Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen anya az, akit bánt az,...

Milyen anya az, akit bánt az, ha a gyereke boldog?

Figyelt kérdés

Közvetlen rokonságban van egy anya, akinek van egy 18 éves fia.

Ha a fia boldog, akkor mindent megtesz azért, hogy ne legyen az, mert "ha én nem vagyok boldog, más se legyen".

Amikor eljöttek hozzánk, a fia elhozta a bnőjét is.

Beszélgettünk, aztán amikor a fiú kiment telefonálni, a drága anyuka a barátnő fejét elkezdte tömködni olyanokkal, ami nem is igaz. Magyarul hazudozik a SAJÁT gyerekéről minden rosszat, csak azért, hogy ne legyenek boldogok, szétmenjenek.

Ez egy példa, számtalan ilyen van, és láttam már sok helyen. "Ha az anya nem boldog, a gyereke milyen jogon élvezi az életet?" típusú szülők.

Miért jó ez egyes anyukáknak? (azért csak anyukákat írok, mert eddig csak náluk tapasztaltam ilyet) Szidja a saját fiát, de ha boldogtalan, akkor "én vagyok a legeslegjobb anyuka mert vigasztalom, mellé állok" stb.

2013. febr. 15. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Önzés és félelem az egyedülmaradástól. Az élete egyedül semmit nem ér, mert nincs más alapja, csak a gyerek. Ha azt "elveszíti", akkor szembe kell nézzen azzal, hogy egy nagy nullát épített fel. Az anyaság nem lehet életcél. Csak van, aki azért szül, hogy a gyerekei jelentsék a mindent.És akkor jön ez... hogy nem tud mást elképzelni. Nincs ami meggyógyítsa, mert nincs semmilye ezen kívül, ami értelemmel töltené meg az üres életét. És ez szánalmas és szomorú. De segíteni nem lehet. Védje magát, aki így járt!
2013. febr. 15. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem képesek feldolgozni, hogy a gyerek felnőtt és saját tőle független életet él. Nekem az egyik anyuka ismerősöm azt mondta ,hogy a picinye kicsinek olyan volt mintha hozzá nőt volna, az élete a teste része.

Én minél idősebb és függetlenebb annál fájdalmasabb rádöbbenni, hogy egyszer majd már nem az anya jelenti neki a világot, nem lesz közös a fájdalom a bánat.

Én erre gondolok.

2013. febr. 15. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Írigy embertípus.

Ennél rosszabb amikor az anyának két gyereke van, az egyik sikeres a másik nem, ha a sikeres éppen még sikeresebbé kezd válni, akkor az anya irigyli az újabb eredményt a saját gyerekétől, mert a másik tehetetlen.

2013. febr. 15. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Anyukám belement egy borzalmas házasságba. 2 féltestvér, a kényelme nem engedi kilépni a kapcsolatból.5 éve költöztem el otthonról a mai napig nyomoz utánam és fáj neki hogy nekem kicsit is jobb. és ezt sajna nem is titkolja.
2013. febr. 15. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Az anyákban aggodalom-generátor működik, és néha hiányzik róla a kikapcsoló gomb.
2013. febr. 15. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!