Hogyan türtőztessem magam? Arról van szó, hogy bár már régi házasok vagyunk, nem tudom tolerálni, ha a férjem berúg. Nem tudom szó nélkül megállni, és ezzel saját magam is felidegesítem.
Pfff ha elhagynád, akkor valószínűleg úgy reagálna, hogy na most aztán van oka inni. Érted, nekem nem több évtizedes házasságom volt, "csak" egy egy éves kapcsolatom, és amikor összevesztünk, részben az ital miatt, a pasim - most már csak ex - hogy reagált? Ahelyett, hogy összeszedte volna magát, meg a büszkeségét, hogy tegyen a kapcsolatunkért, megpróbáljon vonzó és megnyerő lenni számomra, állítása szerint bánatában iszonyat undorító szemét módon berúgott, és még jól be is égetett társaságban... Pedig kellemes szórakozás szintjén én sem vetem meg hétvégén az alkoholt, de én meg tudok állni 1-2 pohárnál, szeretek azért ember maradni. A pasik meg nem nyugszanak, míg 5 éves értelmi fogyatékos gyerek szintjére nem küzdik le magukat. ...Jól felbosszant mindig, ha ezzel a problémával szembesülök, mert egyszerűen nem értem. A pasik vagányságnak állítják be egymás előtt, hogy "így berúgtam", poénnak, hogy "úgy behánytam" és ha a nő mer szólni, hogy ez már sok, akkor ő lesz a merev cirkuszoló házisárkány. Engem mondom ráadásul azért frusztrált különösen ez a szerep, mert én is társasági ember vagyok, nem az, akit óvni kell a kocsmafüsttől is...
Én azt tanácsolom, a társasági életetek, szórakozásotok közös legyen. Ez nem csak igazságos, de a kapcsolatank is jót tesz. Ne az legyen, hogy a férjed megy a kocsmába, Te meg otthon msool-főzöl-takarítasz. De ráér a férjed, hogy ha nem iszik, akkor meg gépezik, de unatkozhat (valószínűleg azért iszik, mert unatkozik) - mi a feladata otthon? Semmi? Ezen kellene változtatni, hogy hamarabb kész legyen a házimunka, hogy utána EGYÜTT elmehessetek valahova. Amiben akár néha benne lehet 1-2 pohár bor elfogyasztása KÖZÖSEN egy jobb helyen. Vagy hívjátok meg magatokhoz a barátaitokat, párokat. Ha nem vonulhat el, hátha moderálja magát.
Nekem még az vált be, hogy ha részeg volt a pasim, visszautasítottam szexuális értelemben, sőt, ha volt lehetőségem hazamenni (illetve másik szobába vonulni), még csak nem is aludtam vele.
A fenyegetés nem megoldás. Az undor nem megoldás. A nem beszélek vele nem megoldás. Az alkoholfüggőség betegség. Azért is hívják "alkoholbetegnek". Mit szólnál hozzá, kérdező, hogy ha lenne valami betegséged, akkor a férjed fenyegetőzne?
Sajnos a férfiak azért csinálnak ilyesmit, mert nekik kell keménynek lenni, nekik kell tartaniuk a hátukat mindenért. Minden esetre szakember kellene a férjnek, mert egyedül nem tudja leküzdeni.
Mondd neki, hogy milyen jo lenne az a penz masra, valami hasznos dologra, amit o az italra kolt. Mennyire szegyen ez neked, hogy kocsmaba jar inni(((
Iratkozzon be sportolni inkabb, akar egyutt is elmehettek, ha penze es ideje ugyis van.
Ha beleegyezne, jo lenne elvonokura is neki. A haziorvostol is kerdezd meg, hogy mit tegyel vele.
Minel elobb, most meg talan konnyebben menne a leszokas, hiszen ha egy hetig is megbirja allni, hogy ne igyon, akkor azert o meg nem alkoholista.
Te ne nyugtatozd magad, te csak azon legyel, hogy segitesz neki leszokni. Ha nem valtozik, miutan elmentetek elvonora, es beszelsz neki (ne kiabalj, ne veszekedj, csak normalisan!!!)akkor pedig valjal el tole. Egy eletunk van, ne tedd magadat tonkre miatta.
Mekkorak a gyerekeitek?
09-05 14:46 vagyok. Azért nem írtam konkrétumot, hogy mivel lehetne jobb belátásra bírni, mert te ismered, te tudod, hogy mi fontos neki. Amikor nálunk volt olyan, hogy nem tudta, hol a határ, egyrészt nem sajnáltam másnaposan, másrészt azt mondtam neki, hogy ez a mi családunkban nem szokás, így ha hozzánk (és hozzám) akar tartozni, akkor tudnia kell, mennyit bír, mennyi az elég. De ez még a kapcsolat elején volt. Most már nem rúg be, néha kicsit többet iszik, mint amennyit kéne, de nem vészes. Ja, én azzal "fenyegettem" még meg, hogy elmondom az anyjának. Tőle ugyanis nagyon tart. Hülye helyzet, de hatásos volt. :)
Nem szeretnék tippeket adni, mert nem ismerem őt, nem tudom, hogyan reagálna drasztikusabb dolgokra. Óvatosan kell, mert gondolom, elveszteni nem szeretnéd. Ha megteheted, hogy egy időre elköltözz, végül is nem rossz megoldás. De csak úgy, hogy józan pillanatában megmondod neki, hogy undorítónak találod, ha sokat iszik, te ezt nem vagy hajlandó elviselni, és ha még egyszer előfordul, akkor te elmész egy időre. Valószínűleg elő fog fordulni, akkor elmész mondjuk egy-két napra, de nem tartod vele a kapcsolatot. Ha kellesz neki, úgyis keresni fog. Ha elkezd vádaskodni, meg fenyegetőzni, hogy miért tetted, meg akkor most ő csakazértis... Akkor nyugodtan elmondod neki, hogy fontos a számodra, de választania kell: kulturáltan, mértéket tartva iszik, és akkor nem mész el többet, vagy iszik, de akkor lemondhat rólad. Ha megint megteszi, akkor meg hosszabb időt kell adni neki. Tudom, hogy veszélyes, és ha nem vagy biztos benne és magadban, akkor ne menj végig rajta. Még gondolkodom, utánanézek, mit lehetne tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!