Házaspárokat kérdezek, ti ha lakásban éltek akkor hogyan osztjátok meg a feladatokat?
Fiatal házaspár vagyunk, lakásban élünk. Nem panaszkodni szeretnék a férjemre, de néha azért előfordul egy-két vita. Az egyik például, ami a feleség és a férj "feladatairól" szól.
Most éppen munkát keres, szóval ő itthon van, én dolgozom. Elég butyuta beosztásom van, 11-től este nyolcig majdnem. Sokmindent megcsinál itthon, bevásárol, főz, takarít. Igaz, a fürdő, WC mindig nekem marad. Hétvégén szoktam azt kitakarítani, akkor együtt megyünk bevásárolni is, együtt főzünk, porszívózunk, stb. De néha elkezdi mondani, hogy ez mind az én, azaz a feleség dolga lenne. Jó, persze megértem, vagyis megérteném, akkor ha házban élnénk, ahol a kertben, szóval a ház körül lenne munka neki is. Így azonban, ha én elvégzek mindent itthon, akkor ő mit csinál? Elmegy dolgozni? Oké, de azt én is csinálom. Ezt már egyszer megkérdeztem tőle, persze hatalmas veszekedés lett belőle... Szerintetek egy lakásban élő párnak hogyan kell megosztania a feladatokat? Vagy ti hogyan osztjátok meg?
Lakásban élünk,tipikus férfimunka elvétve akad.
Megosztjuk a házimunkát,sosem hallottam még hogy pedig ez meg az női munka.
Onnantól hogy mindketten 8 órában hasonlót dolgozunk,minden házimunka közös.
Persze nem csinálunk mindketten mindent.Porszivózni csak ő szokott pl (2 éve vett hiperszuper porszivóhoz amit úgy rendelt valahonnan,még nem is nyúltam,ő játékszere,még vmi távirányitós kütyü is van hozzá,amikor új volt,itt mutogatta annak aki erre járt).
Fürdő csak az enyém,de az jobb is,hűtőt szintén én takaritom.
De rendet ő rak,utánam is,azt nagyon utálok,rendetlen voltam világ életemben.
Főzni én főzök,de segédkezik bármikor,hagymát,krumplit,bármi pucolnivalót ő pucol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!