Hogyan "neveljem" át a páromat arra, hogy tartson rendet a lakásban?
Szia!
Én kihívnám őt pl. a konyhába és rákérdeznék, hogy : Mi az , amit látsz édesem? Csak feltűnik neki, hogy nem igazán rend van...aztán kezébe adnám a mosogatószivacsot. Utána mindig, folyamatosan rápirítanék, ha nem lenne oké valami.Emellett pedig kihangsúlyoznám, hogy nem kell kisubickolnia az egész lakást , csak 1 teendője van: amit használ, tegye el/mossa el maga után!Veszekedni nem érdemes, csak felhúzod magad rajta.
Sehogy! Nem lehet átnevelni, ilyen típus! Szeresd így!
Mondd el neki, hogy neked mi a rossz! Csak amit magától tesz, az ér valamit! Kedvesen, őszintén. Amit érzel, azt mond! Nekem..Én..Magadról beszélj, nagyon fontos!
Ne azt, hogy "te így meg úgy..!
Az enyém is ilyen :( háát, nem tudom mi lenne a megoldás.Ő legalább néha elpakol maga után.Persze, ha én nem rakom el a rendetlenül széthagyott cuccainkat, vagy az én holmijaimat, akkor már rögtön "szó éri a ház elejét".Ilyenkor mindig azt mondom, hogy nekem is csak két kezem van, mint neki, nekem is ugyan annyi fáradság, mint neki.És akkor talán nagy duzzogva elpakol.Én mondtam neki,hogy nem azért vagyok, hogy kinyaljam a s..ggedet.
:)
22l
Bírd ki egy ideig a rendetlenséget!Hagy úgy a szétdobált ruháit,aztán ha keresi a tiszta pólókat,mond meg,hogy a szennyesben nem volt pólója,ezért nem mostad ki.A mosatlannal szintúgy.Ha már nincs reggel tiszta pohár a kávéhoz,akkor rájön,hogy mit hogy kellene.
Drasztikus módszer,de hatásos.Sokszor semmit nem ér a szép szó,azt hiszi viccelsz vele.Előfordul,hogy így kell szemléltetni a dolgokat ahhoz,hogy megértse te sem azért csinálod meg helyette az alpvető feladatokat mert szereted Őt kiszolgálni!
Ne kényesztesd el,mert nem fogyatékos,hogy alapvető dolgokat ne tudná Ő is megcsinálni.Ez kell a családi békéhez.
Hajrá,Kislány,ne hagyd magad!Az enyém azt szokta mondani,ha szólok,hogy hagyjam ezzel a női dumával!!!
Az éjjeliszekrénybe gyűjtötte a piszkos zokniait!!Agyrém!!
Hát nem szedtem ki,és amikor kereste a tisztákat,Én tök ártatlanul néztem rá,hogy nem tudom hol vannak a zoknik!!Dehogynem tudtam!!
Úgy vitte kifele a szennyesbe mint a kisangyal!
Még csak nem is veszekedtünk.
Ezt csak gyerekkorban tudod megváltoztatni szerintem, felnőtt embert nem tudsz leszoktatni arról, amit megszokott. Néhány kivétel biztos van mondjuk, de a többség nem változik nagyon. Én 3 éve élek együtt párommal, ő is rendetlen kicsit, ő mondjuk leginkább gyűjtöget, és képtelen megválni valamitől, kidobni a kukába, persze mást is széthagy, pl a ruháit mindig a szennyes elé dobja, nem bele... nem értem miért:) szúnyogírtóhoz azokat a kis lapokat a konektor környékén gyűjti, nem a kukában... ha rászólok csinálja pár napig, aztán elfelejti. Nem lehet mit csinálni, pakolok utána, viszont van egy szobája, ahol akkora kupit csinál amekkorát akar, ott nem pakolászok utána, ott boldog lehet:)Szerencsére néha rájön a mosogathatnék, és akkor 1 hétig ő mosogat:)Ezzel jóváteszi a többit, mert mosogatni utálok:)
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!