Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?
Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.
Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.
Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?
Semmiképpen ne hagy ott az egyetemet, de ne is passziváltass féléveket, mert a borzalmasan nehéznél is nehezebb visszaülni az iskolapadba.
Értesd meg a barátnőddel, hogy ez most így jó, legyen kedves a gyermeke érdekeit nézni: van hol lakni, nem kell fizetni egy csomó mindent, vagy segítsége. Ráadásul nem is sima, hanem több generációs családban növekedhet így a kicsi.
Én megértem a barátnőd. Évekig élni úgy, hogy idegenek nézik minden lépésed, idegenek szabják meg, mit csinálj, akik ráadásul nem titkoltan nem is szeretnek, ettől minimum depressziós lesz egy éven belül, ha szerencséd van.
Ez tipikusan olyan helyzet, ahol nem a pénz számít. Ha szeretnél a lánnyal és a gyerekkel családot, akkor keress megoldást, mert hogy három évig nem húzzátok így ki, az egészen biztos. Persze az is lehet, hogy meggyőzöd magad, hogy nyomorogni fogtok, ha most ezt a lehetőséget nem ragadod meg, de ez egészen biztosan nem igaz. Nincs olyan ember a világon, akinek életében egyszer adódik csak jó lehetősége.
Ha nem találsz megoldást, az azzal fog járni, hogy szakítotok, és igen, a barátnőd el fogja vinni a gyereket. Persze lehet még másik barátnőd és másik gyereked.
Most azt kell eldöntened, hogy melyik a fontosabb. Ez a kis család, amid most van, vagy az a munka, ahova készülsz. Mindkettő fontos, kinek ez fontosabb, kinek az. Döntsd el, neked melyik.
A kérdésre válaszolva: ha egy kicsit is szereted a barátnőd, akkor én a helyedben költöznék és keresnék munkát. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott kell hagynod az egyetemet, meg lehet oldani máshogy is. Csak nagyon utána kell járni és persze rengeteg munka lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!