Anyós nélkül sehova?
Ez olyan tipikus "mai fiatalok" kérdése.
Anyósod nem azt mondta,hogy veletek akarnak menni,hanem csak azt,hogy szívesen kirándulnánk ők is veletek.A kettő pedig nem ugyanaz.
Ha ritkán kirándultok,akkor nyugodtan megmondhatjátok,hogy most csak kettesben akartok menni.Ebből nem hiszem,hogy cirkusz lenne.Ha viszont sűrűn mentek,akkor néha a szülők is mehetnének veletek.Függ attól is,hogy hova mentek,megerőltető túrákat tesztek-e,ők is bírnák-e a fáradtaságot stb?
A fiataloknak sem kell min ig csak kettesben lernni,és a szülőkkel sem kell mindig együtt lenni.Kompromisszum,tolerancia kellene a fiatalok és az idősebbek között.
Engem pl. a vejem sűrűn elhív,ha kocsival mennek valamerre.Ha van kedvem,velük tartok,ha nincs ,itthon maradok.Soha nem zavarta őket a jelenlétem,és és sem zavartam őket,ha ott voltam.
Ismerem anyósomat, többször is elmondta, jól nyomatékosítva, h ő mit szeretne, és ez nála kettesben kirándulás esetén egy jó nagy cirkuszt és megsértődést vetít előre.
Másrészt pedig én igyekszem toleráns lenni, minimum hétköznap egy estét és hétvégén 3-4 órát velük vagyunk. Nem öregek, el tudnak maguk is menni amúgy.
Ha csak úgy, ahogy a 2. válaszoló mondta, felvetné - sértődés nélkül, azzal nem lenne gond, csak az a baj, h ismerjük már, ezért nem mertünk nélkülük elmenni.
Első válaszolónak igaza van. Ne hagyjtok, hogy rátok telepedjenek. Nagyon jó egyszer-egyszer elmenni velük, főleg ha ők egyedül nem tudnának kimozdulni, de nem minden egyes alkalommal. És pláne nem, hogy még magyarázkodni is kelljen: miért megy el egy fatal házaspár bárhová kettesben...
Nyugodtan jelentsétek be: ez a kirándulás most randi, ahová KETTEN megyünk, ha nem tetszik, lehet hisztizni.
Félre ne értsétek: van kocsijuk, nem öregek, el tudnak magukban is menni, csak nekik szórakoztatóbb, ha mi is ott vagyunk, és nem kell fizetni a benzint :S
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Áhh.. csak az a baj, h csomószor kérdezgetik, h mi a program hétvégére, akkor el szoktuk mondani (lehet, h itt a hiba?). [Amúgy meg sokszor mikor péntek este nem tudjuk, h mi a program és azt is mondjuk, azt hiszik, h titkolózunk és elég sokat kell bizonygatni, h tényleg nem tudjuk még.] Meg amúgy is általában kiderül, ha megyünk valahova, mert vannak ellenőrző telefonok.
A párom nem akart megbántani a mamát, azért maradtunk végül itthon, de mondjuk ez hosszú távon tényleg nem megoldás :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!