Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárhatja a barátnőm tőlem,...

Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.

Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.

Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?

2013. febr. 4. 10:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
32%
Én inkább úgy látom, hogy azok lettek lepontozva, akik a lányt "védik". Erős túlzást a lányt leostobázni, úgy hogy nem is ismered személyesen. És hogy miért van vele? Mert ha tényleg ostoba is, már nem csak a csaja, hanem a gyermeke anyja, azt meg nem hagyogatjuk el hipp-hopp, mert akármennyire is a lány akarta megtartani, a megcsinálásához két ember kellett!!! (Feltéve h a lány nem vágta át teljesen, mert akkor megint más a szitu)... Es lehet, hogy önző a lány, de még nagyon fiatal. Én nem védeni akarom, egyáltalán nem értek egyet a lány viselkedésével, de nem kellene ítélkezni anélkül, hogy az ő álláspontját ismernénk. A kompromisszumra es az őszinteségre kellene törekedni!
2013. febr. 5. 21:18
 52/62 anonim ***** válasza:
38%
Igen ez a pontozgatás nagyon megy! Szerintem mindkettő fél hibás volt, és akárhogyis de a két út közt kell lépni, hogy egyik se menjen a másik rovására.
2013. febr. 7. 10:31
 53/62 anonim válasza:
83%
és azt nem lehetne, hogy a gyereket beadni bölcsibe és akkor a lány is elmenne dolgozni és a te diákmunkáddal együtt úgy már lehet lenne elég pénz egy olcsó kis albérletre addig amíg nincs más megoldás :) és a szülők is besegíthetnének mindkét oldalról egy kicsit :)
2013. febr. 10. 21:59
 54/62 anonim ***** válasza:
Na mi lett veletek?
2013. febr. 20. 20:56
 55/62 anonim ***** válasza:
77%

"a lány is elmenne dolgozni és a te diákmunkáddal együtt úgy már lehet lenne elég pénz egy olcsó kis albérletre addig amíg nincs más megoldás :) és a szülők is besegíthetnének mindkét oldalról egy kicsit :)"

Viccelsz ? Egyáltalán mi a garancia rá, hogy

egyszerre

-találnak olcsó albérletet,

- a srácnak megmarad a diákmunkája (ami biztos, hogy alacsony összeg, nem lehet rá alapozni, de tegyük fel, hogy igen),

- a lány is talál munkát egy karonülő csecsemő mellett (a munkáltatók biztos nagyon díjaznák, hogy egy baba várja otthon és mivel 21 éves, valószínű semmi komoly végzettsége sincs),

- a két család belemegy, hogy fizesse a kiadásaik és az albérletük egy részét,miközben otthon ingyen lakhatnának.

Ti hol éltek ?

2013. febr. 21. 00:01
 56/62 anonim ***** válasza:
46%

"Képzeld el azt is, hogy a párodnak mennyi mindenről kellett már és még mennyi mindenről kell lemondania 21 évesen a babája miatt és láss túl a saját aktuális igényeiden"

Többször leírta, hogy a lány AKARTA megtartani a gyereket, saját döntése volt, a gyerekkel járó öröm és a sok mindenről való lemondás is.

Ellenben a kérdező állítása szerint nem saját akaratából lett apa, nem közös megegyezésen alapult a gyerek megtartása. Miről beszélünk akkor ?

Láss kicsit túl te is a saját történeteden, ne magadból és a te életedből indulj ki.

2013. febr. 21. 00:09
 57/62 anonim ***** válasza:
82%

"Képzeld el azt is, hogy a párodnak mennyi mindenről kellett már és még mennyi mindenről kell lemondania 21 évesen a babája miatt és láss túl a saját aktuális igényeiden"

Miről kellett lemondani a lánynak? Konkrétan elvan tartva ő és a gyereke is. Akarna tanulni akkor beadhatná bölcsibe a gyereket és tanulhatna is.

2013. febr. 21. 19:05
 58/62 anonim ***** válasza:
51%

Vállald a felelősséget! A barátnőd (nem értem, miért nem a feleséged?) nem egyedül csinálta azt a gyereket.

Nekem nem kellene egy olyan pasi, aki ki akar bújni a felelősség alól.

2015. dec. 4. 14:27
 59/62 anonim ***** válasza:
36%

Én azt gondolom, hogy a Kérdező és a barátnője már sanszosan nincsenek együtt, végülis ez egy majd 3 éve kiírt kérdés.

#58, miért, szerinted ilyen felfogású nő mint amit itt előadtál, kinek kellene?

2015. dec. 5. 00:52
 60/62 anonim ***** válasza:
59%

Még jó ,hogy azzal kezdtem, hogy megnéztem a kérdés dátumát!

Mi lett végül?

2015. dec. 5. 22:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!