Kinek adsz igazat?
1 éve járok egy fiúval. Ő már dolgozik én még tanulok, mellette dolgozom. Ezt azért írom, mert neki sokkal több pénze van egy hónapban mint nekem. De folyton tőlem akar kérni kölcsön. Múlt héten átjött és megpróbálta elérni, hogy fizessem ki helyette a telefonszámláját, mert hogy ha kikapcsolják, akkor nem tud majd engem sem felhívni. Pechjére éppen a bevásárlás után jött fel hozzánk, és mi volt szatyorban? Egy karton cigaretta, meg 4 doboz sör. Az nem zavar, hogy dohányzik, igaz én sosem szoktam rá, de ha már rászokott hát legyen. De ekkor betelt a pohár, és közöltem vele, hogy addig amíg cigarettára és sörre van pénze, addig nem adok egy fillért sem. Ossza be úgy a fizetését, hogy előbb számlákat fizet, aztán ami marad abból vegyen luxuscikkeket.
Anyám hallotta ezt a beszélgetést a másik szobából. És azóta folyamatosan azzal nyaggat, hogy kérjek tőle bocsánatot a viselkedésemért. És fizessem ki a számláját. Na azóta vele sem valami felhőtlen a viszonyom. Mert szerintem semmi rosszat nem tettem. Arról nem én tehetek, hogy nem tanították meg beosztani neki a pénzt.
Szerinted?
Neked van igazad. Ez evidens. Előbb a számlák, kötelesség, és csak aztán a luxuscikk, meg amire marad...
Ne engedj semmit a véleményedből! Tartsd magad ahhoz, amit mondtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!