Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?
Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.
Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.
Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?
Én is mondtam neki, hogy menjen többet ha szeretne, de nélkülem nem akar.
A szüleimmel, húgommal is beszéltem már, hogy próbálják megkönnyíteni neki a helyzetet. De tényleg nem látom, hogy olyan rosszul bánnának vele. Ha most hisztizne, vagy hisztiznék nekik akkor mérgesedne el a viszony. Mert nem értenék mi a bajunk, ahelyett, hogy megköszönjük a segítséget még vergődünk is. Senki nem terrorizálja itt, alkalmazkodni azt kell, de szerintem ők is megteszik. Plusz itt egy síró baba a nyakukon.
Tárd elé, hogy milyen lehetőségeitek vannak most, és milyenek lesznek, ha lediplomázol.
Az egyik oldal: érettségivel szinte sehová sem kell az ember. Esetleg folyamatos műszak, gyár. Ott lehet nagyjából annyit keresni, hogy fenntartsatok egy másfél szobás albérletet.
Vagy két év türelem, nagy családi kupaktanács, és lenne egy olyan munkád, amibe nem döglesz bele, jobb fizetésért, és mintent meg tudtok adni a lányotoknak.
szerintem is azon van a hangsúly, hogy a lány nem érzi jól magát a szüleidnél, ezért akar változtatni.
és mi az, hogy ő akarta a babát..?
ébredj fel királyfi, mert a kezed belelóg a bilibe. ne siránkozz. ha ahhoz elég férfi tudtál lenni, hogy gyereket nemz, akkor tartsd is el a családod, vagy teremts olyan légkört, hogy a gyermeked anyja ne essen depresszióba!
Kettőtök közül ő az, aki nem csak magára gondol ebben a kapcsolatban, hanem a babára is.
Ha megcsináltad a gyereket, fogadd el, hogy lemondásokkal jár és most Ő az első.
Én pedig úgy látom, hogy itt a lány az aki jelenleg a saját érdekeit nézi. A gyereknek nem feltétlenül csak MOST kell, hogy jó legyen. Ha az apuka végez munkába áll, az anyuka is újra dolgozni kezd, akkor stabilabb anyagi helyzet vár rájuk, úgy már el lehet kezdeni a közös, önálló életet.
Ülj le a barátnőddel és vezesd le neki, hogy számszerűleg mennyiből kellene megélnetek most. Illetve beszélgess vele! Légy te a nyugodt, türelmes, megértő pár. Most erre van szüksége, aztán majd tisztázzátok a dolgokat ha ő is megnyugszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!