sok helyen fizetős a szak (kár lenne több százezret beleölni). Inkább tanulsz addig nyelvet, dolgozol, és utána jelentkezel olyan helyre ami érdekel, és remélhetőleg el is végzed.
7-es vagyok. Amúgy anyukád nem a jog vagy az orvosi felé akar terelgetni? Valamelyik szülő praxisát továbbvinni. Lehet ezért győzköd, mert ott sok a képzési idő.
Jog: 5 év egyetem + 3 év gyakorlat a szakvizsgáig
Orvosi: 6 év egyetem + x. év gyakorlat és szakorvosi vizsgák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!