Házaspárokat kérdezek, ti ha lakásban éltek akkor hogyan osztjátok meg a feladatokat?
Fiatal házaspár vagyunk, lakásban élünk. Nem panaszkodni szeretnék a férjemre, de néha azért előfordul egy-két vita. Az egyik például, ami a feleség és a férj "feladatairól" szól.
Most éppen munkát keres, szóval ő itthon van, én dolgozom. Elég butyuta beosztásom van, 11-től este nyolcig majdnem. Sokmindent megcsinál itthon, bevásárol, főz, takarít. Igaz, a fürdő, WC mindig nekem marad. Hétvégén szoktam azt kitakarítani, akkor együtt megyünk bevásárolni is, együtt főzünk, porszívózunk, stb. De néha elkezdi mondani, hogy ez mind az én, azaz a feleség dolga lenne. Jó, persze megértem, vagyis megérteném, akkor ha házban élnénk, ahol a kertben, szóval a ház körül lenne munka neki is. Így azonban, ha én elvégzek mindent itthon, akkor ő mit csinál? Elmegy dolgozni? Oké, de azt én is csinálom. Ezt már egyszer megkérdeztem tőle, persze hatalmas veszekedés lett belőle... Szerintetek egy lakásban élő párnak hogyan kell megosztania a feladatokat? Vagy ti hogyan osztjátok meg?
Teljesen mindegy, hogy hol élnek...egy normál értékrendű párnak illene megosztani a terheket, mindegyiket. Nem kell másnak megfelelni ebben, csak maguknak. Döntsék el, hogy ki mit csináljon és tartsák magukat ahhoz.
24N
Nálunk úgy van, hogy aki épp ráér, az megcsinálja. Kivéve a kád és a wc tisztítást, ablakpucolást, azt a ffiak valahogy nem preferálják, vagy eszükbe sem jut, hogy kéne. Ha alapos takarítást akarok, azt magamnak kell megcsinálni, de a párom is tisztességesen kiveszi a részét. Fel sem merül ilyen, hogy kinek a dolga.
30/N
Mivel Te dolgozol, ezért őfelségének kéne a feladatokat ellátnia.
Ja igen, a nő dolga....akkor, ha a férje eltartja.
Nálunk most megoszlik szépen, mivel mindketten dolgozunk, de amikor nem volt munkája barátomnak, szinte minden feladatot ellátott, zokszó nélkül.
Ellátja a feladatokat, az talán nem is baj, ha a fürdőt nem takarítja ki. Megcsinálom én a hétvégén, jobb is úgy. :D
Csak azzal idegesít fel, ha néha rosszabbik napján előveszi ezt a szövegét, hogy a "nők dolga", mert a nagyanyja annak idején négykor kelt, ment etetni a tyúkokat, hétkor kész volt a reggeli, délben háromfogásos ebéd, este pedig már nyolckor ágyban volt.
Oké, de a nagyanyja nem dolgozott, az teljesen más világ volt.
Kíváncsi voltam mások véleményére is, hogy más háziasszonyok hogyan oldják meg...
a férjem dolgozik én gyesen vagyok két gyerkőc mellett.
rám szakad minden,nem túlzottan segít.
segít ha kérem de magától nem.
ő úgy van vele dolgozik eleget a háztartás a nő feladata na meg a gyereknevelés is. miért is ne tudnám mecsinálni a teendőimet? -mi dolgom van egész nap? hisz gyesen vagyok nem?..kérdi ő..na persze..
amúgy amikor csak ketten voltunk akkor is én csináltam a ház körüli teendőket,udvar nincs!
Ezt én is viccesnek tartom, mikor jönnek férfiak azzal, hogy a nő dolga otthon minden meg stb. Ja aha tartson el akkor, mert onnantól, hogy mi is ledolgozzuk a 8 óránkat, azt ne képzelje már, hogy még egy második műszak is jön, míg ő bámulja a tv-t. Ez kertesben is így van, mert főzni, mosni, takarítani, mosogatni kb. mindennap kell, füvet meg másfél hetente vágni, vagy a medencébe beledobni egy klórtablettát, évente egyszer megmetszeni a fákat nem épp egyenlő munkamegosztás, mikor a nő meg mindennap nyomja a házimunkát. Persze, azt észre se venné, csak, ha nem csinálnád!
Nálunk van egy-két dolog, amit kifejezetten szeretünk, vagy nem szeretünk, én pl. utálok mosogatni, így mindig ő mosogat, de porszívózni szeretek, azt meg mindig én csinálom. Egyébként ki mit vesz észre azt csinálja meg. Vagy együtt csináljuk.
Főzni bizonyos dolgokat csak én szoktam, bizonyos dolgokat csak ő. Panírozni pl utálok, ő megcsinálja. De pl. ha több dolgom van, akkor megpucolja a krumplit, meg felvágja a húst, ameddig én szortírozom a szennyest, vagy valami mást csinálok, hogy egyszerre haladjon minden. Mosni "nem tudott" ( mindent mindennel egyben bedobált feketét-fehéret-sárgát-pirosat-pamutot-finomat egyes program és kész), ezért sokáig csak én mostam, de meguntam, hogy mikor csinálok valamit, és akkor jött, hogy mossam már ki a gatyáit, aztán egyszer megmutogattam neki, hogy melyik program mire van, hogy szedje szét színcsoportokra, és mit hány fokon lehet mosni. Így is többet mosok, de ha kell neki valami és én elfoglalt vagyok, akkor bepakol max elmondja mit tett be és megkérdi mehet-e 60 fokon.
De az enyém élt évekig magában és tudja, hogy semmi sem oldja meg magát! Szerintem ez többnyire ott merül fel problémaként, ahol a férfi anya szoknyája mellől rögtön a nőhöz költözik és otthon semmi dolga sem volt kb. aztán a nőtől is elvárja, hogy minden megcsináljon neki/helyette.
Csak azt nem értem, hogy miért a nőnek kell takarítani a vécét? amikor a férfiak hugyozzák össze-vissza.
Gondolom nem mindig megy a közepébe, hanem bőven jut a húgyból a vécé mellé is.
Na, ezt nem a nőknek kellene kitakarítani, hanem a férfiaknak! (kivéve hogyha a férfi ülve vizel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!