Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az alábbi...

Zenon kérdése:

Mi a véleményetek az alábbi szövegről, azaz arról, amit felvet? Mennyiben tartjátok valósnak? (érvek-ellenérvek)

Figyelt kérdés

Mamám pont azt a ,,tömeg embert” szimbolizálja, amit lenézek. Persze nem nyíltan, hanem magamban, belül. Pont olyan típus, aki bedől a tévéműsorok hazugságainak, aki elhiszi, hogy a talkshow emberei mindig őszintén beszélnek, akit lehet etetni az idióta celeb műsorokkal, aki olvas valami életmód tippet, buta tanácsot egy női pletyka lapban, és fenntartás nélkül elhiszi, hogy úgy van, csak mert azt írták, hogy ,,híres amerikai tudósok kimutatták”. Aki jókat kacag a butító veszekedős, ál reality műsorokon, aki egy soha véget nem érő giccses ömlengést tart kikapcsolódásnak ( engem a primitív, ezerszer eljátszott szappanoperák dialógusai kifejezetten idegesítenek), mint a latin sorozatok. Egyik ismerősöm azt mondta egyszer: ,,Az idősek a koruknál fogva okosabbnak és bölcsebbnek tartják magukat, pedig segg hülyék.” Szerintem ez részben helytálló tézis. Aki fiatalon hülye volt, később sem lesz okosabb. A bölcsesség pedig nem kor függvénye.

Szóval az ,,adjuk meg a tiszteletet az időseknek” nálam nem él, mert azt mindenkinek ki kell érdemelni. Apám is folyton ezt harsogta: ,,Az apád vagyok! Tisztelned kell!” Az ég szerelmére, miért?! Dehogyis! Azért mert megcsinált, még nem jelent semmit. Ez nem előjog. Csak az érdemel tiszteletet embertársaitól, aki tiszteletre méltó, csak az érdemel szeretetet, aki szeretetre méltó! Ez az igazság! Szóval a beszűkült és elbutított média-gondolkodás annyira szembetűnő a megnyilvánulásainál, hogy rémes. Folyton kigúnyol és okoskodik, ha van ellenvetésem, akkor ugyanazokat a primitív és idegesítő ellenérveket hozza elő, mintha az egész gondolatvilága egy felvett lemez lenne, ami mindig visszaugrik a kezdőponthoz. Az öregasszonyok, akik nagy szatyrokkal tolakodnak, furakodnak gátlástalanul és pökhendien, hogy legyen ülőhelyük a buszon, ugyan mivel különbek az ilyen fiataloknál? Ugyan…

2013. febr. 15. 15:10
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék ebbe belemenni, mert nem fogok sértően nyilatkozni a nőkről. Ugyanakkor nem érzek határvonalat a nemek között ezen a téren, pedig srác vagyok. De a különböző

életkorú emberek között gyakran van szakadék. Szerintem.

2013. febr. 15. 18:15
 32/37 anonim ***** válasza:
48%

A nőket régen nagyon is tisztelték, magáért csak azért, mert nők voltak. A viselkedésük miatt tisztelték őket, régen még hölgyként és nőként viselkedtek.

A sok mai lotyó miatt, már nemigazán van mit tisztelni a női nemben, mondom ezt nőként.

2013. febr. 15. 18:16
 33/37 anonim ***** válasza:
Erre a köszönős dologra csak annyit mondanék neked, hogy van egy hölgy a munkahelyemen. Nem egy részlegen dolgozunk, csak gyakran összefutunk én mindig köszönök neki normálisan, természetesen előre. Viszont ő olyan megvetéssel köszön nekem vissza, hogy soha nem értettem a viselkedését, de nem is fogom. Mégis mindennap köszönök neki, mert úgy gondolom, hogy pontosan attól leszek én különb, hogy nem veszem fel az ő bunkóságát és én úgy tudok a tükörbe nézni, hogy nem tettem semmi rosszat. Nem érdekel, hogy ő mit gondol rólam, tisztel vagy nem tisztel az én lelkiismeretem tiszta és ha ő bunkó én csak mosolygok rajta. Szinte már szórakoztat.
2013. febr. 15. 18:17
 34/37 anonim ***** válasza:

"De mi van akkor, ha a másik fél,

most legyen szó az idősekről, nem adja meg azt a toleranciát, tiszteletet, amit az ember szeretne?"

Az, hogy te udvarias vagy, téged minősít, rólad árul el valamit, hogy te milyen ember vagy. Az meg, hogy a másik erre bunkó módon reagál, meg őt minősíti, legyen az öreg, vagy fiatal.

Alapvető udvariasságról beszéltem és nem megalázkodásról. Mindent azért nem kell, nem is lehet eltűrni és tolerálni.

2013. febr. 15. 18:23
 35/37 A kérdező kommentje:
Nos, ha ilyen ,,kollégám" lenne, hamar botrányba fulladna a dolog, mert én nem tudnám így lereagálni. Hosszú távon nagyon zavarna. De dicséretes, ha így tudod kezelni.
2013. febr. 15. 18:25
 36/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én pedig azt kérdezném tőled hogy szerinted mi a tisztelet alapja? Miért tisztelnél embereket?

Mondjuk akinek van két diplomája és csak tudományos értekezéseket néz a tv-ben az tiszteletet érdemel?

Ugyanez az ember tiszteletet érdemel akkor is ha mondjuk rettegésbe tartja (veri) a gyerekeit ha véletlenül becsúszik egy négyes és tönkreteszi a gyerekkorukat???

Vagy a főnök aki felküzdötte magát egy bizonyos pozícióba már tisztelet érdemel?

Akkor is ha az alkalmazottait lenézi megalázza??

Vagy az orvos aki úgy beszél a betegeivel mint a kutya tiszteletet érdemel pusztán azért mert orvos????

Igen egyet értek veled a tisztelet ki kell érdemelni de nem az eszünkkel hanem az emberi mivoltunkkal. A másik ember felé nyújtott viselkedésünkkel.

2013. febr. 18. 12:38
 37/37 A kérdező kommentje:

Üdv!

Nem egzisztenciális alapon vallom a tisztelet megadását, és ha definiálnom kellene, sokkal inkább szubjektív alapon teszem, azaz szerintem a mindenkori tisztelet kivívása az élet azon pillanataiban történik, mikor a ,,napos oldalunkat" használjuk, és ez akár egyszerű gesztusokban nyilvánul meg, akár komoly beszélgetésekben, de ráébreszt arra, hogy milyen tökéletlenek vagyunk. Tehát nem erőszakkal vagy éles kritikával, hanem finom rávezetéssel, úgy hogy magamtól döbbenek rá, milyen igaza van az adott személynek. Lehet hülye példa, de így elsőre valami ilyesmi az, ami számomra a tisztelet szót jelenti. Nehéz ügy, hogy ki érdemel tiszteletet és ki nem, és hogy feltétlen vagy sem, de számomra azok az emberek érdemlik ki, akik nem akarják, egyszerűen úgy viselkednek, hogy kivívják. :) Nem egyszerű az élet.

2013. febr. 18. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!