Hogy neveljem szobatisztaságra a csivavámat? Már fél éves, és hiába viszem le naponta többször, mintha szándékosan csak itthon pisilne. Nagyon zavaró már, hogy hazahozom és fél óra múlva már 2 "tócsa" van a lakásban.
Egy féléves kutya még kölyök. Nem elég naponta többször levinni, bizony óránként-kétóránként meg kell ezt tenni. Éjszaka is. :-( Ha kint elvégzi, alaposan megdícsérni érte. Ezenkívül odabent folyton figyelni kell. Amint nyugtalan s a helyet keresi, hogy melyik helyet tisztelje meg, azonnal levinni. ha erre már nincs idő, akkor egy, a fürdőszobában rendszerezett újságpapírhoz vinni, hogy azon végezze el a dolgát. Utána megint alaposan megdícsérni. Ha a szobába piszkít, nem szabad megbüntetni érte, mert csak a félelmet alakítod ki benne, amitől méginkább be fog pisilni.
Ha elég kitartó, türelmes, odafigyelőés következetes vagy, hamarosan meglesz az eredménye. Eleinte én is azt hittem, hogy szobatisztaságra nevelni egy kölyökkutyát lehetetlen, emberfeletti dolog, de nem az. Csak sok munkába kerül. Bizony, még éjjel is felkeltem hozzá kétóránként, hogy levigyem... Ma már akkor sem tud odabent pisilni, ha ezt parancsolnám neki, olyan erős benne az a reflex, hogy csak odakint szabad.
javaslom, szerezz be valamilyen szakkönyvet a lakásban tartott kutyák neveléséről.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!