Nálatok a családban ki kezeli/osztja be a pénzt, a férfi vagy a nő? Hogy működik?
Általában nálam szokott több pénz lenni (én vagyok a nő), de ennek praktikus okai vannak: én szoktam főzni, mert nekem van rá több időm, illetve hát a párom azért olyan sokmindent nem is tud megfőzni (mondjuk gondolom ha rá lenne hagyva, megcsinálna sokféle kaját, csak hát nekem van benne rutinom, ezért én gyorsan kész vagyok vele), így mivel én főzök, én tudom, hogy mit kell vásárolni. Kitalálni is én szoktam, hogy mit együnk, szóval így pláne a napi bevásárlásokat én intézem. A nagyobb vásárlásokat közösen szoktuk mondjuk. De nálunk úgy praktikus, hogy a pénz nagy része nálam van (mondjuk nem hordom magammal az egész vagyont, de a legtöbb úgyis számlára érkezik), a párom csak annyit tart magánál, hogy munka közben tudjon venni mondjuk egy szendvicset vagy kávét vagy akármit, nem is szereti, ha sok pénz van nála. Ha megjön a fizetése, ő szokta nekem átadni a nagy részét, mondván, hogy legyen egy helyen.
De egyébként előre el szoktuk tervezni közösen, hogy az adott hónapban mire kell költeni, mit szeretnénk megvenni, mire marad pénz, úgyhogy az ilyesmiről igazából közösen döntünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!