Házaspárokat kérdezek, ti ha lakásban éltek akkor hogyan osztjátok meg a feladatokat?
Fiatal házaspár vagyunk, lakásban élünk. Nem panaszkodni szeretnék a férjemre, de néha azért előfordul egy-két vita. Az egyik például, ami a feleség és a férj "feladatairól" szól.
Most éppen munkát keres, szóval ő itthon van, én dolgozom. Elég butyuta beosztásom van, 11-től este nyolcig majdnem. Sokmindent megcsinál itthon, bevásárol, főz, takarít. Igaz, a fürdő, WC mindig nekem marad. Hétvégén szoktam azt kitakarítani, akkor együtt megyünk bevásárolni is, együtt főzünk, porszívózunk, stb. De néha elkezdi mondani, hogy ez mind az én, azaz a feleség dolga lenne. Jó, persze megértem, vagyis megérteném, akkor ha házban élnénk, ahol a kertben, szóval a ház körül lenne munka neki is. Így azonban, ha én elvégzek mindent itthon, akkor ő mit csinál? Elmegy dolgozni? Oké, de azt én is csinálom. Ezt már egyszer megkérdeztem tőle, persze hatalmas veszekedés lett belőle... Szerintetek egy lakásban élő párnak hogyan kell megosztania a feladatokat? Vagy ti hogyan osztjátok meg?
Csakis egyenlően.
Azonban ha egyik fél épp nem dolgozik, illendő minden munkát elvégeznie otthon. Kivéve akkor, ha épp aznap annyi helyre ment interjúra, hogy nem maradt rá idő.
Ezzel jól járnak mindketten, hiszen mikor hazaér a dolgozó fél, már tudnak csakis egymással foglalkozni, nem kell még a háztartási teendőket is a szabadidőbe belezsúfolni.
Nekem nem kéne ilyen gondolkodású férj, mint a tiéd.
Milyen válasz az az ő részéről,hogy "ez a feleség dolga lenne?!"
Ha ennyire a régi korban akar élni,akkor az ő dolga meg a munka lenne,hogy el tudja tartani a családot!
Én is pasi vagyok,és amíg munka nélküli voltam,a házi munkát én csináltam,és sosem mondtam a páromnak,hogy "ez a te dolgot lenne!!"
mi is lakásban élünk. sajnos az elején kicsit el lett kapatva a fiatalember, de rájöttem, h nem késő nevelni :)
furán és pejoratívan hangzik, pedig ez igazából tud szórakoztató és sikerélményt adó dolog lenni.
a titok nálam abban rejlett, hogy többször megkértem, érzékeltettem vele, hogy neki is ugyanannyi levinni a szemetet, kiteregetni, elmosogatni mint nekem, és ha eddig nem esett le a gyűrű az én ujjamról, akkor az övéről sem fog :)
vannak azért dolgok, amiket én szívesebben csinálok, de amit nagyon nyögvenyelősen, azt rá testáltam :) ezzel kompenzál, mert tény és való, h azért én több dolgot elvégzek, de tényleg nem zavar, mert sajnos olyan típus vagyok mint a nagyim volt: csak akkor lesz jó, ha én csinálom. :)
egyelőre nem is érzem olyan nagy etwasnak a házimunkát, pedig nem tegnap óta csinálom. nálam abban van a titok, h együtt nyomjuk a melót, tehát bevonom őt is, nem pedig odaküldöm, h az a te feladatod. pl a főzés egy ilyen folyamat. ő krumplit, hagymát pucol, aprít; én meg összekeverem a megfelelő sorrendben :)
fura, de olyat még sosem hallottam tőle, h az női munka, a te dolgod. nagyon jól tudja, h nálam ilyennel kár dobálózni, mert azonnal kapná a viszontválaszt :P
ja, és ülve pisil a kis szentem, mert kivételes módon vinnyogás nélkül így tett, mióta először megkértem rá. lehet azért, mert ehhez nem kell különösebb erőfeszítéseket tenni :)
Lakásban lakunk mi is. Ő feladatai: Porszívózás, hetente egyszer, szemétlevitel, kutyát általában ő viszi le(csak pisiltetés esetén, ha sétálni visszük, megyünk mindketten), azt asztalt ahol a tv, PS, Dvdlejátszó stb van azt ő töröli le. A saját cuccai általában ő vasalja ki(na ezért szokott ő is morogni, hogy női munka, de ezt sajnos én is nagyon utálom. És szerintem nem is női munka, nálunk otthon is apum vasalt általában)
A többit csinálom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!