Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan "neveljem" át a páromat...

Hogyan "neveljem" át a páromat arra, hogy tartson rendet a lakásban?

Figyelt kérdés
7 éves kapcsolatunk 1 éve jutott el oda, hogy együttéljünk. Én szeretem a rendet, tisztaságot magam körül(nem kórosan), de a vőlegényem ezt nem hajlandó figyelembe venni.Kényelmességből nem teszi el maga után az előszedett holmikat, nem veszi észre ha a konyha rendetlen, mert úgy hagyta.Ha hazajövök a munkából, emiatt a hozzáállása miatt nem tudok pihenni, mert kezdhetem a pakolászást. Veszekedés nem használt, a szép szó sem. Nem érzem magam jól az első közös lakásunkban.
2009. szept. 9. 12:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%

"ott boldog lehet" ---ez aranyos :D

Egyébként jókat nevetek,az éjjeli szekrénybe gyűjti a zoknikat? :))))) Ilyet kitalálni sem lehet :D

Egyébként én is hasonlót tennék,nem pakolnék el utána és hagynám,hogy ne legyen tiszta cuca és tiszta pohara,talán leesne neki,hogy az nem isteni ajándék,hogy valaki mindig elpakol utána,hanem tenni kell érte. Sok sikert mindenkinek és kitartást! :)))

2009. szept. 9. 12:52
 12/26 A kérdező kommentje:

Fiókba a zoknikat? Az se rossz. Én már találtam az asztal tetején is a cserepes virághoz dugva.

Egyébként az is megfordult már a fejemben, hogy végülis ez az ő igénye, ez meg az enyém. Ha én a rendet szeretem, akkor csináljam meg magamnak? De akkor sem fer, hogy legalább saját maga után nem képes eltenni a dolgokat.

2009. szept. 9. 12:54
 13/26 A kérdező kommentje:
Éjjeliszekrény. Ez nem rossz. Hogy tudnak ilyet kitalálni?
2009. szept. 9. 12:56
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

Akkor én leírom neketek, csak hogy irígykedjetek, az én párom szereti a rendet. Még én lepődtem meg, mikor mondta, hogy azt szereti, ha minden a helyén van. :) Ha előszed valamit, el is rakja. Persze azért nem tisztaságmániás. Szerintem én még rendetlenebb vagyok, mint ő. :)

Sajnos ahogy tapasztalom, nem nagyon fogod tudni megváltoztatni az ilyen embert. Hiába nem raksz rendet, hogy vegye már észre magát, az is lehet, hogy nem fogja zavarni. :) Sok sikert.

2009. szept. 9. 13:00
 15/26 anonim ***** válasza:
55%

Örök harc lesz ez köztetek,mert ha nevelhető lenne,akkor már értett volna a szóból,és az elejétől fogva csinálná ezeket a dolgokat.A tesóm férje pl vasal,főz,szőnyeget pucol,no nekem ez már kicsit bu@is...

Egyébbként az éjjeliszekrényes vagyok,most már csak elé teszi,hogy lássam hol van!!!:)))

Van egy 7 éves fiunk is,dettó mint az apja,ez genetika szerintem.

De azért imádom őket!!!

2009. szept. 9. 13:01
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Én sem vagyok tisztaságmániás, de nem fordul ki a lakásunk a trutyitól, azért mindent szeretek a maga helyén tudni, illetve szerencsém, hogy a párom is ilyen. De bizony isten , nem bírnék úgy senkivel hosszútávon együtt élni, aki után én pakolok!! sokan írják, hogy nem lehet már megváltoztatni, így kell elfogadni, meg ilyen és példa is van... DE jó ez így? Tényleg "imádni" lehet valakit így is?? Legyintsünk rá, hogy 'á, ő már csak ilyen'? És ha 1x betelik a pohár?? Lehet mindenkit nevelni, még 20akárhány évesen is. Felnőtt ember, be kell látnia,fel kell fognia! Mert ez így csak gyűlik, gyűlik, gyűlik (mint a szennyes) és nagyot fog csattani 1x!
2009. szept. 9. 13:14
 17/26 anonim ***** válasza:
70%

Az én férjem is azt mondta, mikor megismerkedtünk, hogy ő szereti a rendet! Azóta ez szállóige nálunk, mert azt elfeledte hozzátenni, hogy nem ő csinálja...

Amúgy neveni már ne akard, csak a felesleges veszekedések számát szaporítod vele. Hasonlóan hozzád, akkor érzem jól magam, ha minden rendben van körülöttem a lakásban. De! A házasságunk majdnem kudarcba fulladt egy olyan kétéves időszakban, amikor én dolgoztam + túlóráztam + maszek munkát végeztem + továbbtanultam. Na, gondolhatod, hogy itt be kellett volna a többieknek -kamasz lányom, férjem- is segíteni. Ímmel-ámmal megtették, de nekem "precízmancinak" nem volt elég. Az állandó feszültség, vita már tényleg odáig fajult, hogy a váláson gondolkodtam. Aztán észbe kaptam. Hát hülye vagyok én? Azért hagyom tönkremenni az egyébként jó házzasságomat, mert nem áll glédában otthon minden? Mert poros a polc? (Megjegyzem törölgettek, de fele valahogy ott maradt...)

Szóval én is engedtem. És valóban, ha nem tetszik valami úgy, ahogy ők hagyták, hát megigazítom, de csak akkor, ha időm, kedvem van hozzá. Muszáj kompromisszumot kötni a másikkal, ha szeretjük és egyébként jó vele élni. "Nevelni" csak a gyereket lehet, férjjel egyenrangú félként egyezségre kell jutni, ellenkező estben lekezelőek leszünk.

Ha elfogadsz még egy tanácsot: csodát ne várj, de a legkisebb változást is vedd észre és dicsérd!

2009. szept. 9. 13:21
 18/26 A kérdező kommentje:

Két dolog jutott az eszembe:

1: ha nem pakolok el utána hogy majd rá legyen kényszerülve, akkor nem lehet, hogy félmegoldás lesz? Mert a használati dolgoknak lehet meglesz a helye, de az egyéb hülye kacatjainak, zsinórjainak, ketyeréinek továbbra sem.

2: pár éve a szobámban óriási disznóól uralkodott. Iszonyat rendetlen voltam. Aztán valahogy nem tudom mi történt, de elkezdtem rendbetenni az életem és ehhez jönnie kellett a környezetem rendbetételének is. Vagyis elvileg az ember változhat, de csak ha hajlandó rá.

2009. szept. 9. 13:21
 19/26 A kérdező kommentje:
Úúú nem tudok mindenkinek válaszolni, annyira megmozgatta a dolog a sorstársainkat!:)Azt mondta húgom, hogy legyen egy doboz, amibe mindig belelököm amiket kint hagy.
2009. szept. 9. 13:25
 20/26 anonim ***** válasza:
86%
Hát ez az, hogy sokan nem hajlandók feladni a jót. H..lye lesz a psi pakolászni, ha megcsinálják helyette. A sok tűrésnek meg az lesz a vége, mint mamám egyik munkatársánál. Mindent megcsinál a családnak, mos, főz, takarít. Csak nyel és tűr, hogy ne lyegyen vita. Sajnos neki semmiben nem segítenek, mindent magának kell csinálnia. Hiába van még mosogató gépük is, arra sem hajlandó a család, hogy bepakoljon. Oké, hogy ő rontotta el, de meg is fizette az árát. Igen komoly szívproblémái vannak.
2009. szept. 9. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!