Anyós nélkül sehova?
Na tessék, meg is van a probléma gyökere.
Nem akar konfliktust velük? Akkor veled lesznek konfliktusai. Borítékolom neked. Nagyon nagy gázok származnak egy házasságban abból, hogy anyuci kicsi fia nem képes kiállni a felesége mellett, a szüleivel SZEMBEN, ha erre van szükség. Számíthatsz rá, hogy a jövőben nem fog határozottan állást foglalni meletted, nehogy ellent kelljen mondania a szüleinek, még ennél okkal fontosabb dolgokban sem, mint a hétvégi program.
Hacsak megnem tanlnemet mondani a szüleiek, és kiállni a felesége mellett. Hiszen az anyjával VOLT egy test, de most má veled az. "Elhagyja a férfi az anyját és apját, és ragaszkodik a feleségéhez, és lesznek ketten egy testté."
Sajnos az apám illetékességével az első sorból nézhettem végig, mit művel egy házassággal az ilyen férji és anyósi hozzáállás.
Szerintem is van.
Az a rossz hírem van, hogy ha magától nem változik a párod, akkor rábeszélésre még úgysem fog. A helyzet meg csak rosszabbodni fog, ahogy anyós egye több mindenbe akar beleszólni, párod meg szépen hagyja. Cáfoljon meg, akinek más, jobb tapasztalata van e téren... Nekem borzalmas élményeim vannak, anyámnak úgyszintén. Az ő házasságuk is így indult, mint a tiétek... pám nem tudott a két nő között, az anya és a felesége között választani, így azitalba menekült. Eben a pokolban nőttem fel én. A nagyanyám állandóan az anyám ellen hangolt engem is, apámat is. Képzelheted, miyen volt ez anyámnak.
Amikor párt kerestem, nagyon fontos szempont volt, hogy már leváljon az anyjáról. Egyébként hozzá se mentem volna. Szerencsére a férjem nagyon is tud nemet mondani az anyjának is, apjának is, amikor szükséges
Sajnos ehhez már túl kevés a tapasztalatom. De a kulcs a párod: képes-e belátni, hogy hozzád jobban kell ragaszkodnia, mint a szüleihez, illetve hogy a szüleihez való túlzott ragaszkodás árt a házasságának. Sok-sok higgadt beszélgetés kell ehhez, indulatok és zsarolás nélkül, és jó lenne valami szakember, aki segíthet.
Ez nem szégyen. Ha az autótok elromlik, elviszitek szervizbe, nem igaz? A házasságotok az autótoknál kevesebbet érne? Pszichológus, házassági tanácsadó, bölcs lelkész vagy pap, vagy egy idősebb, sokat tapasztalt házasember-jóbarát, akivel együtt, közösen lehetne hangosan gondolkodni a férj és feleség szerepköréről, az anyós és após helyéről a házasságban. Érdemes beszerezni szakkönyveket is a tárgykörben, a nagyobb könyvesboltok Pszichológia polcán körülnézni.
A konfliktuskerülés nem megoldás, hanem csak a konfliktussal való szembenézés elodázása, kikerülése. A konfliktus, a probléma ettől még jelen van, és mivel megoldatlan, olyan, mint egy el nem távolított szilánk: belül egyre jobban elgennyesedik és szúr. Apósom erre egy iszonyúan intő példa, hogy mivé válhat egy olyan ember, aki egész életében csak kerülte az összeütközést.
Pár szóban nem tudok sajnos többet mondani, csak ennyit. A férjednek le kell válnia a szüleiről, és elsősorban férjnek kell lennie, különben nem alkalmas egy egész embert kívánó, felnőtt párkapcsolatra.
Kérd meg, hogy olvassa el itt a válaszokat!
Nem normális, hogy inkább nem mentek sehová, meg az se, hogy hazudni kellejn anyóséknak, hogy ne telepedjen rátok. Ezt mondd el a férjednek és mondd el neki, hogy ha ezen nem tud változtatni, akkor ebből előbb-utóbb válás lesz. Nem ezért a hétvégékért, hanem majd később komolyabb dologért, ezt egy nő se bírja hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!