Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Nagyon gáz, ha festék nélkül,...

Nagyon gáz, ha festék nélkül, szinte nem megyek sehová, és nem merek senki, és semmi előtt festék nélkül megjelenni?

Figyelt kérdés
Mindezt azért csinálom, mert festék nélkül, egyszerűen nem érzem magam szépnek, sőt..., egyszerűen visszataszítónak érzem magam akkor. Mit csináljak? Történik valakivel hasonló? Szerintetek ez elítélendő?
2009. febr. 6. 22:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy még csak 15 éves leszek (természetesen lány:))
2009. febr. 6. 22:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem elítélendő,de szerintem ne szégyeld magad.Sok lány(ugy mint te is)azért sminkeli magát hogy egy fajta állarcot húzzon magára.A késöbbiekben nem lesz jó az arcodnak.Több faggyú termelödik,eltömülnek a porusok...stb.DE egyépként ha csak egy kis szempilla spirált,szájfényt+max.pirositot teszel fel az is csodákra képes!!!
2009. febr. 6. 22:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, igazából én a púdert a legfőbb "feltételnek" érzem, mivel vannak pici pattanásaim, de abból sok..., de nem szoktam olyan nagyon-nagyon sminkelni magam, csak, h másabban nézzek ki azért...
2009. febr. 6. 22:24
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
majd kinövöd...
2009. febr. 6. 23:01
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Majd ha lesz egy komoly barátod, akkor hidd el, villámgyorsan le fogsz szokni a bőröd kényszeres kendőzéséről. mellette úgyis smink nélkül fogsz ébredni, és így elég sűrűn fog alapozó nélkül is látni. akkor majd rájössz, nincs mit szégyellned.
2009. febr. 6. 23:12
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Régebben én is így voltam, de kinőttem, bár most se szívesen megyek el itthonról smink nélkül. Szerintem ez nem is baj annyira, amíg nem viszed túlzásba a dolgot, addig inkább csak ápoltnak tűnsz. Használj olyan sminkeket, amik antibakteriálisak, így nem bántják majd a bőröd. De ha túlzásba viszed az arcfestést, akkor a pattanásaid nem hogy nem múlnak el, hanem heget hagynak. Inkább használj rá korrektort, de olyat ami nem káros a bőrödre. És minden este használj alaposan arctisztítót!
2009. febr. 7. 10:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi...

Reggel és este s használok arctisztítót, és a patikra korrektort is. Ha szeretne még vki írni, akk várom:)!

2009. febr. 7. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Nálam is így van, de én a családtagok előtt itthon nem festem magam. Csak ha megyek valahova akkor nem vagyok képes kihagyni az {alapozó-tus-többárnyalatúszemhéjfesték-spirál-szemöldökceruza-tökéleteshaj} dolgot... Talán mert nincs sok önbizalmam és így sokkal szebbnek, csinosabbnak érzem magam, akit ha meglátnak, akkor szinte kis túlzással eláll a lélegzetük. :) Most itt egy pólóban smink nélkül, hátradúrt hajjal ülök, és bűnrondának érzem magam ki nem mozdulnék :) aztán mikor összekészülök, akkor szinte mutogatom az arcom :))) Amiket leírtál, hogy smink nélkül csúnyának érzed magad... eszerint neked sincs sok önbizalmad. Erre nagyon jó segítség szerintem a smink... mert ahogy megnézed magad a tükörben, egy mosoly önmagadra, és kilépsz az utcára, és tudod, hogy tetszel mindenkinek, mert (így) szép vagy, és ilyen is tudsz lenni, ez is te vagy, csak kis segítséggel. Lehet hogy te is, de mikor én itthon vagyok, és nincs semmi az arcomon, akkor mégis kifestem a szemem, mert ez magamnak is megnyugtató. :)

-Egyáltalán nem elítélendő. Ez a smink pszichológiája: olyan is tudsz lenni, amilyen nem vagy, aki nem is vagy, de mégis te vagy, és ennek nagyon örülsz. :)

L/17

2009. júl. 11. 13:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja, és arra nagyon vigyázz, hogy ne legyen "ízléstelen", elütő és vastag rétegű a sminked, és véletlenül se vidd túlzásba a fekete szemkihúzó dolgok használatát!! :))) Én 15 évesen még kicsit bukdácsoltam, de így pár év után egész kis profi lettem! :D
2009. júl. 11. 13:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen vagyok én is. Itthon gyakran vagyok smink nélkül, bár nem szívesen, de, ha csak le kell ugranom a közértbe, már smink, tökéletes haj. Viszont a túl sok sminket én is elítélem. Az egyik osztálytársam olyan erősen alapozózza magát, hogy az már szó szerint maszknak tűnik. Borzalmas. Visszagondolva az első pár, magam által készített sminkre, jót nevetek:) Elég sokat ügyetlenkedtem én is:D

Szóval magamból kiindulva szerintem egyáltalán nem elítélendő. Én ebből is tudom, hogy valakihez ragaszkodok, szeretem, elfogad olyannak amilyen vagyok, hogy nem zavar, ha smink nélkül ébredek mellette:)

2010. jan. 6. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!