Mi a véleményed a szüzesség sokáig való megmaradásáról? (30 éves férfiról van szó)
Szerinted mi lehet az oka annak, hogy egy férfinak közel 30 éves koráig nem volt egyetlen párkapcsolata sem? Látszólag nincs vele semmi baj...jófej, jóképű, jól öltözik, humoros, társaságban beszédes, vidám, okos, a munkájában sikeres.
A kamaszkorban és a felnőtté válás során annyira természetes igény egy társas kapcsolat kialakítása. Az illető, akiről szó van nem meleg. Annyit kell még tudni talán, hogy a szülei elváltak kiskorában, az anyukája nevelte (az apukájával is tartotta a kapcsolatot).
Tudom, hogy ez nagyon kevés információ és hogy ezer meg egy oka lehet, de én mégis kíváncsi vagyok a véleményetekre és a tapasztalataitokra.
Köszönöm szépen.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ezt az illetőt másfél évvel ezelőtt ismertem meg, és rövid idő alatt összejöttünk, egy évet voltunk együtt. Pár találkozás után szégyenkezve vallotta be, hogy én vagyok az első nő az életében. Persze nagyon meglepődtem és furcsának találtam, de nem tartottam ezt kizró indoknak, elfogadtam, hogy neki így alakult az élete és kész. Úgy fogalmazott, hogy voltak próbálozások, de nem jött össze semmi. A kapcsolatunk elején minden szép és jó volt, mint a mesében, aztán 3 hónap után ő elbizonytalanodott, azt mondta, hogy felszállt a rózsaszín köd és így nem akarja folytatni. Én összetörtem, de elfogadtam a döntését. Két hét múlva ki akart békülni. Mivel szerelmes voltam belé, így kibékültünk. Innentől kezdve azonban közel sem volt felhőtlennek nevezhető a kapcsolatunk. Úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem érte és a kapcsolatunkért...maximális türelemmel és kedvességgel viseltettem iránta. Nem sürgettem, nem kérdezgettem tőle, hogy na akkor hova is tart a kapcsolatunk. Pl. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszot aludtunk együtt, annak ellenére, hogy mindkettőnknek saját lakása van. Igazából sosem engedett közel magához. Ennyire rapszodikusan viselkedő emberrel még életemben nem találkoztam...egyszer imádott, máskor meg ellökött magától. Ezt az állapotot megelégelve leültem vele beszélgetni, elmondtam, hogy mi a problémám, miért nem érzem jól magam és milyen változást szeretnék. A reakciója gyakorlatilag semmi nem volt. Nem tudott magyarézatot adni a viselkedésére.
A vége az lett, hogy szakítottunk, és ezt is tulajdonképpen rezignáltan fogadta. Nekem belépett egy másik férfi az életembe és azóta valahogy újra felértékelődtem a szemében és vissza akar szerezni. Nem akarok vele kibékülni, de komolyan érdekel, hogy vajon mi játszódhat le a fejében.
Ő maga mondta régebben, hogy mind külsőleg, mind belsőleg megfelelek az elvárásainak, mégsem tudott értékelni és megbecsülni. Szerintetek miért viselkedik így?
Valaki azt írta, hogy ha 30 évesen talál egy normális lányt, akkor nagyon meg fogja becsülni...hát nem becsülte meg.
Furcsa ez így.
Az én párom is majdnem 30 volt mikor összekerültünk,szintén rövid ismerettség után,csak pár hónappal később merte elmondani hogy én voltam az első neki.(valahogy mégis úgy ért hozzám,mintha nekem lett volna teremtve,így még pasi nem ért hozzámpedig akadtak előtte tapasztaltabb pasik is az életemben,úgy látszik enynit számít az összhang).Ő viszont tényleg a nagyonragaszkodó tipus,lassan 2 év telt el,de a szerelme intenzitása csak nő,rajong,imád,annyira megtetszett neki a dolog,hogy 2 hónap után már szinte nálam lakott,aztán együtt kerestünk egy kicsit nagyobb lakást,sokszor mondogatja,hogy amig nem ismert,addig én hiányoztam az életéből :)
De a ti esetetek...lehet megijedt az elkötelezettségtől.
Nekem is sok türelem kellett eleinte,amig meg tudott benne bizni.De megérte.
Bár sosem tett ilyet mint az általad leirt pasi,azt nem toleráltam volna.
Felejtsd el,éld az életed.
Ugye, hogy milyen furcsa? A helyzet az, hogy a szex köztünk is fantasztikusan működött, nagyon megvolt az összhang. És ennek ellenére sem tudtam normális kapcsolatot kovácsolni ebből az egészből.
Egy év után nekem kicsit lassú volt a tempó...ha alig aludtunk együtt, mit várhattam volna tőle hosszabb távon? Neki túl sok egyedüllétre van szüksége szerintem...többször éreztem azt, hogy teher a jelenlétem neki.
Mert ennyire megszokta a magányt.
Bár azt gondolnám,hogy inkább élvezné,hogy végre nem magányos,annyira csüngne rajtad hogy már neked lenne néha sok (nálunk ez volt,kérdezgetett is,hogy nem fogom-e megunni,hogy 7-ből 6 nap együtt).
Ha nem lenne a mostani pasid,akkor a helyedben eléállnék határozottan és addig nem engednék,mig normálisan,őszintén meg nem beszéljük ki mit érez.
Jól sejtem,hogy igazi barátai sincsenek?
Nagyon kevés barátja van, ő egy embert tart igaz barátjának, de nem tudom, hogy milyen valójában a kapcsolatuk, mennyire nyílik meg neki pl.
Mondta is, hogy nagyon hozzászokott már az egyedülléthez, én ezért is voltam vele türelmes és megértő. De ha egy év alatt nem tudott 'hozzámszokni', akkor vajon mikor tudna. A szakítás után átbeszéltük a viselkedésének okait...azzal magyarázta, hogy tapasztalatlan, én voltam az első kapcsolata, nem tudta feldolgozni ezt az egészet, mert senkivel sem beszélte meg, meg munkahelyi gondok is voltak és kb. én 100-ik voltam a fontossági sorban.
Talán lehetett volna erőltetni a dolgok átbeszélését,mit érez,mitől fél,mit gondol,stb,stb.
(mi éjszakákat beszélgettünk át,sokszor huszadszori megkérdezésre válaszolt,sokszor félve,többször egy egy beszélgetés közben pityeregve,de a végén mindig megkönnyebbülve.Közben kismilliószor kellett biztositanom,hogy nem bántom,ne féljen tőlem,bármit mond,ugynugy szeretem...lassan 2 év telik el,ma is van hogy félve mond valamit el,de egyre ritkább,rég nem szégyellős,de idő és rengeteg türelem kellett hogy megnyíljon előttem.Nekem megérte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!