Ebben a kategóriában miért mindenre az a válaszotok, hogy "költözz el"?
Azt én sem értem, amikor csip-csup problémák miatt írják ezt. Hogy nem kap zsebpénzt bulizni, nem akarják elengedni ide-oda, nem gazdag az anyja stb.
De van, amikor ez a megoldás. Még akkor is, ha nem legális. Pl. ha agyba-főbe verik a gyereket, ha az alapvető szükségleteire sem költ a szülő, de magára vagy az aktuális párjára igen, ha mindennap súlyos
atrocitások érik otthon (vagy azért, mert becsúszott gyerek, és "ő tette tönkre a házaspár életét" vagy mert meleg, vagy mert nem olyan az értékrendje, vallása, stílusa stb., mint a szüleinek/a családnak)... vannak embertípusok, amiket nem lehet megváltoztatni. És ilyen esetekben az elköltözés a legoptimálisabb megoldás. Persze ha a gyerek 14 éves, akkor a kolin kívül nagyon nincs lehetőség erre, akkor pl. azt szoktam írni, hogy kezdjen el egy olyan hobbit, amibe bele tud feledkezni... lehetőleg olyat, amibe nem kötnek bele (pl. ha korlátozzák a ki-be járását, akkor ne a lovaglást válassza).
Nekem nem tűnik soknak a költözz el válasz.
Alapvetően 3 válasz lehetséges(tömören):
-fogadd el és alkalmazkodj
-beszéljétek meg,kompromisszum
-költözz el
Ritkán válaszolok ebben a kategóriában a problémás kérdésekhez,de sok 16-22 éves csak hisztizik hülyeségek miatt.Nekik mindegy mit válaszolsz semmire sem hajlandók.
Komoly gondoknál árnyaltabb a helyzet,de ott vannak szép számmal valóban segíteni akaró válaszadók(és tényleg meg akarja oldani a gondjait a kérdező), akik normálisan próbálnak segíteni.
Egyrészt azért,mert a költözz el, a legegyszerbb, amit meg lehet mondani ilyen esetben.
Másrészt, sok esetben tényleg az a megoldás.
Én olyan esetekben írtam régen hogy költözz el, amikor a feleség panaszkodott hogy veri a férje. Aztán rájöttem, hogy ha meg akarná szüntetni ezt az állapotot, úgyis elköltözne, nem a hozzászólásokon múlik.
Az tényleg vicces amikor a 16-20 éveseknek ajánlgattják hogy költözzenek el, hiszen egy normális ember olyankor már 3 egyetemre jár egyszerre, eltartja magát és azért a szüleinek is küld pénzt, és 8 helyen vezeti a háztartást. Ezen csak röhögök, nem kell komolyan venni. Szerintem mindenki lakjon otthon és tanuljon amíg van lehetősége, abból baj nem lehet.
L21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!