Mit tegyek hogy az öcsém elfogadjon?
1.vagyok
"felajánlottam neki hogy kiveszem a töltényt a pisztolyból és meghúzhatja a ravaszt"-na nem erre gondoltam, hanem arra hogy vidd el lőni.
De úgy érzem a válaszaidból, hogy korábban sem voltatok jóban, akkor most miért erőlteted hogy nagy barátok legyetek? Oké, hogy neked most ez az életed, meséled a sztorikat a vasárnap ebédnél, és az ő sztorijait meghallgatja valaki? Lehet inkább féltékeny, hogy te vagy a család középpontjában. Oké, hogy ez neked élmény, de ha ő nem akarja, akkor nem kell ráerőltetni.
Semmit. Ez nem a te problémád, hanem az öcsédé. Ha ő nem képes megemészteni, hogy te a nővére vagy, hogy mi a foglalkozásod, hogy hogyan élsz, az az ő baja.
Esetleg az anyáskodást ne keverd össze a rendőr-léttel, azaz pl. ne menj elé a suliba. De semmiképpen sem szabad pedáloznod neki, mert az a munkádat is rombolja, és a tetsvéred előtt sem leszel jobb fényben, ráadásul az önértékelésedet is tönkretszi.
Jaj...17 éves! Miért kell elé menni a suliba? Nem talál haza egyedül? Ugyan már...
Az a baja a tesódnak, hogy te egyszerre akarsz az anyja és az apja lenni, de a testvére vagy - nem csoda, ha megzavarodik és zavarában inkább lerúgna téged, sem hogy elfogadjon. 17 éves, lázadó kamasz. Te nem emlékszel erre a korra? Hagyd békén! Ilyenkor ez a legjobb. Majd ha hiányzol neki, ő megkeres téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!