Elvárhatja a barátnőm tőlem, hogy hagyjam ott az egyetemet és dolgozzak rendesen, mert lett egy babánk és költözni akar? Mit csinálnátok a helyemben?
Fiatalok vagyunk, 21 évesek, született egy babánk fél éve (nem terveztük). A szüleimnél lakunk, ő állandóan nyafog, hogy itt nem jó neki, nem szereti a családom. Valóban nem rajonganak érte, de azért emberien állnak hozzá. Diákmunkám van, ő kap a gyerek után pénzt, több bevételünk nincs, ebből nem tudunk albérletet fenntartani illetve meg is élni. És a sulit sem akarom abbahagyni. 2 és fél évem van még hátra. Most azt mondta, hogy ha nem költözünk el albérletbe akkor szakítsunk, ő visszamegy a szüleihez, de az meg 3 órás autóút, akkor ritkán látnám a kislányomat.
Ő akarta megtartani a gyereket, akkor szerintem kibírhatna még ennyi időt. Nem várhatja el, hogy minden lehetőséget eldobjak magamtól. Inkább örülnie kellene, hogy itt élhetünk ingyen, a rezsibe sem kell beszállnunk.
Nem akarom elveszteni a lányomat. Költözzek el velük?
Eszedbe ne jusson ott hagyni az egyetemet. A barátnődnek is lehetne annyi esze, hogy befogja a száját és nem nyivákol csak azért, mert nem szeret nálatok. Te sokkal többre mész majd az egyetemmel ezt neki is be kell látnia. Ő is nyugodtam félre dobhatná az önérzetét a gyermek miatt és tűrnie (bár nem hiszem a leírásod alapján, hogy háborús viszály lenne közte és a családod közt) egy kis ideig még, aztán boldogan élhetnétek jobb helyen együtt, több pénzből, mintha ott hagynád a sulit.
Elhiszem, hogy nem akarod elveszíteni a lányod, de itt meg már zsarolásba megy át a dolog, hogy vagy ott hagyod a sulit, vagy alig látod a lányod, mert a kedves barátnőd nyafka. Ne költözz el velük, mert akkor megint értelmetlen lesz a suli, naponta 6 órát kell utaznod miatta.
Csak megjegyezném, hogy ha megkapja a kérdező a diplomát, akkor sem fognak az emberek lemenni tőle hídba, és azonnal félmilliós fizetést ajánlgatni.
Ne hagyja ott az egyetemet, de azért ne éljen egy álomvilágban.
"Én megértem a barátnőd. Évekig élni úgy, hogy idegenek nézik minden lépésed, idegenek szabják meg, mit csinálj, akik ráadásul nem titkoltan nem is szeretnek, ettől minimum depressziós lesz egy éven belül, ha szerencséd van"
Remélem, csak viccelsz. A barátnő ezt már a szülés előtt réesrég tudta és ha tényleg igazán rosszul bánnának vele a családban, a saját anyukájához költözött volna..
Amúgy a kérdező semmi konkrétumot nemmírt, hogy mi a probléma köztük, csak annyit, hogy inkább apróságok, amit talán a barátnője kicsit felnagyít, mert most szülés után máshogy látja a világot. Egy szóval nem írta, hogy nem szeretik. Az meg hogy idegenek, háááát, mindenkinek új egyszer az apósa-anyósa... ne haragudj, valakinek meg ahhoz kell hozzászoknia, hogy mostohagyereke lesz vagy mostohaszülője, ez a lány pedig már felnőtt ember és ő döntött a gyerek megtartása mellett, mit azt olvashattad. Az odaköltözésbe is belement.
Inkább összetehetné a kezét, hogy nem kell rezsibe se beszálllniuk és van egy normális lakhely a gyerek számára, kezdetnek ez nagyon jó. Inkább ez, mint százereket költeni egy dzsuvás albérletre.
Szia!
Semmiképp ne hagyd ott az egyetemet, főleg most, hogy a keretszámokat folyamatosan csökkentik később csodával határos módon tudnál csak újra bekerülni!
A barátnőd nem volt tisztában azzal, hogyha megtartjátok a babát mi vár rátok? Én örülnék a helyében, hogyha már ilyen hülye voltam van hol laknom és segítenek. Mindezek ellenére ülj le és nyugodtan, türelmesen vezesd le neki, hogy miért nem tudtok most elköltözni, miért fontos az egyetem. Gondolom, vagyis legalábbis remélem, hogyha megnyugszik belátja, most ez a legjobb megoldás.
21/L
A barátnődnek milyen végzettsége van? Dolgozott már valaha? Mert ez sem mindegy. Ráadásul, mire elvégzed a sulit, már a kicsi is akkora lesz, hogy anyuci is elmehet dolgozni. Ebben az időben ő is képezhetné magát és addig sem unatkozik. Ráadásul a munkaerő piacon elég nehezen lehet labdába rúgni pályakezdőként, nem ám még egy gyerekkel is. Ha ott hagyod az egyetemet nem garancia arra, hogy lesz egyből meló is, sőt vannak akik fél évet-évet is keresgélnek mire találnak valami melót.
Fejezd be a sulit, közben esetleg keress gyakorlati helyet, ahol esetleg fizetnek is. Későbbiekben igen jól fog jönni ez, mert előnnyel indulsz a gyakhelyeden, meg úgy mindenütt.
Igen, a barátnőd naiv, ha arra apellál, hogy majd kapsz pikkpakk munkát és eltartod őket, ki tudja, lehet hogy passziváltatnál egy évet és jövő januárban találsz csak munkát, akkor mi értelme volt ?
pont most csinálod jól a dolgokat, hogy tanulsz, minél hamarabb igyekszel túllenni az egyetemen és mellette van egy szerény, de biztos diákmunkád.
Amíg egyetemre jársz, elmehetsz szakmai gyakorlatra és ha jól csinálod, diploma után is maradhatsz ott, sok ismerősöm az egyetem alatti gyakorlati helyén rögtön kapott állást, miután végzett.
"Vagy 2 ágyas szobába koliba nem mehetnétek a gyerekkel?"
nagyon jó ötlet... biztos remek körülmények lennének a babának, esténként betartanák a közös zuhany alá, míg a többi egyetemista mellettük zuhanyzik, és aludhatna az íróasztalon.
A szomszédok és a kolivezetőség is biztos nagyon örülne, hogy egész éjszaka ordít a gyerek és nem tud senki aludni, tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!