Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha tiltja a...

Mit lehet tenni ha tiltja a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Válun a feleségemmel. Elköltözött a gyerekekkel, hogy Szeptembertől máshol kezdjék az ovit és a sulit. Kérte a beleegyezésemet, hogy átvigye őket és mindent megígért, hogy ugyan úgy láthatom őket mint az előtt. Azóta nagyon sok vitánk van a láthatás miatt, sőt a gyerekek évnyitójára sem mehettem volna el, ha nem járok utána, hogy mikor lesz. Néha én is el szeretnék menni értük az oviba meg a suliba, de nem lehet vele megbeszélni, pedig nincs még semmiféle bírósági végzés. Egyszerűen eldönti, hogy ő nem szeretné, hogy elmenjek értük és ezt nekem tudomásul kell vennem. Csak akkor mehetek meglátogatni őket ha már elhozta a srácokat a suliból és az oviból. A gyerekek örülnek ha láthatnak, és ha velem lehetnek. Csak minden második hétvégét akarja nekem adni és néha egy óra találkozás hétköznap. Hogy teheti meg ezt bírósági végzés nélkül? Mit tegyek?
2009. szept. 8. 13:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Bírósági végzés nélkül sehogy. Addig ugyan annyi a jogod hozzájuk, mint neki. Aztán, ha lesz végzés, azt kell betartanotok.
2009. szept. 8. 13:26
 2/19 anonim ***** válasza:
54%
Fordulj a bírósághoz. Akkor beosztják, hogy mikor kinél lehetnek a gyerkőcök. Azt meg már köteles lesz betartani, mert ha nem, akkor annak következményei lesznek. Réka
2009. szept. 8. 13:28
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Bírósági végzés nélkül,ugyanúgy elhozhatod a gyerekeket mint ő. Láttam olyat,hogy a szülők folyamatosan egymástól költöztettéka gyereket,mert míg nincs elhelyezés,mindkettőjüknek ugyanannyi joguk van. Ugyhogy simán közölheted vele,hogy ezt nem teheti. De a legjobb ha gyorsan beszélsz egy ügyvéddel. És utána próbálj megegyezni a feleségeddel közös felügyeletbe. A lényeg,hogy a gyerekek ne nagyon sérüljenek,de semmiképp ne mondj le róluk,mert az apjukra is szükségük van. Attól,hogy valaki elvállik még nem kéne a gyereket elszakítani a másik szülőtől:(
2009. szept. 8. 13:31
 4/19 A kérdező kommentje:
Semmi képen nem akarok rollúk lemondani. Nagyon sok időt töltöttem együtt, és foglalkoztam velük. Az a baj, hogy én még valamiien szinten érzelmileg a feleségemhez vonzódok és sok dologban próbálok megfelelni neki, amit nem kéne, és ezt ki használja. Ma elmegyek értük a suliba és az oviba anélkül, hogy tudna róla. Biztosan balhézni fog, de megtehetem. Nem igaz? Vajon miért nem akarja, hogy járjak értük? Neki is könnyebb lenne.
2009. szept. 8. 13:44
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem a feleséged,pláne,ha ő hagyott el. Nyugodtan menj el a ygerekekért,és ha balhézik,akkor mond meg neki,hogy ha nem tetszik neki,hogy részt veszel a gyerekek életében,akkor most rögtön hazaviszed őket magadhoz. Ettől remélhetőleg észbe kap és meg tudjátok beszélni a dolgokat.
2009. szept. 8. 14:01
 6/19 anonim ***** válasza:

Gondolom nincs megegyezésen alapuló válás. ( annak ugyanis a feltétele a gyermekelyehezés és a kapcsolattartás kérdésében való megállapodás ).

A bontóperben a bíróságnak így hivatalból kell majd döntenie a gyermekelhelyezésről.

Meg lehet(ne) állapodni a közös szülői felügyeletben, amit majd a bíróság fog jóhagyni, ha a gyerekek érdekének megfelel.

Ha nem tudtok megegyezni, akkor a bíróság dönt arról, hogy kinél helyezi el a gyerekeket.

Ha esetleg nem nálad lesznek, akkor is jogod lesz a kapcsolattartásra ( határozatban foglaltak szerint ) és a sorsukat érintő lényeges kérédésben ( iskola, életpálya kijelölése, név megváltoztatás )továbbra is dönthetsz.

2009. szept. 8. 15:11
 7/19 anonim ***** válasza:

Nézd,szerintem igazad van.De,ez a lehető legrosszabb ötlet,hogy elmenj értük előzetes megbeszélés nélkül,Ő meg keresse Őket az oviba suliba.Magatokból is hülyét csináltok nyilvánosan,hogy nem vagytok annyira értelmesek,hogy megegyezzetek a gyerekek dolgában.Ülj le a feleségeddel elbeszélgetni.Mondd meg neki,hogy egymástól váltok el,és nem a gyerekektől egyikőtök sem.Nekik mindkettőtökre szükségük van ezután is mint eddig.Nem Ők tehetnek róla,hogy tönkrement a házasságotok,nincs joga megfosztani egymástól benneteket.Ha a gyerekei érdekeit nézi,akkor belátja,hogy neked van igazad,és örül,ha lelkiismeretesen szeretettel gondoskodsz a gyerekeitekről a jövőben is minden téren.

De semmiképpen nem úgy kezd,hogy keresztbe teszel neki,ez nem jó ötlet!Ez a gyerekeknek sem lenne jó.Ha nem lehet vele érdemben beszélni,akkor ügyvéd.Kérdezd meg a gyerekeket is,hogy Ők mit szeretnének,mennyi időt akarnak veled tölteni,mert a közös felügyelet is szóba jöhet ha jó az apa-gyerekek kapcsolat.Sajnos az általános szokás az ha a bíróság dönt nem éppen kedvező a külön élő szülőnek,mert 2 hetente hétvégét és a szünetek felét szokták láthatásra megítélni.Jobb lenne megegyeznetek kulturáltan valahogy.De ne huzakodjatok,ne csatározzatok a gyerekek feje fölött,mert nekik ártatok vele a legtöbbet.

Sok sikert.

2009. szept. 8. 17:06
 8/19 anonim ***** válasza:
utolsó: akkor is ezt mondanád ha apa tiltaná anyától? a kérdezőnek meg ne légy hülye te is, egy normális nő ne mtiltja a gyerekeit az apától ha az normális ember, szerintem mindenképpen legyenek nálad amíg meg nem születik a gyerekelhelyezési perről a végleges döntés, így te is nagyobb eséllyel kaphatod őket meg. miért lenne egy apának kevesebb joga mint egy anyának?
2009. szept. 8. 21:07
 9/19 anonim ***** válasza:

Utolsónak:És szerinted egy normális szülő nem a gyereke érdekeit helyezi előtérbe?Főleg a kicsinyes bosszúja elé???

És szerinted milyen érzés kisgyerekeknek ha elszakítják az anyjuktól őket?

Te egy nagyon arogáns önző bosszúálló lény lehetsz!!!

Remélhetőleg nincsenek gyerekeid.

Kedves kérdező ne menj bele semmilyen huzavonába.

Gondolom intelligens ember vagy,és a gyerekeid a legfontosabbak számodra.Beszélj higgadtan nyugodtan az anyjukkal.Az mindanyiotok érdeke,hogy normális kapcsolatban maradjatok egymással,és nem a háborúskodás.Ne tegyétek tönkre a gyerekeiteket!

2009. szept. 8. 21:14
 10/19 anonim ***** válasza:
hogy lehet higgadtan beszélni egy nővel aki tiltja a gyereket az apától? áruld már el, legyél szives.
2009. szept. 8. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!