Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ha egy anya egy...

Rigó Kata kérdése:

Normális ha egy anya egy hétre nyaralni megy az 1 éves gyermeke nélkül? Okozhat-e traumát ez a gyermeknél? Illetve nem önzés-e?

Figyelt kérdés
2013. febr. 12. 15:28
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen normális.

Csak nem elsőre kell eltűnni egy hétre, hanem fokozatosan szoktatni a gyereket a dologhoz.

Először csak egy órát, aztán egy fél napot, majd egy napot hagyjuk a nagyinál... Így tovább.

2013. febr. 12. 16:03
 22/51 QueenRavenna ***** válasza:
86%
Most bőgjön ott is a gyerek, mikor a szülők végre pihennének? Ha lesz gyerek, ilyen kis korában én se viszem el magammal! Majd 4-5 évesen, amikor élvezni is fogja a nyaralást és nem csak bömbölni fog.
2013. febr. 12. 16:09
 23/51 anonim ***** válasza:
48%
"Majd 4-5 évesen, amikor élvezni is fogja a nyaralást és nem csak bömbölni fog." - álmodj királylááááááány!!!
2013. febr. 12. 16:12
 24/51 anonim ***** válasza:
28%
Sztem teljesen normális. Nyilván kell a magánszféra és a szabadidő is egyes embertípusoknak. Persze csak abban az esetben, ha már előtte is vigyázott a gyerekre más, és nemcsak két-három percekre, mert akkor az egy hét nagy trauma lenne... de ha folyamatosan szoktatták, akkor az az egy hét nem olyan vészes. Nyilván nem minden nyaralást a gyerek nélkül csinálnának. De mondjuk az egyéves nem értékelné a nyaralást, nyűgös, fáj mindene, és így persze a szülő sem tud pihenni...
2013. febr. 12. 16:13
 25/51 anonim ***** válasza:
65%
4-5 évesen lehet mégtöbbet bömböl, mint 1 évesen.
2013. febr. 12. 16:17
 26/51 anonim ***** válasza:
87%

11.5 hónapos voltam...

A szüleim elutaztak 1 hétre nélkülem, addig a nagyszülők vigyáztak rám. A mai napig nem hevertem ki a traumát amit ez okozott (na jó a cumim is elveszett út közben), még így 34 évesen is orvoshoz járok és vizelettartási gondjaim vannak... :))

2013. febr. 12. 16:33
 27/51 anonim ***** válasza:
90%
Mi párommal a fiam 2 éves korában ismerkedtünk meg,szoval kimaradt a kettesben töltött idő.Megyünk nyaralni gyerek nélkül,egy hétre is,de ugy szervezzük,hogy vele is menjünk valahová...jár nekünk is egy kis "felnőttes" kikapcsolódás.
2013. febr. 12. 17:04
 28/51 anonim ***** válasza:
65%
szerintem sem lesz traumás a gyerek attól, hogy egy hétig a nagyiék fogják kényeztetni.
2013. febr. 12. 18:05
 29/51 anonim ***** válasza:
71%
Ha van, aki vigyáz a gyerekre és korának megfelelően ellátja, semmilyen traumát nem fog neki okozni, sőt lehet, hogy majd meg se ismeri hirtelen az anyját. Ebben a korban az a lényeg, hogy meg legyen a rendszeresség az életében, szeressék és ellássák a szükségleteit. Ha odaadóan csinálják, nem lesz vele baj, sőt, emlékezni se fog erre, ha nagyobb lesz. Ugyanakkor én nem hagynám otthon a gyereke(i)met, mert megzavarodnék, hogy mi van velük. (8 hónapos ikreim vannak.) De nem ítélek el emiatt senkit. 26N
2013. febr. 12. 20:24
 30/51 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem sincs benne kivetnivaló.Én nem tudom ezt megoldani,mert szoptatok,így még a mamával sem aludt soha,pedig lassan két éves.

Mi vele megyünk üdülni mindig,meg barátokkal,ez ilyen félutas megoldás,mert azért mi is pihenünk,míg a barátaink "babáznak",de ugye velünk is van.Ha majd már nem szopik,akkor igen,valószínűleg megyünk nélküle is pár napra valahová..SZükségünk van rá a férjemmel,ennyi,nem hiszem,h ettől összedőlne a világ(ő meg külön élvezni fogja a nagymama kényeztetését)...

Szerintem is sok múlik azon,hogy "társaságinak" neveli az ember,vagy csak egymásba bújva léteznek..

Egyik ismerősöm azt mondta,h neki az is nagyon rossz volt,míg a kozmetikushoz ment a gyerek nélkül,akit az apjával hagyott otthon(egy éves múlt a lánya)

2013. febr. 12. 20:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!