Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan "neveljem" át a páromat...

Hogyan "neveljem" át a páromat arra, hogy tartson rendet a lakásban?

Figyelt kérdés
7 éves kapcsolatunk 1 éve jutott el oda, hogy együttéljünk. Én szeretem a rendet, tisztaságot magam körül(nem kórosan), de a vőlegényem ezt nem hajlandó figyelembe venni.Kényelmességből nem teszi el maga után az előszedett holmikat, nem veszi észre ha a konyha rendetlen, mert úgy hagyta.Ha hazajövök a munkából, emiatt a hozzáállása miatt nem tudok pihenni, mert kezdhetem a pakolászást. Veszekedés nem használt, a szép szó sem. Nem érzem magam jól az első közös lakásunkban.
2009. szept. 9. 12:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
92%
Szia az én párom is rendetlen VOLT.Amiko összeköltöztünk és széthagyta a ruháit mindig nevettem és mutattam neki ezt meg bizos a manók hozták ide.Ő isnevetett én meg megkértem tegye el maga után.2-3 hónap után a ruháit is hajtogatta igaz nem úgymint én de olyan aranyos volt mert próbálkozott.Sose vszekedtem vele csak a manókat emlegettem.A mai napig elteszi mag után.Sok sikert neked.
2009. szept. 9. 13:32
 22/26 anonim ***** válasza:
86%
Nekem is ilyen tipus volt a volt férjem,én szivessen tartottam körülötte rendet,de nem volt hajlandó megbecsülni,(pl:kivasalt inget felvett,kitalálta,hogy mégsem azt veszi fel,és ahelyett,hogy vissza akasztotta volna,begyürte a szekrénybe)A jelenlegi férjem előtt meghajolok,nagyon megbecsüli a házimunkám,és vigyázz a rendre,sokszor előfordul,hogy segít amikor látja,hogy szükség van rá.Ezért fel is nézek rá,amiért megbecsül engem,és a munkámat.Persze ez kölcsönös,van,hogy én nyírom le a füvet,vagy hasonló,mert ő van tele munkával.Az viszont biztos,hogy nem férfi természet a házimunka,de az igen is elvárható tőlük,hogy legalább becsülje meg azzal,hogy megtanulja a szennyest a helyére tenni,és a koszos poharat a csapba tenni.Ez igazán nem nagy dolog.
2009. szept. 9. 13:40
 23/26 anonim ***** válasza:
91%

Hú, hát nálunk éppen fordítva volt: amikor összeköltöztünk, a párom volt a rendszeretőbb (ő a férfi, én a nő). A lakásban volt neki is és nekem is egy-egy külön sarok, ahol munka után még otthon dolgoztunk, oda a másiknak nem volt bejárása - épp azért, hogy ne pakolássza el a másik dolgait, amik kellenek a munkájához. Jól meglepődtem, amikor egy idő után feltűnt, hogy az ő dolgozósarkában minden szépen elpakolva, rendben áll, nálam meg szótárak, cetlik mindenhol, ceruzák, tollak szanaszét... Megpróbáltam megváltozni, ebben ő is segített.

A takarítással nem volt gond soha, szépen ki tudok takarítani, csak valahogy pillanatok alatt káoszt is csinálok magam körül, aztán kezdhetem előről.

A párom észrevette az erőfeszítéseimet, mindig megjegyezte, hogy szép rend van nálam is (amikor azt volt) és mennyivel kellemesebb így a dolgozószoba hangulata... jól esett.

Azóta eltelt pár év, továbbra is együtt élünk, én meg szépen lassan megszoktam, hogy pakoljak el magam után és most már egészen jól megy :)

Egyszóval: nálam az használt, hogy nem szidott le, de jelezte, hogy kicsit rumlis vagyok és amikor megpróbáltam ezen változtatni, nagyon pozitív visszajelzéseket adott mindig és soha nem veszekedett velem emiatt.

2009. szept. 9. 13:45
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Végre egy emberi hang! És nem az "én majd jól megmondanám neki" stílus.

Öröm olvasni, hogy van, aki szereti és egyben tiszteli is a párját, ezért kultúráltan meg tudják a problámákat oldani egymásközt és nem a másikon átgázolva, legyalázva, minha egy bugyuta kölyök volna.

2009. szept. 9. 14:17
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálun ugyanez a gond. Nincs mit tenni, benyelem a békát és néha szidom mint a bokrot hogy milyen trehány. Nem kényszerítem semmire. Én a rendet szeretem őt meg ez zavarja, őt nem zavarja a kupi.
2009. szept. 10. 18:32
 26/26 anonim ***** válasza:

Mindenki azt hozza magával,amit otthon látott!

Úgy viselkedik,amilyen neveltetésben részesült!Ha nem követelték meg tőle a rendet/helyette elvégezték,akkor ne csodálkozz :)

Amúgy az én kedvesem is ilyen,viszont rengeteget dolgozik(07-19h),így vhol megértem :)

Kitartás!!!

2009. szept. 10. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!