Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak annyira fontos,...

Anyósomnak annyira fontos, hogy engem útáljon és eltávolítson a családjából hogy még a fia egészsége sem számít neki?

Figyelt kérdés
A párom már a megismerkedésünkkor is igen nagy súlytöbblettel rendelkezett. Én próbáltam egészségesebb ételek bevezetésével megváltoztatni az étkezési szokásait, vagy elhívni sétálni, hogy ne csak a gép előtt üljön. Lassacskán le is ment róla 20kg. Ez kezdetnek tökéletes lett volna, de anyósom bekavart és elérte, hogy 3 hónapra hazaköltözzön hozzájuk a párom. Az eredmény az lett, hogy visszahízta a leadott kilókat és még néhányat. Anyósom közben a tökéletesebb hatás kedvéért eladta a házukat és közelebb költözött hozzánk (2 háznyira). Természetesen a párom minden nap átmegy hozzájuk, ott persze az anyja főztje mindig elcsábítja... Most, hogy megszületett a fiunk, a párom önként elment orvoshoz, hogy az segítsen neki lefogyni. Minden rendben is lenne, de anyósom azóta nagyobb fokozatra kapcsolt és már át is hozza a kajákat, sütiket stb., mert szerinte én a fiát éheztetem és csak ártani akarok neki, mert a fia csak mackós alkat és nincs azzal semmi baj. Mostanra ott tartunk, hogy már azt is megkérdőjelezte, hogy a fia az apja a gyerekünknek. Én nem tudom mi baja van ennek a nőnek, de szerintem tényleg nem normális. Apósom meg akkora papucs, amekkorát még nem láttam, mindenre csak annyi a tanácsa, hogy "Hagyd csak rá kis szívem, majd megunja!" A párom próbálja betartani a diétáját, de sokszor képtelen rá. Azt el kell ismernem, hogy anyósom nagyon jól süt-főz. Amikor meg sétálni menne a párom, akkor az anyja csatlakozik hozzá és kb 3 perc allatt kimegy a bokája, meghúzza a vádliját, elesik...., és a fiának haza kell segítenie, ahol persze azonnal kínálgatni kezdi. Miért kell ennyire megnehezítenie a fia életét?
2013. febr. 6. 08:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%

Anyám húgának anyósa az étellel tette tönkre és ölte meg a fiát.

20-as éveinek elején 190 cm mellé kb. 110 kg volt anyám sógora és kifejezetten jó megjelenésű volt, ekkor hagyta abba a versenysportot (kalapácsvető izom ember volt, egy kevés zsír volt csak rajta, megszokta hogy rengeteget ehet).

30 éves korára már 140-150 kg volt, mérnökként ülőmunkát végzett és sokat túlórázott. Ekkor már diétás életmódot állítottak neki össze orvosok, de anyám húgának anyósa állandóan megetette fiát.

Anyám sógorának helyzete az évek során egyre rosszabbodott, kórházban is többször kezelték, 40 évesen meghalt, ekkor már min. 200 kg volt. Anyám húgának anyósa pedig temethette fiát.

2013. febr. 6. 09:05
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

Az anyósod nem normális, az fix!

A férjed mit szól ehhez az egészhez?

2013. febr. 6. 09:05
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

Egyszer kell határozottan,akár bunkón visszaadni neki a kaját,megsértődik,hisztizik pár hétig,aztán változik remélhetőleg.

Volt nálunk is ilyen,párom kezdő cukorbeteg,az anyja tömné mindennel,pedig szigorú diétán volt.Ha náluk voltunk,gyakorltilag a kanalat tolta a szája elé,hogy de csak egy falatot (mint a kisbabának,hogy egyet a mama kedvéért...)

Hozta hozzánk is a kaját,hiába mondtuk,hogy ne már,ne fájditsa párom szivét,hogy nem eheti meg.

Nem vitte el,így a szomszéd 5 cicája lakmározott.Aztán hívott vacsira,olyan kikötéssel mentünk el,hogy mi mondjuk meg miket főzhet.(semmi ehetetlen,csupán diétás).Erre sült krumpli,rántott hús,sütemény hegyek. Párom 5 percig csak ordibált vele,semmi szép nem hangzott el.Sarkon fordultunk azzal hogy majd akor jelentkezzen ha másképp áll a betegségéhez.

3 hétig nem hallottunk róla,csak másoktól,engem szidott,éheztetem párom,az ő főztjétől nem lenne semmi baja,stb...

Aztán csak jelentkezett,hogy legyünk már jóban,megigéri,nem főz ránk.

Eltelt 3 év,normalizálódott a kapcsoltunk,együtt próbálgatjuk az új recepteket,amik finomak is és páromnak is valóak.

De ehhez kellett egy nagyoncsúnya összeveszés.

2013. febr. 6. 09:22
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
Egy próbát megérne, hogy rávesztek valakit, akire anyós felnéz, hogy beszéljen vele. Ne kioktató stílusban, hanem inkább olyan "összeesküvősen". Mondjuk az orvost. El kell játszani, hogy a fia mennyire szereti a főztjét, DE nem ehet X dolgokat, amiről van lista, ezért kihívás elé állítani az anyóst, hogy ha pl. nyírfacukrot használ kristálycukor helyett, akkor is olyan finom-e, amit süt.
2013. febr. 6. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Az első dolog, amit én is megtennék, amit már előttem is írtak. Legalább egy, de inkább kettő nagytestű kutya. Ezektől nem fog tudni/merni bemenni, és ha be is tenné hozzátok a kaját, rövidesen felfalnák azt a kutyák. A másik érv a kutyák mellett, hogy többet kellene sétálnotok a pároddal, mert lenne miért sétálni, így a napi mozgás is meglenne (persze kerti kutya el tudja végezni otthon is a dolgát nekik nem lételemük a sétáltatás, hisz a kertben is rohangálnak naphosszat, de nektek is jót tenne a séta, főleg a párodnak). A második dolog: elkezdenék új otthon után nézelődni. A házat meghirdetném, és hasonló árfekvésben keresnék egy másikat, akár másik városban. Máshogy nem tudtok megszabadulni ettől az elmebetegtől. Az egy dolog, hogy a párod is papucs ugyanúgy, mint apósod, anyu pici fia, de amit anyósod művel az már beteges, zaklatásnak minősül.
2013. febr. 6. 13:17
 16/18 anonim ***** válasza:
71%

Alapvetően itt a férjednek kell a sarkára állnia.

Te pedig küld el a francba az anyóst, és bármit hozd kuka, vagy utca! Ha megsértődik, az csak jó.

Ha kiabál a ház előtt, hívd a rendőröket, hogy egy őrült randalírozik a ház előtt, vagy locsold le a kerti slaggal.

2013. febr. 6. 15:13
 17/18 anonim ***** válasza:
84%

Hol laktok? Ha tényleg olyan jól főz, megyek a kajáért, lenne kinek adni :D

Itt az egyetlen akire anyós (talán) hallgatni fog, az a férjed, vagyis Te hiába vered magad, hogy ez így nem jó, továbbra is le leszel tojva, és Te leszel a gonosz szipirtyó, aki éheztetni akarja az ő kicsi fiát.

És több válaszolónak is igaza van abban, hogy a férjed is hibás és gyenge. És is diétáztam már többször is, de ha tudtam, hogy ezt vagy azt nem ehetek, akármennyire is fájt a szívem érte, akkor sem ettem.

2013. febr. 6. 18:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez függés. A kövér ember azért kövér, mert hiányzik belőle az akaraterő. Igazán lehetne neki segíteni, vagy csak nem akadályozni.

Ha egy leszokóban lévő alkoholista átjön hozzám, igaz, hogy ő felel a tetteiért, és neki kell döntést hoznia, de ha szeretem, és fontos nekem, nem leszek akkora paraszt, hogy lóbálom az orra előtt a piát.

2013. febr. 6. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!