Miért nem akar megismerni az apám, mit kéne felmutatnom, hogy meg akarjon?
Kiskorom óta nem láttam, semmire nem reagál soha, pedig kerestem sokszor. Nincs másik gyereke, senkije nincs..
Akármit teszek, pl. mondom, hogy bejutottam a zeneművészetire, nem érdekli, pedig életem munkája benne van és idegenek mondják, hogy a szüleim büszkék lehetnek rám. Ő miért nem büszke rám legalább egy kicsit? Úgy értem, ha nyomorék lennék vagy fogyatékos, akkor is megérdemelném, hogy legalább megkérdezze, mi van velem, vagy én gondolom rosszul? Engem érdekel, hogy mi van vele, de ő soha nem érdeklődik, meg se akar ismerni, pedig semmi rosszat nem tettem..egyszerűen csak nem értem az okát.
Igazad van, csak olyan nehéz ezt elfogadni, hogy lenne lehetősége megismerni, de nem akar..pedig semmi elvárásom nincs felé, bár gyt-t soha nem fizetett.
Amúgy én is 18 vagyok
Apád gondolom támogatni most sem akarna.
Még ha nem is várod el, gondolom akkor is tudja, hogy ez lenne a kötelessége, magából kiindulva feltételezheti, hogy előbb-utóbb pénzt akarnál tőle.
Mivel nem teljesítette apai kötelezettségeit (min. gyermektartási díj fizetése) a jog szerint is méltatlanná vált arra hogy öregkorában gondoskodást várhasson majd el tőled.
Kérdés, hogy ha te mondjuk sikeres leszel, apád meg kicsit lerobban kalapozni fog-e nálad?
Köszönöm, kedves vagy. Rá büszke is vagyok, mert mindig azt tartotta szem előtt, hogy én elérjem a céljaimat és nem lennék sehol nélküle, próbálok azon lenni, hogy keressek majd annyi pénzt, hogy őt tudjam segíteni és jó élete lehessen..
Csak rossz belegondolni, hogy rajta kívül senkim nincs, se tesóm, se senki.
Neked semmit sem kell felmutatnod.
Apád marad illetve maradt le a veled való közös emlékekről, pl. az első lépések, óvódai farsang.....
Ezektől saját magát fosztotta meg, nem neked kellene szarul érezned magad emiatt.
Légy büszke magadra, hogy apád nélkül is lett valaki belőled!
29/n
Az én szüleim 8 éves koromban váltak el, apám pár évig látogatott minket, majd elmaradozott. A te korodban még nekem is hiányzott, sítam a ballagásomon mert nincs apám aki ott legyen, szomorkodtam a szalagavatón... stb.
Majd rájöttem nem érdemli meg hogy hiányozzon. -nem neked kell felmutatni bármit is, hisz nem te akartál megszületni!
Örülj, hogy van édesanyád, aki nehézségek árán is kulturált körülmények között felnevelt és érted dolgozott és bármit megtett érted!
NEkem még van 2 testvérem, nekik is sokat köszönhetek! Az apámnak csak annyit, hogy megszülettem!
Semmit. Bármennyire is fáj, te nem tehetsz semmit, mert a hiba nem a te készülékedben van. ha neki nem lehet megfelelni, akkor nem lehet neki megfelelni, ha a csillagokat lehozod az égről, akkor sem (az én apám is ilyen ember volt).
Szeritem, amit tehetsz az az, hogy nem kínozod magad tovább azzal, hogy pedálozol olyan embernek, akinek nem kellesz. Gyászold meg, hogy nincs apád, és felejtsd el.
Esetleg keress meg ehhez egy szakit, aki tud segíteni, mert apa-hiány és ennek lelki folyományai sok kárt tudnak okozni. Pl. a leendő munkádban.
Én ezt tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!