Mit tegyek, hogy anya ne küldjön el a pasija nyomása miatt?
A szüleim 7 éve elváltak és én anyával maradtam.Nemrég hozzánk költözött a barátja.Nem volt vele bajom,de amióta itt lakik,beleszól a saját dolgaimba és megmondja anyának,hogy hogyan "neveljen" és hogy büntessen meg.Rossz a kapcsolatom az anyámmal,régen folyton veszekedtünk és próbált megbüntetni,de rájött,hogy semmi értelme ezeknek,mert úgyis azt csinálom,amit akarok.A barátja viszont folyton mondja,hogy büntessen csak meg és ne engedjen sehova meg hogy tanulnom kéne egy kis tiszteletet,stb.
A pasi befolyásolja anyát,ez látszik.
Tegnap nem jöttem haza,csak ma reggel és anya közölte velem,hogy talán jót tenne,ha a nyarat az apámnál tölteném (aki az ország másik végébe lakik és alig beszélek vele),mert ő már nem bír velem és a balhéimmal.Tudom,hogy anya ezt nem magától találta ki.
Ezután az lesz,hogy "talán jó lenne,ha ott kezdeném el a gimit" és akkor már tényleg nem leszek útban.
nincs olyan hogy felesleges óra!!!!
Ha lenne, akkor nem lenne kötelező....
Az a baj, hogy sem anyád sem apád nem tud megnevelni, a férfi meg látja mi (nem) lesz belőled, segíteni akar. ( persze nem ismerem, de az egészből ezt lehet leszürni)
Remélem hamar megjön az eszed, nem akkor amikor késő lesz....
25/N
Miért pontoztátok le 8-at?Teljesen igaza van.
Kérdező,tényleg neveletlen vagy,de csak azért,mert anyukád büntetéseket osztogatott ahelyett,hogy leült volna veled beszélni.Apám dettó ugyanilyen volt és én sem voltam jobb ennyi idősen.Majd felnősz.Viszont anyukád barátja nem az apád,neki semmi joga nincs beleszólni a gyereknevelésbe.és szerintem is az van,hogy téged ki akar túrni onnan.Ne hagyd magad!
ennyi idősen nincs benned elég belátás ahhoz, hogy azt csinálhasd, amit akarsz. mert tisztán és világosan leírtad, h lógsz a suliból, hazudsz anyádnak, bulizol amikor kedved tartja. ez nem normális ebben a korban.
vannak jogok és kötelezettségek. nálad úgy tűnik, csak a jogok működnek, a terhek rád eső részét nem veszed ki az életből. ne csodáld, ha ezt anyád belátta a pasija segítségével, és szeretne valami radikális változást az életedben, h rájöjj, talán benned is van hiba, nem csak másban.
ha nem akarsz elzülleni, lecsúszott csövesként végezni, akkor marha gyorsan szedd össze magad, és kicsit talán hallgass a felnőttekre. az én vagyok a tökéletes mindenki más hülye gondolkodással nem jutsz messzire.
Hát valóban nem egy kisangyal a kérdező, de ennél azért lehetne rosszabb is, ugye? Iszik? Drogozik? Cigizik? Fiúzik össze-vissza? Lop? Ugye, hogy nem...
Tegye már fel a kezét az, aki életében egy órát nem lógott el. Vagy aki szerint nem volt totálisan felesleges teszem azt az énekóra. Vagy a dráma. Vagy tudomisén, micsoda. 17 évesen az ember már tisztában van azzal, hogy mi akar lenni, és hogy a továbbtanulásához mire van szüksége. Ha mérnök akar lenni vagy orvos, hát nem csodálom, hogy mondjuk az irodalomórához meg a földrajzhoz nem fűlik a foga. Én pl. tolmács vagyok, a 8. nyelvemet tanulom, és igen, nem kevés ének-, tesi-, matek-, fizika-, kémia-, dráma- és filmórát lógtam el. Ha meg meg is jelentem, feleseltem a tanárral, és egyenesen megmondtam neki, hogy "nem tudom, nem is érdekel, hiszen az ön tantárgya 100%-osan jelentéktelen az én szempontomból, és a büdös életben egy percre sem lesz rá szükségem szerencsére". Kettessel csak átengedtek. De volt olyan, aki egy hétig hisztizett és csapkodta az ajtót, mikor meglátott, egy hasonló válaszokkal teli felelet után:). Nyilván kötelessége az embernek ennyi idősen, hogy ezekre bejárjon, de szerintem amíg a FONTOS jegyei jók, és nem lépi túl a megengedett igazolatlan órák számát, addig nincs komolyabb baj.
A kérdezővel inkább az a probléma, hogy nagyon önfejű, és valószínűleg az édesanyja ezt nem bírja elviselni. De erre nem az a megoldás, hogy a barátja megpróbálja kitúrni, hanem az, hogy értelmesen beszélgetnek a problémáikról.
Én sem voltam egy szent, de hála az égnek sosem fegyelmeztek így, mert a szüleim is belátták, hogy nem attól lesz rossz az ember lánya, ha kihagy egy énekórát, mert a töke tele van vele és egyébként sem jó semmire sem...
Kicsit néz magadban értem hogy lázadó tini vagy de a te korodban némi belátásal kéne már lenni.
Loggsz a suliból, kimaradsz éjjszakára, meglépsz egy egész hétvére azért ezek már nem kis dijákcsinek.
Gondolj bele ha a hétvégi kirucanáson belefuladsz a balatonba anyád talán sose tudná meg hogy mi történt veled. Legalább probáld azt mutatni hogy benött a fejed lágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!