Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Végrendelet iratása szülőkkel,...

Végrendelet iratása szülőkkel, volt már hasonló? (lásd beljebb)

Figyelt kérdés

Adott egy ingatlan amelyben szülők élnek, de hitelt törlesztenek rá. Irónia nélkül mondom hogy elképesztően jó vétel volt - de ebbe most ne menjünk bele - ezért az én ráhatásom miatt is vágtak bele a szülők és tudtam is vállalni majdnem az egész havi törlesztést és a mai napig sokat segítek anyagilag és egyéb módon is nekik.

Van három testvérem, ketten nem tudtak segíteni anyagilag a hitel törlesztésébe a harmadik pedig az eddig eltelt tíz év alatt kb tized annyit mint én.

Egyrészt szeretném ha az én részem tisztázva lenne és a köteles részen túl a "befizetéseim" arányában örökölnék. Ennek fixálásához megfelelő végrendelet írására kellene rávenni a szülőket. Kellemetlen téma már csak azért is, mert már nem fiatalok... De előtte a tesóval meg kell egyezni az arányokban, ki mennyit kapjon. Jó a viszony mindenkivel, én hiszek bennük ahogy ők is megbízhatnak bennem, de a feleségem elültette a bogarat a fülembe, hogy jobb lepapírozni előre mindent...

Szóval volt esetleg valaki hasonló szituációban? Voltak jó/rossz tapasztalatok a szeretett szülőkkel, testvérekkel, akikkel soha nem volt ingatag sem a kapcsolat?

2013. febr. 8. 23:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Végrendeletet nem lehet íratni, senkivel. Ez ugyanis - a nevében is benne van: végakarat - csakis önkéntes lehet. Azt is tudd, hogy a kényszerített végrendeletet is ki lehet ma már mutatni, a megfelelő eszközökkel.

Ha nem ír magától végrendeletet, mert nem akar, akkor így jártál.

2013. febr. 9. 18:50
 12/14 anonim ***** válasza:
nincs vele gond, csak arra figyelj hogy a köteles rész biztosítva legyen benne a testvéreidnek bár sajnos még így is nekimehetnek
2013. febr. 9. 23:15
 13/14 A kérdező kommentje:
11-es látom nem sikerült értelmezni a helyzetet, szó sincs kényszerítésről.
2013. febr. 10. 08:45
 14/14 anonim ***** válasza:
55%
Szia, mindent időben le kell papírozni. (Férjem is el szeretné kerülni a veszekedést a harácsoló öccsével szemben. )Csak ugye nem kellemes ezekről beszélni a szülőkkel. Valóban az lenne a legtisztább megoldás, ha leülnél a szülőkkel egy ügyvéd jelenlétében, és ők rád íratnák a ház azon részét, amely az öröklésen felül megillet.
2013. febr. 10. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!