Egyetemisták! Ti hogy éltek meg szülői segítség nélkül? Hogy bírjátok?
Az egyik válaszolónak nem szúrja a szemét, hogy a probléma azzal van, hogy APUKA ISZIK?
Undorító dolog zsarolni a gyerekedet, pláne úgy, hogy te vagy a ludas.
Állj a saját lábadra, ne várj és ne fogadj el segítséget apádtól. Ha ad (és el is fogadod) az jogalapot ad neki a basáskodásra, neked viszont be kell fognod a szád, és lenyelned a békát ...
Nos, ha ez zavar, akkor VÁLTOZTASS! Keress olcsóbb albérletet, költözz össze olyanokkal akikkel jól kijössz, akikben megbízol.
Az átmeneti időre csökkentsd a kiadásaid, és keress olyan munkát, akár online lehetőséget, ami fedezi a kiadásaidat.
Ne függj senkitől, mert addig nem vagy szabad.
Lehet, hogy apukád is "kivan" és azért iszik, mert valamit képtelen feldolgozni. Lehet, hogy egy jó beszélgetés segítene valamit, az is lehet, hogy nem, de talán meg lehet próbálni.
Azért jó ápolni a szülői kapcsolatokat. Hidd, el kellenek még ők neked később, és ezt nem anyagilag értem.
Ha családod is szeretnétek, apukád ugye nagypapa lesz. Lehet, hogy másként lát majd akkor dolgokat, vagy éppen Te fogsz másképp értékelni dolgokat.
Az élet érdekes dolgokat tud produkálni.
#10: Ha annyira zavarná, hogy szégyellem a társaságát, nem járatna le minden alkalommal.
#14: 20éve folyamatosan kivan? Volt egy szép családja, felesége, gyerekei, lakás, kocsi, de ő ezekszerint akkor is "kivolt". Sajnálom, hogy már csak én vagyok neki, de ő tehet róla.
Egyébként nem a pénze miatt "szeretem", amikor 2évig padlón volt a válás után, munka nélkül, minden nap tök részegen, akkor is ott voltam vele.
Köszönöm a válaszokat, kitartás mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!