Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvárhatja a barátnőm tőlem,...

Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.

Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.

Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?

2013. febr. 4. 10:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

Én is mondtam neki, hogy menjen többet ha szeretne, de nélkülem nem akar.

A szüleimmel, húgommal is beszéltem már, hogy próbálják megkönnyíteni neki a helyzetet. De tényleg nem látom, hogy olyan rosszul bánnának vele. Ha most hisztizne, vagy hisztiznék nekik akkor mérgesedne el a viszony. Mert nem értenék mi a bajunk, ahelyett, hogy megköszönjük a segítséget még vergődünk is. Senki nem terrorizálja itt, alkalmazkodni azt kell, de szerintem ők is megteszik. Plusz itt egy síró baba a nyakukon.

2013. febr. 4. 10:34
 12/62 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem elsiklasz a valódi probléma felett: a lány rosszul érzi magát nálatok. Nem azt akarja, hogy ne járj egyetemre, hanem az a célja, hogy albérletbe költözhessen! Az ő problémáit lerendezted egy mondattal, hogy "nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá". Az mondat utóbbi részével vitatkoznék. Vajon miért mondta azt, hogy inkább 3 órányival távolabb költözik, ha nem tudtok albérletbe menni? Feltételezem, hogy a munka és a tanulás miatt a napod nagy részét nem otthon töltöd, ellentétben a lánnyal. A lelki terrort nem lehet sokáig bírni. A szüleidet is be kell vonni, mert a valódi probléma a lány és köztük van.
2013. febr. 4. 10:34
 13/62 A kérdező kommentje:
Valóban sokat van egyedül otthon, de ha albérletben lennénk, akkor meg tényleg éjjel-nappal dolgoznék. Beszéltem már vele többször arról, mi a gondja, de apróságokkal áll elő. Azt megértem, hogy neki most tényleg minden kicsi dolog hatalmas tud lenni, de ez ellen meg nem tudok mit tenni. Akármit mondok nem jó. Ha kérem, hogy menjünk el valahova pár órára szellőztesse ki a fejét akkor nem jön, pedig anyukám vigyázna a babára. De közben ha apámnak segítek, akkor az a gondja, hogy nem vele vagyok.
2013. febr. 4. 10:38
 14/62 A kérdező kommentje:
Azzal is tisztában vagyok, hogy a saját családjában könnyebb lenne neki, mint egy "idegenben", de itt a sulim, ez egy nagy város, ő egy kicsiben, ő sem akart visszaköltözni korábban. Szóval csak ez a lehetőség van most. Nem életünk végéig kell itt élnünk, addig kibírhatná. Főleg, hogy tényleg senki nem bántja.
2013. febr. 4. 10:42
 15/62 anonim válasza:
41%
Pedig el fog huzni a lány ha nem lépsz és akkor ritkán fogod látni a gyereket.apukádák nem fizetnék az albérleted egy részét még sulis vagy? Ösztóndíjat kapsz? Vagy 2 ágyas szobába koliba nem mehetnétek a gyerekkel?
2013. febr. 4. 10:43
 16/62 anonim ***** válasza:
46%
Ez a gyerek nagyon korán jött. Én nem hagynám ott az egyetemet, ha már annyira akarta a csajod, akkor ki kell bírnia ezt a kis időt. Amúgy is hol dolgoznál? Egy érettségivel max ügynöki melókat kap az ember.
2013. febr. 4. 10:46
 17/62 anonim ***** válasza:
85%

Tárd elé, hogy milyen lehetőségeitek vannak most, és milyenek lesznek, ha lediplomázol.

Az egyik oldal: érettségivel szinte sehová sem kell az ember. Esetleg folyamatos műszak, gyár. Ott lehet nagyjából annyit keresni, hogy fenntartsatok egy másfél szobás albérletet.

Vagy két év türelem, nagy családi kupaktanács, és lenne egy olyan munkád, amibe nem döglesz bele, jobb fizetésért, és mintent meg tudtok adni a lányotoknak.

2013. febr. 4. 10:50
 18/62 anonim ***** válasza:
47%

szerintem is azon van a hangsúly, hogy a lány nem érzi jól magát a szüleidnél, ezért akar változtatni.

és mi az, hogy ő akarta a babát..?

ébredj fel királyfi, mert a kezed belelóg a bilibe. ne siránkozz. ha ahhoz elég férfi tudtál lenni, hogy gyereket nemz, akkor tartsd is el a családod, vagy teremts olyan légkört, hogy a gyermeked anyja ne essen depresszióba!

2013. febr. 4. 10:50
 19/62 anonim ***** válasza:
41%

Kettőtök közül ő az, aki nem csak magára gondol ebben a kapcsolatban, hanem a babára is.

Ha megcsináltad a gyereket, fogadd el, hogy lemondásokkal jár és most Ő az első.

2013. febr. 4. 10:53
 20/62 anonim ***** válasza:
77%

Én pedig úgy látom, hogy itt a lány az aki jelenleg a saját érdekeit nézi. A gyereknek nem feltétlenül csak MOST kell, hogy jó legyen. Ha az apuka végez munkába áll, az anyuka is újra dolgozni kezd, akkor stabilabb anyagi helyzet vár rájuk, úgy már el lehet kezdeni a közös, önálló életet.

Ülj le a barátnőddel és vezesd le neki, hogy számszerűleg mennyiből kellene megélnetek most. Illetve beszélgess vele! Légy te a nyugodt, türelmes, megértő pár. Most erre van szüksége, aztán majd tisztázzátok a dolgokat ha ő is megnyugszik

2013. febr. 4. 11:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!