Mit jelent az, ha a párunk soha nem nevez a keresztnevünkön?
Úúúúúristen. Nő vagyok, de túlreagálod.
"Józsi, engem zavar, hogy mindig becézel, szeretném, ha néha a nevemen szólítanál." - ennyi lenne a megoldás :)
Minek szólítson a keresztneveden?
Képzelem a párbeszédet. "Kicsim, mit főzöl vacsorára?" helyett "Mariann,mit főzöl vacsorára?".
Ha többen vannak egy társaságban, nyilván a keresztneveden szólít, másoknak így jelöl meg, mint a beszélgetés tárgyát de szerintem alapvetően túl modoros a párunkat a keresztnevén hívni. Mintha az istennek nem akarnám közelebb engedni magamhoz.
20N
10 eve elünk együtt, kizarolag csak becenevekkel szolunk a masikhoz. Persze ha masnak beszelek rola akkor a keresztnevet hasznalod, es Ö is igy van vele.
Ha mar a keresztneven szolitjuk a masikat akkor veszekedes keszül :D
2 éve vagyunk együtt. Még nagyon az elején együtt ebédeltünk és valami butaságot mondtam. Erre kimondta a keresztnevemet, amit előtte soha, nekem meg kiesett a villa a kezemből.. :D úgy megijedtem. Szemtől szemben azóta se hívott így, max ha beszél rólam.
Én se szoktam őt a keresztnevén hívni, csak néha az agyonbecézett formáján.
Mi se hívjuk soha egymást a keresztnevünkön, csak ha mondjuk kiabálni kell egymásnak messzebbről és vannak mások is ott, mivel mások előtt azért nem fogom kiabálni, hogy "édesem" és társai :D
Semmi fura nincs benne :D
Hát akkor jó. :)
Köszönöm mindenkinek, azt hittem valami tudatalatti elutasítás vagy ilyesmi, de látom nem vagyok egyedi eset. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!