Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az alábbi...

Zenon kérdése:

Mi a véleményetek az alábbi szövegről, azaz arról, amit felvet? Mennyiben tartjátok valósnak? (érvek-ellenérvek)

Figyelt kérdés

Mamám pont azt a ,,tömeg embert” szimbolizálja, amit lenézek. Persze nem nyíltan, hanem magamban, belül. Pont olyan típus, aki bedől a tévéműsorok hazugságainak, aki elhiszi, hogy a talkshow emberei mindig őszintén beszélnek, akit lehet etetni az idióta celeb műsorokkal, aki olvas valami életmód tippet, buta tanácsot egy női pletyka lapban, és fenntartás nélkül elhiszi, hogy úgy van, csak mert azt írták, hogy ,,híres amerikai tudósok kimutatták”. Aki jókat kacag a butító veszekedős, ál reality műsorokon, aki egy soha véget nem érő giccses ömlengést tart kikapcsolódásnak ( engem a primitív, ezerszer eljátszott szappanoperák dialógusai kifejezetten idegesítenek), mint a latin sorozatok. Egyik ismerősöm azt mondta egyszer: ,,Az idősek a koruknál fogva okosabbnak és bölcsebbnek tartják magukat, pedig segg hülyék.” Szerintem ez részben helytálló tézis. Aki fiatalon hülye volt, később sem lesz okosabb. A bölcsesség pedig nem kor függvénye.

Szóval az ,,adjuk meg a tiszteletet az időseknek” nálam nem él, mert azt mindenkinek ki kell érdemelni. Apám is folyton ezt harsogta: ,,Az apád vagyok! Tisztelned kell!” Az ég szerelmére, miért?! Dehogyis! Azért mert megcsinált, még nem jelent semmit. Ez nem előjog. Csak az érdemel tiszteletet embertársaitól, aki tiszteletre méltó, csak az érdemel szeretetet, aki szeretetre méltó! Ez az igazság! Szóval a beszűkült és elbutított média-gondolkodás annyira szembetűnő a megnyilvánulásainál, hogy rémes. Folyton kigúnyol és okoskodik, ha van ellenvetésem, akkor ugyanazokat a primitív és idegesítő ellenérveket hozza elő, mintha az egész gondolatvilága egy felvett lemez lenne, ami mindig visszaugrik a kezdőponthoz. Az öregasszonyok, akik nagy szatyrokkal tolakodnak, furakodnak gátlástalanul és pökhendien, hogy legyen ülőhelyük a buszon, ugyan mivel különbek az ilyen fiataloknál? Ugyan…

2013. febr. 15. 15:10
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

,,Ha ezt te nem így látod...téged sem kell tisztelni...csak ha kiérdemled......"

Pontosan.

2013. febr. 15. 17:46
 22/37 A kérdező kommentje:

És attól, hogy mindezt megállapítottad és szidod a médiát a tvműsorokat okosabbnak, esetleg felsőbbrendűnek érzed magad?

Egy cseppet sem, csak nem tartozom abba a kategóriába.

Természetesen engem is félre lehet vezetni, de igyekszem úgy felfogni a legtöbb médiából érkező információt, hogy ,,lehet így van, de lehet nem". Mérlegelés szükséges.

2013. febr. 15. 17:49
 23/37 anonim ***** válasza:

Mamám is olyan "tömegember", aki sokszor bedől a médiának és, mint ahogy már írtam valahol fentebb, szereti a szappanoperákat. Viszont ez a tömegember valószínűleg akár az életét is odaadná a családjáért, többek közt értem is és most nem azért írom, hogy valami nagyot mondjak. 84 éves, de nem hogy elvárná, hogy a család szolgálja ki, nem is hagyja, ő viszont kérés nélkül is ad és ad, mindent, amit tud. Ha baj van, ő adja a legnagyobb tanácsokat, ha bármi komolyabb vita, vagy zűrzavar van, ő az, aki mindig megőrzi a nyugalmát, a józan eszét.

Az emberekről általában csak a jót feltételezi, tényleg nincs meg benne az a "bölcsesség", hogy kiszúrja a tv műsorok közül a hazugságokat, viszont az életét, a való életet bölcsebben élte le, mint sok mostani fiatal akik esetleg lenézik és hülyének tartják, mert sír egy brazil szappanoperán. Ők nem értenek semmit.

2013. febr. 15. 17:54
 24/37 A kérdező kommentje:

Ha felismered a szűk látókörűséget, már nem lehetsz szűk látókörű. :)

Szóval? Eddig engem kritizáltatok, de nem voltatok képesek egyetlen (talán egy már volt) normális érv alapú eszmecserére. Tudtam, hogy a magyar értő olvasás szintje alacsony, (például egyesek anyámról írtak, mikor nem is említettem, na mindegy...)

de még mindig megválaszolatlan a kérdés. Nos?

2013. febr. 15. 17:56
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Tisztelni úgy igazán tényleg azt lehet csak, aki tiszteletre méltó. Sajnos sokszor a szülőket is nehéz. Én sem tisztelek mindenkit csak a koráért, de azért az alapvető udvariasságot megadom nekik.
2013. febr. 15. 17:57
 26/37 A kérdező kommentje:
Na ez jó válasz volt. Az udvariasság megadása is egyfajta tiszteletadás, felfogható annak. Ezen már lehetne vitatkozni.
2013. febr. 15. 17:59
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint tisztelet és tisztelet között is van különbség. Van az alapvető tisztelet, ami inkább a toleranciába hajlik át. Tiszteletben kell tartani a másik ember személyiségét, személyes terét. Ez úgy gondolom, hogy alapvető dolog. Ilyen az, hogy ha egy idős ember felszáll a buszra 20 szatyorral és látszik rajta, hogy ki van, mint a kutya akkor átadom a helyem, vagy pl. mikor a nagyszülők kedvenc sorozatukat mesélik, vagy ugyanazt a történetet századjára végig hallgatjuk, mert könnyen lehet, hogy mindez azért van, mert egész egyszerűen nincs kivel beszélgetnie, sokat van egyedül és még számtalan oka lehet.

És van a TISZTELET, amelyet ki kell érdemelni. Kortól és nemtől függetlenül. Az a fajta tisztelet, mikor valaki azt mondja, hogy " na igen, ez az ember már letett valamit az asztalra, megéri felnézni rá".

2013. febr. 15. 17:59
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Az udvariasság szerintem nemcsak a másik embernek való tiszteletadás, hanem önmagunknak is, hogy tartjuk annyira magunkat, hogy nem süllyedünk le viselkedésben hozzánk méltatlan szintre.
2013. febr. 15. 18:03
 29/37 A kérdező kommentje:

Ezzel nagyjából egyetértek. De mi van akkor, ha a másik fél,

most legyen szó az idősekről, nem adja meg azt a toleranciát, tiszteletet, amit az ember szeretne? Én jártam már úgy, hogy köszöntem, és nem fogadták. Mi a helyzet, ha az ember kifogy a jó szándékból, mert elege lesz abból, hogy mindig megkövetelik tőle, hogy fejet hajtson, és véletlenül sem lehet az övé az utolsó szó? Ilyenkor is feltétlen kijár a tisztelet? Aligha.

2013. febr. 15. 18:08
 30/37 anonim ***** válasza:

Egyébként én ezt még meghajalnám annyival, hogy:

A nők miért várnak el tiszteletet csak azért, mert nőnek születtek? Sok nő már önmagában nemiségéből adódóan elvárja a tiszteletet és természetesnek tartja azt. Kérdem én: milyen jogon? Mitől különb a nő, mint a férfi? Szerintem egy nőnek is ki kell ÉRDEMELni a tiszteletet és nem alanyi jogon jár.

Mondom ezt úgy, hogy én is nő vagyok, de sokszor már nevetségesnek tartom a női nem viselkedését.

2013. febr. 15. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!