Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az alábbi...

Zenon kérdése:

Mi a véleményetek az alábbi szövegről, azaz arról, amit felvet? Mennyiben tartjátok valósnak? (érvek-ellenérvek)

Figyelt kérdés

Mamám pont azt a ,,tömeg embert” szimbolizálja, amit lenézek. Persze nem nyíltan, hanem magamban, belül. Pont olyan típus, aki bedől a tévéműsorok hazugságainak, aki elhiszi, hogy a talkshow emberei mindig őszintén beszélnek, akit lehet etetni az idióta celeb műsorokkal, aki olvas valami életmód tippet, buta tanácsot egy női pletyka lapban, és fenntartás nélkül elhiszi, hogy úgy van, csak mert azt írták, hogy ,,híres amerikai tudósok kimutatták”. Aki jókat kacag a butító veszekedős, ál reality műsorokon, aki egy soha véget nem érő giccses ömlengést tart kikapcsolódásnak ( engem a primitív, ezerszer eljátszott szappanoperák dialógusai kifejezetten idegesítenek), mint a latin sorozatok. Egyik ismerősöm azt mondta egyszer: ,,Az idősek a koruknál fogva okosabbnak és bölcsebbnek tartják magukat, pedig segg hülyék.” Szerintem ez részben helytálló tézis. Aki fiatalon hülye volt, később sem lesz okosabb. A bölcsesség pedig nem kor függvénye.

Szóval az ,,adjuk meg a tiszteletet az időseknek” nálam nem él, mert azt mindenkinek ki kell érdemelni. Apám is folyton ezt harsogta: ,,Az apád vagyok! Tisztelned kell!” Az ég szerelmére, miért?! Dehogyis! Azért mert megcsinált, még nem jelent semmit. Ez nem előjog. Csak az érdemel tiszteletet embertársaitól, aki tiszteletre méltó, csak az érdemel szeretetet, aki szeretetre méltó! Ez az igazság! Szóval a beszűkült és elbutított média-gondolkodás annyira szembetűnő a megnyilvánulásainál, hogy rémes. Folyton kigúnyol és okoskodik, ha van ellenvetésem, akkor ugyanazokat a primitív és idegesítő ellenérveket hozza elő, mintha az egész gondolatvilága egy felvett lemez lenne, ami mindig visszaugrik a kezdőponthoz. Az öregasszonyok, akik nagy szatyrokkal tolakodnak, furakodnak gátlástalanul és pökhendien, hogy legyen ülőhelyük a buszon, ugyan mivel különbek az ilyen fiataloknál? Ugyan…

2013. febr. 15. 15:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Nekem is van egy ilyen ismerősöm. DE! tisztelem mert a gyerekeit becsülettel neveli. Tisztelem mert dolgos, szorgalmas. Tisztelem mert segítőkész bármit kérek tőle. Tisztelem mert mindig pontos. Tisztelem mert mindig pedáns, és még hosszan sorolhatnám.

Persze atomfizikáról nem szoktunk beszélgetni.

2013. febr. 15. 16:03
 12/37 anonim ***** válasza:
Igen, kedves utolsó. A te hozzászólásodban állati sok érv és ellenérv volt! Megállja a helyét a kritikád! Gratulálok!
2013. febr. 15. 16:05
 13/37 anonim ***** válasza:

Az én mamám is szappanoperákat néz, még sokszor meg is siratja őket és sok mindent elhisz amit a tévében lát. Na és? Mindent megtesz értünk, kérés nélkül segít, akkor örül, ha adhat, bármi baj van, ő ott van, hogy segítsen. A legrosszabb pillanataimban ő volt az egyik igazi lelki támaszom. Egy igazán tiszta lelkű, csupaszív ember és szerintem megérdemli a tiszteletet, kit érdekel, hogy hülye tv műsorokat néz?

Én tudom, hogy vannak tolakodó, nagyképű idős emberek is, de nem kell általánosítani.

2013. febr. 15. 17:05
 14/37 anonim ***** válasza:

Eléggé kiakadtam, ahogy a szüleidről beszélsz. VAnnak alapvető, megingathatatlan tények. Ilyen például a szülő. Igen, tiszteletet érdemelnek, maximálisan tisztelem a szüleimet, és nem azért, mert keféltek egy nagyot, amiből "megcsináltak", hanem anyám életet adott nekem és felneveltek. Ezért tiszteletet érdemel, akármilyen megmosolyogtató dolgaik vannak idős korukra.

Tisztelem a 9 éves lányomat is, mert sokszor nagyobb bölcsességeket mond, mint a háromdiplomás férjem, vagy én. Tisztelem azt, aki nem szolgált rá az ellenkezőjére. Addig. ÉRted ezt?

2013. febr. 15. 17:18
 15/37 anonim ***** válasza:
67%

egy szóval lehetne őket jellemezni: prolik. tipikus prolik. az ilyenektől az Isten mentsen.

hálát adok a sorsnak, hogy bár a családom nem gazdag, mégis kulturált, érdeklik más dolgok is őket mint a testi szükségletek meg a valóságsók.

a nagyszüleim egyszerű, 8 osztályt végzett munkásemberek voltak, a nagyapám mégis olyan bölcs ember volt, hogy aki ismerte, tisztelte. tegyük hozzá, ők még egy egészen más nevelésben részesültek, náluk a médiafogyasztás a Kossuth rádióban és a közszolgálati tv-k nézésében merült ki.

az a típus, akit te leírtál, menthetetlen. hiába magyaráznád, h vannak jobb dolgok is a kereskedelmi média bámulásán, fogyasztásán kívül, nem értenék meg, mert bele sem gondolnak, hogy mégis mi mással lehetne elütni az időt.

nem nézem le az ilyen embert, de kerülöm messziről, mert nem nagyon tudnánk miről beszélgetni.

2013. febr. 15. 17:26
 16/37 A kérdező kommentje:

Szerintem nagyon félreértettétek amit írtam.

Egyrészt, bár tényleg a nagymamámat tettem példának,

de ezzel nem azt mondom, hogy ő rossz ember. Azt mondom, hogy egy olyan hiszékeny embertípusba tartozik, amivel én személy szerint nem tudnék azonosulni.

Másrészt. Nem a szüleimről írtam rosszat azzal, hogy

apámat említettem, mert ő csak egy példa arra nézve, hogy szerintem a tisztelet NEM ELŐJOG, tehát nem lehet családi alapon vagy életkorral csak úgy ELVÁRNI.

Én nem hiszek ebben a szerencse süti filozófiában, hogy alapból mindenki megérdemli, még az is, aki engem semmibe vesz. Márpedig a legtöbb ember nem veszi figyelembe a másikat. Én ezt látom. Nem ringatom bele magam az esélyegyenlőség illúziójába, mert úgy ahogy megítélem az embereket, úgy mások engem is rögtön megítéltek, mikor ilyeneket írtak az előbbiekben: ,,hogy írhatsz ilyet a szüleidről" meg ,,általánosítasz" stb. És jól írta valaki: érvek és ellenérvek, ennyit kértem. Köszönöm.

2013. febr. 15. 17:34
 17/37 anonim ***** válasza:
46%
De. A szüleidet tisztelned kell. Azért mert a szüleid. De nem tudom, megérted-e.
2013. febr. 15. 17:36
 18/37 A kérdező kommentje:
Ez nem észérv. Érzelmi érv.Szeretni lehet valakit, de nem muszáj szemet hunyni a hibái felett, "csak" mert a szülőd.
2013. febr. 15. 17:42
 19/37 anonim ***** válasza:
NEm értek egyet. MINDENKINEK kijár az alaptisztelet! Kortól, nemtől függetlenül! Ha ezt te nem így látod...téged sem kell tisztelni...csak ha kiérdemled.........
2013. febr. 15. 17:43
 20/37 anonim ***** válasza:
És attól, hogy mindezt megállapítottad és szidod a médiát a tvműsorokat okosabbnak, esetleg felsőbbrendűnek érzed magad? A szövegből ugyanis ez jön le és ez bizony legalább annyira szánalmas, mint a "médiabutított emberek". Az igazság az, hogy te sem vagy különb, ugyanis a te gondolkodásod legalább annyira szűklátókörű, mint az általad leírt személyeké. Legalább annyira "tömeg ember" vagy, mint az összes többi.
2013. febr. 15. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!