Miért teszik ezt a szüleim?
A szüleim mindig jó tanulók voltak. Anyám mindig 4-es volt apám meg dicséretes 5-ös. Én meg a testvérem nem szeretünk tanulni, mi hármas négyes között vagyunk.
Mindig megkapom a szüleimtől hogy nem vagyunk jó tanuló. Mondjuk a földrajzt soha nem értettem, és amikor a multkor megkértem az apukámat hogy segítsen nekem, és úgy sem tudtam megérteni azt mondta hogy hülye vagyok. Mindig ez van hogy hasonlítgatnak az unokatestvéremhez h ő kitünő, szorgalmas. Én meg lusta vagyok, nincs szorgalmam, és ők nem tudnak velem dicsekedni mert nem vagyok jó tanuló.
Talán hiányolják az igyekezetedet, mert tudják hogy erőfeszítések nélkül semmi sem megy az életben. Ha tényleg igyekszel, és úgy jön ez az eredmény, akkor meg nekik kéne változtatni a felfogásukon.
Érzésem szerint a kettő között valahol van az igazság, szóval Neked is érdemes változtatni, az őket is motiválná.
Biztos vagy te benne hogy jó tanulók voltak? Láttál róla valamit? ( én láttam az összes családtagom bizijeit még a nagypapámét is mert a mamám mindenkiét megőrizte)
De a német tanáromtól hallottam hogy mindig azok a szülők erőltetik a legjobban a gyerekeiknek a tanulást , azok követelnek a legjobban akik maguk rosszabb tanulók voltak. És mesélte hogy mindig kérdezgetik tőle a gyerekek hogy anyu igaz milyen jól tanult, ő meg nem meri és nem is akarja megmondani hogy úgy bukdácsoltak a szülők annó. De ez még nem elég ok rá hogy te ne tanulj., hiszen jót akarnak és húzz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!