Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha tiltja a...

Mit lehet tenni ha tiltja a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Válun a feleségemmel. Elköltözött a gyerekekkel, hogy Szeptembertől máshol kezdjék az ovit és a sulit. Kérte a beleegyezésemet, hogy átvigye őket és mindent megígért, hogy ugyan úgy láthatom őket mint az előtt. Azóta nagyon sok vitánk van a láthatás miatt, sőt a gyerekek évnyitójára sem mehettem volna el, ha nem járok utána, hogy mikor lesz. Néha én is el szeretnék menni értük az oviba meg a suliba, de nem lehet vele megbeszélni, pedig nincs még semmiféle bírósági végzés. Egyszerűen eldönti, hogy ő nem szeretné, hogy elmenjek értük és ezt nekem tudomásul kell vennem. Csak akkor mehetek meglátogatni őket ha már elhozta a srácokat a suliból és az oviból. A gyerekek örülnek ha láthatnak, és ha velem lehetnek. Csak minden második hétvégét akarja nekem adni és néha egy óra találkozás hétköznap. Hogy teheti meg ezt bírósági végzés nélkül? Mit tegyek?
2009. szept. 8. 13:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
a gyereknek amugy meg az az érdeke, barátom, hogy mindkét szülőt láthassa amilyen gyakran csak tudja, nem pedig az egyiket kéthetente egy hétvégére. az apának nem kéne hagynia magát, különösen ha sok időt töltöttek együtt a gyerekkel (mondta is)
2009. szept. 8. 21:49
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nagyon sokat segítettek. A feleségemmel próbálok higgadt lenni amíg lehet. Elmentem a gyerekért, ahogy írtam az előzőekben, de nem hoztam el hanem az iskola előtt megvártam az anyát. Későn érkezett ezért rácsörögtem hogy merre jár, és mondtam, hogy itt várjuk őt a suli előtt a gyerekkel. Elég rendesen elküldött az anyámba meg a pokolba, és amikor oda ért, utána az ovi-ig ment a pocskondiázás, hogy milyen szemét vagyok, hogy eljöttem a gyerekekért. Ezért többet nem engedi el hozzám és most hétvégére sem kapom meg őket. Semmi jóra ne számítsak és azt is megbánom, hogy megszülettem. Azt nem értem, hogy miért nem látja be, hogy a gyerekeknek ez nem jó. Kérdeztem a fiukat, hogy szeretnék-e, hogy néha értük menjek és mindkettő azt felelte, hogy igen. Erre a feleségem válasza az volt, hogy nem egy 5éves gyerek fogja eldönteni. Hogyan tovább? Mondtam neki, hogy a minimum gyerektartásnál nem fogok többet adni ha tiltja a gyerekeimet. A bíróságon jelenthet számomra valami előnyt, hogy többet akarom a gyerekeimet?
2009. szept. 9. 01:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,hogy ennyire önző a feleséged. Sajnos itt az ideje,hogy őt ne nézd csak a gyerekeket. Olyan nincs,hogy nem hozhatod el őket. Simán értük mehetsz és elhozhatod őket,én úgy halottam,hogy akár rendőrrel is,de ebben nem vagyok biztos. Most azonnal hívj fel egy ügyvédet. Olyan nincs,hogy nem hozhatod el őket, ennyi erővel Te is simán elhozhatnád őket,és nem engedhetnéd a feleséged a közelükben,mert ugyanannyi jogod van mint neki,csak ezzel tisztában kellene lenned. Ne add fel!!!
2009. szept. 9. 09:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Van valami oka ennek a viselkedésének?(Úgy értem persze,hogy elfogadható ok nincsen rá,de mondjuk Te hagytad el őket?Esetleg egy másikért...stb..?)Vagy ilyesmire gondolok,hogy ennyire ellenséges veled?

Ha így van akkor sem teheti ezt a gyerekekkel,jogod van hozzájuk,és nekik is hozzád mint az apjukhoz.

Sajnálom ha nem tudsz vele értelmesen elbeszélgetni.Én akkor is azt mondom,hogy olyat semmiképpen ne csinálj amivel a gyerekeidnek is árthatsz,Mint pl:elviszed előzetes megbeszélés nélkül őket bárhova,eltiltod az anyjuktól ahogy Ő próbálkozik,nem gondoskodsz róluk megfelelően mind anyagilag mind minden téren...st...ha szereted Őket ilyesmit akkor se csinálj ha az anyjuk ilyen.Keress fel mielőbb egy ügyvédet,és kérj tanácsot.Sőt,menjetek el együtt a feleségeddel,mert lehet,hogy egy idegenre egy hozzáértőre jobban hallgat,és visszafogja magát.Ő majd elmagyarázza neki,hogy a negatív érzéseit irányodba nem vetítheti a gyerekekre,nem tehet olyat amivel korlátozza Őket a jogaikban.Mert neki joguk van mindkét szülőjükhöz.Talán sikerülne megértetni vele,hogy ne a gyerekeket használja fel csatározásra.Egyrészt mert ezzel nekik árt,másrészt pedig ez önző kicsinyes és undorító viselkedésforma.

Maradj higgadt amennyire csak tudsz,és igyekezz ne visszarúgni a labdát.Ez a bíróságon melletted fog szólni,Ő nem tud majd mit felhozni ebben ellened,de Te igen ellene.A bíróságon nem szeretik a hőzöngő megmutatom én kivagyok embereket.Annak van több esélye,akit nyugodtabbnak kiegyensúlyozottabbnak látnak.És persze figyelembe vesznek némely körülményt még,de azokról nem írtál semmit,ezt csak Ti tudjátok.

2009. szept. 9. 13:06
 15/19 anonim ***** válasza:
ha ilyen tutyimutyi vagy semmi esélyed. ne haragudj de hogy lehetsz ilyen? az a nő azt csinál veled amit akar, te meg hagyod és közben nyavajogsz... ha tényleg szereted a gyerekeidet ne az anyjukkal légy elnéző, aki el akar szakítani tőlük. egy kicsit jobban is kimutathatnád a szereteted, már megbocsáss. (és itt nem az ajándékokra gondolok) hát milyen példát mutatsz így a gyerekeidnek?
2009. szept. 9. 16:15
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az, csak akár ahányszor találkozunk s arra kerül a téma, hogy mikor lehetnek nálam a gyerekek akkor balhé van a gyerekek előtt. Szinte egyáltalán nem türtőztetjük magunkat és legszívesebben ott helyben megagyalnám de az rossz fényt vetne rám a gyerekek szemébe. Így is biztosan ellenem hangolja őket. Semmi atrocitást nem mutathatok mert aztán az lesz beállítva a gyerekeknek, hogy bántom az annyukat. Nagyon nehéz helyzet. Holnap megint elmegyek a gyerekekért, kíváncsi leszek mi lesz belőle.
2009. szept. 9. 16:29
 17/19 anonim ***** válasza:

DE NE KÉRJ TŐLE ENGEDÉLYT az Isten áldjon már meg... így semmi esélyed, mondom. ugyanannyi jogod van hozzájuk mint neki. és ha balhé van? te ne ordíts vissza, ő ordíthat, ha akar, te pedig vidd el a gyerekeket pár napra is akár, MERT MEGTEHETED... ha pedig verőlegényeket küldd rád ne aggódj, a bíróságon tuti nem adják neki oda őket. (ha pedig meg is teszi akkor jobb hogy ha nem ő neveli őket - mert bizony erről szól a dolog, akinél vannak a gyerekek, az neveli őket, a másik pedig csak javaslatot tehet erre arra, de nem ő dönt. Persze olyan döntésekben, hogy kiviheti e az anyja az országból, lesz beleszólásod, de abba, hogy milyen ember válik a gyerekeidből, semmi. a láthatás semmit sem ér, ha csak nem közös szülői felügyelet van.

és ne feledd, a feleséged nem akarja ,hogy találkozz a gyerekeiddel, ne légy elnéző vele, azért had ne fossza meg a gyereket az apjától, ha már egyszer tényleg törődsz is velük és nem csak a pénzt hozod haza, mint sokan mások.

2009. szept. 10. 16:28
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem akarok vele harcolni. Annyit mondtam neki, hogy találjon ki valamit ami mindkettőnknek jó, vagy én találok ki, mert a gyerekeket látni akarom. Végül az lett, hogy a lakásra mentem értük. De tegnap megmondtam neki, hogy Hétfőn a suliba és az oviba megyek értük, amire az volt a válasz, hogy ő akarja kihozni őket. Ebbe nem egyeztem bele. Nagyon kész volt. Attól is kész lesz, ha majd az feliratkozom az oviba arra a listára, hogy kik hozhatja el a gyereket. Először beszélek vele, hogy együtt menjünk oda az óvodavezetőhöz és jelezzük ezt neki, amibe nem fog belemenni.
2009. szept. 11. 13:32
 19/19 anonim ***** válasza:
sok sikert, drukkolok neked:)
2009. szept. 11. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!