Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragudnátok, ha a testvéretek...

Haragudnátok, ha a testvéretek nem tudna ajándékot adni az esküvőtökre? Mit készíthetnék?

Figyelt kérdés

A tesómék hamarosan esküsznek, sajnos nincs lehetőségem vásárolni nagyon semmit, ősszel diplomáztam azóta még nem sikerült elhelyezkednem, alkalmi munkáim voltak csak...Az is eléggé megterhelő, hogy egyáltalán eljussunk az esküvőre.

Annyit tudtam segíteni, hogy szereztem fényképészt, aki mindössze 30 E-ért elvállalja, ismerősöm készíti a csokrokat, meg a díszeket, illetve bevállaltam a köszönő-ajándékok készítését.

Mégis nyomaszt, hogy nem tudok valamit venni is, hogy megmaradjon tőlem (tőlünk a párommal). Arra gondoltam, készítenék nekik valamit. De erre meg nincs ötletem...

2013. febr. 7. 12:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A tesóktól mi alapból nem fogadtunk el pénzt, pedig a bátyám 500 ezret keres havonta, tehát nem arról volt szó, hogy nem bírta volna ki!
2013. febr. 7. 15:18
 12/20 anonim ***** válasza:
5%
Hogy a viharba ne haragudnék, ha a tesóm nem tudna pénzt adni az esküvőmre. Én a nővérem esküvőjére, 60.000ft adtam nekik borítékba, és én is elvárom, hogy ennyit adjanak, majd amikor megnősülők. Ha pedig ennyit nem képesek adni, akkor elmehetnek a pichába.
2013. febr. 7. 15:39
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hatalmas segítség az, hogy fényképészt szereztél, ismerősöd készíti a csokrot és a díszeket, és Te készíted a köszönő ajándékokat! Sok terhet levettél a testvéred válláról! Ha mindenképpen szeretnéd megajándékozni őket, szerintem nagyon kedves gesztus lenne, ha készítenél nekik egy montázst, a kettejükről készült képekből, vagy akár pps segítségével egy kisfilmet, a gyermekkori képektől indulva a közös életükig! :)
2013. febr. 7. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:

Az én nővérem nem sértődne meg, és én sem. Nem azért szeretem, mert ajándékot ad, hanem mert ő a testvérem, akivel együtt nőttünk fel, együtt voltunk kis- majd nagyobb lányok. Ő az, akivel bármikor fordulhatunk egymáshoz, ha baj van, és ő az egyetlen, akivel - ha egyszer majd már nem lesznek a szüleink - visszaemlékezhetünk a gyerekkorunkra.

Esetleg írj meg kézzel mindezekről egy szép oklevelet, pecsételd le viasszal, kösd át egy szalaggal vagy ilyesmi.

2013. febr. 7. 16:27
 15/20 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt lesd meg! Az az óra is igazán tuti. 200 Ft vásáron egy műanyag ébresztőóra, kb 500 Ft-ért vehetsz egy vágódeszkát, egy kis ragasztó, egy kinyomtatott fotó, két tubus akril festék kb 500 Ft, egy ecset, meg némi türelemjáték, és úgy egy ezresből van egy egyedi ajándékod. De több nagyon-nagyon olcsó, és nagyon helyes ötlet is van az oldalon.

2013. febr. 7. 17:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért 3-4 ezer forintot, vagy akár 2-t csak össze tudsz spórolni. Gondolom jól ismered őket, valami személyes kis apróságot azért adj. Az én húgom és öcsém általános iskolás volt mikor esküvőm volt, mivel nagy közöttünk a korkülönbség, maguk készítettek fotós ajándékot, és vettek egy apróságot a férjemmel közös hobbinkhoz. Örültem neki. Nem a pénz számít.
2013. febr. 7. 18:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem egyaltalan nem gaz, o a tesod, biztosan ismeri az anyagi helyzetedet, emiatt ne erezd rosszul magad. En hasonlo szituban egy fali naptarat keszitettem, es nem januartol, hanem az eskuvojuk napjatol indult az ev. (igy a ferj sem felejti el az evfodrulot :D ) 13 lapos lett, minden lapra egy fenykep, amin ok vannak rajta, es egy idezet kerult. Sok anyag nem kell hozza, csak szep karton papir, meg nyomtato.
2013. febr. 7. 19:11
 18/20 anonim ***** válasza:
90%

Én külön megmondtam pl. a legjobb barátnőmnek, hogy ne hozzon semmit. Persze mégis hozott. Kaptunk tőle egy ajtódíszt, szív alakút hogy most már mindenkit tudja, hogy ebben a lakásban olyanok laknak akik szeretik egymást. Nem hiszem, hogy egy nagy összeg volt, de én nagyon örültem neki, most is kint lóg az ajtón. Az lényeg, hogy gondolsz rá. Csinálhasz nekik pl. egy kuponfüzetet is, hogy pl. egy óra takarítás, egy óra babysitting és hasonlók, amit majd nálad válthatnak be.

Én abszolút nem lettem volna mérges, ha a tesóm nem tudott volna ajándékot adni.

2013. febr. 7. 19:11
 19/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem haragudnék, sőt, meg sem fordulna a fejemben, hogy öcsémtől ajándékot "várjak el". Pedig felnőtt, dolgozik . . .

De nem. Nekem ő a testvérem, az a lényeg, hogy ott legyen, nem az, hogy mit vesz.

2013. febr. 7. 21:34
 20/20 A kérdező kommentje:

Nagyon kedvesek vagytok. Szuper ötleteket kaptam :)

Köszönöm.

2013. febr. 7. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!