Végrendelet iratása szülőkkel, volt már hasonló? (lásd beljebb)
Adott egy ingatlan amelyben szülők élnek, de hitelt törlesztenek rá. Irónia nélkül mondom hogy elképesztően jó vétel volt - de ebbe most ne menjünk bele - ezért az én ráhatásom miatt is vágtak bele a szülők és tudtam is vállalni majdnem az egész havi törlesztést és a mai napig sokat segítek anyagilag és egyéb módon is nekik.
Van három testvérem, ketten nem tudtak segíteni anyagilag a hitel törlesztésébe a harmadik pedig az eddig eltelt tíz év alatt kb tized annyit mint én.
Egyrészt szeretném ha az én részem tisztázva lenne és a köteles részen túl a "befizetéseim" arányában örökölnék. Ennek fixálásához megfelelő végrendelet írására kellene rávenni a szülőket. Kellemetlen téma már csak azért is, mert már nem fiatalok... De előtte a tesóval meg kell egyezni az arányokban, ki mennyit kapjon. Jó a viszony mindenkivel, én hiszek bennük ahogy ők is megbízhatnak bennem, de a feleségem elültette a bogarat a fülembe, hogy jobb lepapírozni előre mindent...
Szóval volt esetleg valaki hasonló szituációban? Voltak jó/rossz tapasztalatok a szeretett szülőkkel, testvérekkel, akikkel soha nem volt ingatag sem a kapcsolat?
Végrendeletet nem lehet íratni, senkivel. Ez ugyanis - a nevében is benne van: végakarat - csakis önkéntes lehet. Azt is tudd, hogy a kényszerített végrendeletet is ki lehet ma már mutatni, a megfelelő eszközökkel.
Ha nem ír magától végrendeletet, mert nem akar, akkor így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!