Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának mi oka lehet...

Egy anyának mi oka lehet arra, hogy elhagyja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Amikor megszülettem anyám egyből el is hagyott, végig apámmal éltem és egyszer sem keresett az anyám. Apámnak akkor sok pénze volt, nem éltek rosszul erre nem tudja fogni. Még ha nem is működött a kapcsolatuk akkor sem értem, hogy miért nem volt soha kíváncsi rám, azt sem tudom ki ő vagy hogy néz ki. Kíváncsi lennék, hogy ennek mi értelme volt és ha nem akart akkor miért nem vetetett el. Nem beszélt soha senki róla. Mostohaanyám az van és jófej is. Szerintetek ez miért jó valakinek?

27/F

2013. febr. 10. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Becsúsztál; nem volt felkészülve stb.

Egy apának mi oka lehet arra, hogy elhagyja a gyerekét?

2013. febr. 10. 19:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Hogyha én nő lennék és nem akarnám a gyereket akkor meg se szülném, ezt ő is megtehette volna.

Szerintem az apa az más. Persze nem helyes ha elhagyja a gyerekét, de neki nincs beleszólása abba, hogy a nő megtartsa-e a gyereket vagy sem.

2013. febr. 10. 19:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Engem is elhagyott az anyám néhány évesen, gyerektartást se fizetett és nem is látogatott. Néhány éve megszereztem a számát és megkérdeztem tőle, hogy miért dobott el magától, de nem tudott rá magyarázatot adni. Pedig sokszor szükségem lett volna rá, de úgy látszik erre nem gondolt. Szerintem egyszerűen az ilyen nőkben nincsenek meg anyai ösztönök.

20/L

2013. febr. 10. 19:57
 4/8 simson510 válasza:
52%
Az ilyen szülő szerintem nem volt felkészülve, félhetett attól hogy már semmi nem lesz olyan mint az előtt. Ha születik egy gyermeked teljesen megváltozik az egész életed, szó szerint TELJESEN.(nincs buli,haverok,kikapcsolódás,első időben alvás.) A szülők többsége akinek úgymond "becsúszott" ettől fél és gondolom ez vihette őt arra hogy hallani sem akar rólad.Én 17 éves APA vagyok,tudnák mesélni hogy min mentünk keresztül a feleségemmel, hogy ilyen fiatalon megházasodtunk.Amikor terhes lett nem akartuk elvetetni,anyósomnál "laktunk" amikor megtudta hogy a lánya terhes lett, azt mondta hogy költözünk el és ha már bevállaltuk a gyereket akkor oldjuk meg az életet, nekem sajnos csak anyukám van aki alapból nem szerette a feleségem, így hozzá biztos nem mehettünk volna.Anyum kijelentette hogy oda csak én mehetek egyedül,semmi féle nő és főleg gyerek nem. Én még suliba jártam tehát nem volt jövedelmem, így albérletbe sem tudtunk menni.Aztán nagy szerencsénkre a feleségem nagynénje befogadott minket havi 25 ezer forintért. Eleinte munka nélkül ezt is nagyon nehéz volt finanszírozni. Mivel igen fiatal voltam és nem igen volt munkatapasztalatom nem nagyon vettek fel sehova dolgozni. Szerencsére elég ügyes kezem van , Értek a motorokhoz,fémhez,fához, így volt egy kis fusi munkám amiből éppen megtudtunk élni. Aztán egy kis idő múlva felvettek "cigányok közé" kertészetbe segédmunkásnak, ahol reggel 6-tól este 6-ig 4500 ft ért dolgoztam, volt hogy csak este 10 kor értünk haza, megaláztak, kibeszéltek.Eleinte tartottam magam és küzdöttem mindez ellen, mindig csak a feleségemre és a jövendő gyermekemre gondoltam. ( nagyon nehéz, és fájdalmas volt). Aztán időközben jött egy jobb lehetőség, jobb fizetés normálisabb körülmény. Sajnos amikor oda felvettek dolgozni teljesen nullán voltunk . Még kenyérre se nagyon volt. Teljesen el voltam keseredve, aztán az egyik nap a "főnököm" kint felejtette a pénztárcáját az egyik munka padon. Hát sajnos belenyúltam.... Aztán irány a rendőrség természetesen innen már nem volt visszaút, megtalálták nálam a pénzt,(képzelheted mit éltem át). Szerencsére mivel nem voltam büntetett előéletű ( most sem vagyok az,próbaidőre bocsájtottak.)Semmi komolyabb problémám nem volt belőle, természetesen munkahelynek annyi , pénz nem volt, és megint csak jött a "gombóc" feleségem már 8 hónapos terhes volt mikor felvettek egy közeli lovardába dolgozni. Itt is nagyon keményen kellet dolgozni , szintén fillérekért és szintén reggeltől estig, túlóra nem volt soha fizetve. Telt múlt az idő időközben anyósom is megbékélt és mivel nagyon hiányzott neki a lánya, ezért visszaengedett minket.Sajnos jött a tél, a lovardába már nemigen volt munka, lovász volt, segédmunkás volt én már fölöslegessé váltam. Közben megszületett a kisfiam. Na akkor voltam én a világ legboldogabb embere , akkor elszállt minden bánat bú és keserűség ami a terhesség alatt ért minket.Aztán a boldogságot tovább fokozta hogy meg békélt mindenki és imádja mindenki a babánkat:) Mára stabil állásom van és egy boldog , fiatal apuka vagyok, a családomnak megvan mindene és teljes boldog életet élünk. Annak ellenére hogy ilyen fiatal vagyok, nem adtam fel (Fiú ként) sem.Eldobtam értük mindent barátokat, iskolát,családot, mindent, nekem csak ők számítottak és amég élek ők is fognak. (Pedig én is mondhattam volna hogy a f*szom fog szenvedni amikor otthon mindenem megvan bele sz*rhattam volna én is mindenbe de mégsem tettetem :)Hát mostmár mondthatom hogy megérte. :) Úgyhogy nem igazán értem az ilyen szülőket .De így kívűlállóként azt gondolom az lehet az oka amit az első pár szóban leírtam.
2013. febr. 10. 20:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy nem akarta a gyereket, de az apa rábeszélt, hogy szülje meg, utána meg majd ö neveli.

Vagy amikor elváltak, annyira rossz körülményei voltak, (Pl. beteg, munka és lakhely nélkül), hogy inkább lemondott a gyerekröl a gyerek saját érdekében, hogy legalább neki ne kelljen nyomorogni.

Utána meg egyszerüen nem akarta megzavarni a gyerek világát.

De az is lehet, hogy akart téged eredetileg, de utána meg mégsem tudott volna ellátni.

Miért nem kérdezed meg apádat, elég idös vagy ahhoz, hogy megtudhasd az igazságot.

2013. febr. 10. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én "anyám" is lelépett, mikor 2 éves voltam, bátyám 3. 16 voltam mikor keresett minket, azt mondta neki sok volt két pici gyerek egyszerre. Biztos tényleg nehéz volt, 13 hónap a korkülönbség közöttünk, nem lehetett könnyű. Mégsem hiszem hogy ez lett volna a megoldás. Vagy hogy 16 év kellett ahhoz, hogy kipihenje. Mi úgy voltunk vele a bátyámmal, hogy ha gyerekként nem kellettünk neki akkor ne szinte felnőttként akarjon az anyánk lenni, nem tartjuk vele a kapcsolatot. Szerintem egy anyának nincs ok amiért elhagyhatja a gyerekét.
2013. febr. 10. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Az egyik ismerősömmel a következő esett meg. Ezeréve együtt voltak a sráccal, összeházasodtak, született egy gyerek. A házasság azonban megromlott, a lány szerelmes lett egy másik pasiba, elváltak.

Az új pasitól lett egy gyerek! Innentől kezdve, az első házasságból származó gyereket apja folyamatosan az anyja ellen nevelte,ha ott volt. A láthatást a lány nem tudta, de nem is akarta megakadályozni, hiszen csak az apja. Apukának kapóra jött, hogy anyukának megszületett az "új" gyereke, mert így még jobban tudta a gyereket az anyja és az új párja ellen szítani. Pár hónap után, az eddig anyaimádó gyerek azzal jött haza,hogy az apjánál szeretne élni. Ha anyjánál volt sírt egész nap, még lázas is lett, üvöltötte,hogy őt nem is szeretik, csak az apja stb. Az anya végül a gyerek érdekeit nézve engedett. Most az apjával él, az anyját már szinte látni sem akarja. Apuka meg azt mond neki, amit akar. Lehet,hogy később sem fog kiderülni a gyerek előtt ez az egész, csak annyi marad meg majd benne, hogy nem kellett az anyjának!

2013. febr. 11. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Rájött, hogy nem neki való az anyaság. Sajna van ilyen, engem születésem után pár hónappal passzolt le az anyám. Azóta szinte semmit nem tudok róla, de nem is érdekel.
2013. febr. 11. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!