Mi a véleményetek az anyuka viselkedéséről?
Nem kicsit önző, hanem nagyon :(
A gyereknek az édesapjára is szüksége van, és szerintem nem árt meg neki, ha hosszabb időt van nála...
Apukának meglenne a lehetősége arra, hogy minden második hétvégére elvigye a gyermeket, ha akarná erre pénzt és időt szánna. Mo. belül nincsenek nagy távolságok (500 kilométer is autópályán csak 5 óra).
Pár év múlva már iskolás lesz a gyermek, iskolás gyermeket pedig év-közben már nem is lehet pár-havonta 1 hétre kivenni csakúgy az iskolából.
Anyukának mivel nem áll érdekében az hogy volt férje magához édesítse a gyermekét, ezért logikus az, hogy ennek támogatására egy fűszálat sem tesz keresztbe.
Hogy mit tehet a bíróság??
Az apuka kérheti a láthatási jog újra kérvényezését az új helyzetnek megfelelően. Ahogy előttem is írták ha a gyerek iskolás lesz már nem lehet nagy távolság esetén hetekre elvinni. Ezt is meg kell oldani majd.
Egyébként a törvény szerint a szünetek felét az apát illetik meg. Nyári szünetben is akár 2-3 hét egyhuzamban az apáé kell hogy legyen.
A gyerektartás összegét se az anyuka határozza meg. A bíróság döntsön.
Ragaszkodjon ahhoz hogy a gyermeket nem viheti ki külföldre. Ha aláírja az útlevelet és engedélyezi akkor még annyit sem fogja látni a gyerekét mint eddig. Mindig a törvényes út a legjobb megoldás.
Lehetősége persze megvan, hogy kéthetente utazzon. De ez nagyon sokba kerül, plusz 3-4 óra az út, amit kétszer kell megtennie. Ráadásul valahol aludnia is kéne, mert az megint nem megoldható, hogy egy hétvégére ilyen távolságra elvigye a gyereket és vissza, akkor már négyszer kéne megtennie ezt az utat.
Bírósági végzés már van, akkor is megvolt ez a távolság, az ítéletben mégsem vették figyelembe. A szünetek fele 2-3 nap, úh az megint nem egy hosszú idő, csak a nyári szünet, ami hosszabb. Az tényleg jó kérdés, hogy mi lesz, ha már iskolás lesz a gyermek. Apuka amúgy nyilván nem szeretné, ha külföldre vinné az anyuka a gyermeket, én nem vagyok azzal tisztában, hogy ezt amúgy megteheti-e. Egyelőre nincs ez témában, mert nem jött össze neki a munka, és egyébként sem akart kiköltözni, úgy tervezte, hogy két hetet kint tölt, két hetet itthon.
Húgom 25-26 évesen kéthetente járt haza kocsival 900 km-ekről (Ausztria legnyugatibb részeiről kb. 10 óra alatt, télen amikor nagy hó volt 12h alatt), azért hogy itthoni szeretteit láthassa.
Tehát, ha valamit akarunk akkor megtesszük, ha meg nem, keresünk kifogást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!