Mi a véleményed a szüzesség sokáig való megmaradásáról? (30 éves férfiról van szó)
Szerinted mi lehet az oka annak, hogy egy férfinak közel 30 éves koráig nem volt egyetlen párkapcsolata sem? Látszólag nincs vele semmi baj...jófej, jóképű, jól öltözik, humoros, társaságban beszédes, vidám, okos, a munkájában sikeres.
A kamaszkorban és a felnőtté válás során annyira természetes igény egy társas kapcsolat kialakítása. Az illető, akiről szó van nem meleg. Annyit kell még tudni talán, hogy a szülei elváltak kiskorában, az anyukája nevelte (az apukájával is tartotta a kapcsolatot).
Tudom, hogy ez nagyon kevés információ és hogy ezer meg egy oka lehet, de én mégis kíváncsi vagyok a véleményetekre és a tapasztalataitokra.
Köszönöm szépen.
Valami van vele az biztos.
Én se hiszem, hogy meleg lenne, de a háttérben van valami ok, amiért nem mer/nem akar intim kapcsolatba kerülni egy nővel. Jobb esetben fél tőlük, rosszabb esetben nem tud bízni bennük, vagy egyenesen gyűlöli őket. Akármi is az, elég mélyen fog gyökerezni ahhoz, hogy ne legyen egy könnyű menet "áttéríteni".
Igen, belátom az én hibám is, hogy nem erőltettem az érdemi kommunikációt. De hogy miért nem mert igazán megbízni bennem azt nem értem...valahogy mindig benne volt az a kétely, hogy mi lesz, ha egyszer csak rossz lesz a kapcsolat. Nem akart szerintem érzelmileg mélyen belemenni, hogy ha elromlik akkor kevésbé sérüljön. Ilyen hozzáállással azonban nem lehet elkezdeni semmit és nem is lehet erre építeni semmit.
Alapvető jellemvonása egyébként a pesszimizmus.
Igen,ismerős helyzet.
A miért ne bizhatna bennedre a miért bizhatna benned a válasza.Egyikre sincs ok (szerinte).
Ilyen pasinál vagy te erőlteted ki a bizalmat,aminek uána élvezed a gyümölcsét,vagy várhatod mikor fog benned megbizni (sosem)
Ilyen férfihoz rengeteg türelem kell,illetve akaratosság,kis irányítás.
(de megéri)
Jó lenne tudni, hogy a környezetében élő embereknek hogy alakultak a párkapcsolatai. Ha mindenhol azt látja, hogy az asszony egy olyan jószág, ami vagy össze-vissza csalja a párját, vagy rabszolgaként ugráltatja, akkor az nem igazán fog segíteni neki a továbblépésben. Főleg, hogy manapság nem túl nehéz ilyen kapcsolatokra bukkanni. Írtad, hogy a szülei elváltak, ott is jó lenne megtudni mi állt a háttérben.
Javasolni csak annyit tudok, hogy próbálj meg minél több (létező) pozitív példát mutatni neki, működő párkapcsolatokról!
Jól rátapintottál a lényegre...ő maga mondta, hogy nagyon kevés pozitív példát lát maga körül a párkapcsolatok terén.
Én már nem akarok vele kibékülni. Egyrészt mert van valaki más az életemben, másrészt mert rájöttem, hogy mennyi mindenben nem illünk össze és én már nem is tudok megbízni benne. Másként látjuk a világot, ugyanazokat a szituációkat gyökeresen másként éltük meg. Az elmúlt egy év egy jó nagy önismereti tréning volt nekem, sokat szenvedtem, sokat agyaltam, hogy mi lehet a baj velem és vele. Saját magammal tisztában vagyok, de őt nem sikerült megfejtenem. Gondoltam én már mindenfélére...arra is, hogy talán Asperger-szindrómája van, mert több tünet is nagyon ráillik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!