Milyen anya az, akit bánt az, ha a gyereke boldog?
Közvetlen rokonságban van egy anya, akinek van egy 18 éves fia.
Ha a fia boldog, akkor mindent megtesz azért, hogy ne legyen az, mert "ha én nem vagyok boldog, más se legyen".
Amikor eljöttek hozzánk, a fia elhozta a bnőjét is.
Beszélgettünk, aztán amikor a fiú kiment telefonálni, a drága anyuka a barátnő fejét elkezdte tömködni olyanokkal, ami nem is igaz. Magyarul hazudozik a SAJÁT gyerekéről minden rosszat, csak azért, hogy ne legyenek boldogok, szétmenjenek.
Ez egy példa, számtalan ilyen van, és láttam már sok helyen. "Ha az anya nem boldog, a gyereke milyen jogon élvezi az életet?" típusú szülők.
Miért jó ez egyes anyukáknak? (azért csak anyukákat írok, mert eddig csak náluk tapasztaltam ilyet) Szidja a saját fiát, de ha boldogtalan, akkor "én vagyok a legeslegjobb anyuka mert vigasztalom, mellé állok" stb.
Szerintem nem képesek feldolgozni, hogy a gyerek felnőtt és saját tőle független életet él. Nekem az egyik anyuka ismerősöm azt mondta ,hogy a picinye kicsinek olyan volt mintha hozzá nőt volna, az élete a teste része.
Én minél idősebb és függetlenebb annál fájdalmasabb rádöbbenni, hogy egyszer majd már nem az anya jelenti neki a világot, nem lesz közös a fájdalom a bánat.
Én erre gondolok.
Írigy embertípus.
Ennél rosszabb amikor az anyának két gyereke van, az egyik sikeres a másik nem, ha a sikeres éppen még sikeresebbé kezd válni, akkor az anya irigyli az újabb eredményt a saját gyerekétől, mert a másik tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!